Hoe werkt studeren bij het CVA?

Doe zoals duizenden anderen en start een thuiscursus bij het CVA! Hieronder leggen we je stap voor stap uit hoe je dit het best aanpakt om van je studie een succes te maken.

Stap 1: Kies je opleiding

De eerste stap is dat je een keuze maakt uit ons opleidingsaanbod van meer dan 350 cursussen. Van elk van onze cursussen is een gratis hoofdstuk beschikbaar, zodat je een goed beeld van de inhoud van de cursus hebt. Zo ben je er zeker van dat je de juiste keuze maakt.

Heel wat mensen komen hun cursus ook inkijken op één van onze secretariaten in Antwerpen, Brussel, Gent of Hasselt. Als je hier klikt, kan je een afspraak maken voor studieadvies met één van onze opleidingsconsulenten. Uiteraard kan je ook gewoon langskomen tijdens de openingsuren van onze verschillende secretariaten.

Stap 2: Schrijf je in

Je keuze gemaakt? Schrijf je dan vervolgens online in . Nadat je het inschrijvingsformulier hebt ingevuld, krijg je een betaaluitnodiging. Nadat je deze betaling hebt uitgevoerd, ben je definitief ingeschreven voor deze cursus. Vervolgens krijg je je cursus thuis toegestuurd. Dit zal ongeveer een kleine week in beslag nemen. Het CVA werkt nooit met stocks, zodat je zeker de laatste nieuwe versie van jouw cursus zal krijgen.

Naast de cursus zelf geeft je inschrijving ook recht op één jaar begeleiding van jouw persoonlijk docent, en toegang tot ons online studentenplatform.

Weetje: op het moment dat je cursus klaarligt voor verzending, krijg je een sms’je van De Post. Da’s handig, want zo weet je meteen wanneer je cursus afgeleverd zal worden!

Stap 3: Contacteer je docent

Je cursus ontvangen? Neem dan eerst contact op met je docent. Dit doe je via ons online leerplatform. Meld je aan op dit platform (je toegangscode krijg je toegestuurd nadat je inschrijving compleet is) en stuur een bericht naar je docent, waarin je jezelf voorstelt en aangeeft hoeveel tijd jij kan vrijmaken om de cursus in te studeren. Op die manier kan je docent je écht studieadvies op maat geven.

Weetje: de gemiddelde student doet er 6 à 9 maanden over om de leerstof in te oefenen en examen te komen afleggen.

Stap 4: START!

Vervolgens ga je aan de slag met je cursus! Je studeert de cursus waar en wanneer je dat zelf wil, op je eigen tempo. Heb je vragen bij de leerstof? Contacteer dan zeker je docent! Hij zal je binnen de 48 uur op elk bericht antwoorden. Via het leerplatform kan je docent ook contact opnemen met jou, om je bijvoorbeeld extrataken of oefeningen te geven om de leerstof nog beter te kunnen verwerken.

Weetje: volstaat één jaar begeleiding door je docent niet voor jou? Dan kan je deze begeleiding altijd met een jaar verlengen. Dit kost je slechts €99.

Stap 5: Leg je examen af

Als je klaar bent met studeren, is het tijd om je examen af te leggen! De meeste examens zijn schriftelijk (op papier) en bestaan uit een combinatie van meerkeuzevragen en open vragen / een casus. Best neem je op voorhand even contact op met je docent om te bespreken op welke manier het examen van jouw specifieke opleiding opgesteld is (de docent is namelijk niet bij het examen zelf aanwezig en voor bepaalde opleidingen dien je eerst een eindwerk te maken alvorens je examen mag afleggen).

Om te slagen voor je examen en je erkende diploma te behalen, dien je 60% te scoren. Bestaat je opleiding uit een deel theorie en een deel praktijk? Dan dien je op beide onderdelen 60% te scoren.

Gemiddeld duurt het 3 weken tot je resultaat bekend is. Zodra we jouw resultaten ontvangen hebben, zijn ze onmiddellijk zichtbaar op jouw online studentenprofiel. Ben je geslaagd? Dan krijg je je erkende diploma toegestuurd via de post. Behaalde je een onvoldoende? Dan nodigen wij je uit om (kosteloos) een herexamen af te leggen.

Je kan snel en eenvoudig jouw examen inplannen via jouw online studentenprofiel. Dit doe je minstens een week op voorhand. Hoe ga je te werk? Meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel rechts bovenaan op onze site en kies voor “mijn opleidingen”. Kies op ‘examen inplannen’ en geef de gewenste locatie, datum & uur in. Jouw aanvraag wordt binnen de 48 uur verwerkt en is definitief wanneer je een bevestiging hebt ontvangen. In de bevestiging vind je alle details van jouw examenafspraak op een rijtje: de datum, locatie, uur en eventuele benodigdheden.

Log direct in op je studentenprofiel en plan je examen in.

Bij een aantal opleidingen ga je examen afleggen bij de Centrale Examencommissie . Dit is het geval bij:

  • Gereglementeerde beroepen. In dat geval leg je examen af bij de Centrale Examencommissie Economie en Middenstand in Brussel, voor het behalen van je vestigingsattest waarmee je je als zelfstandige kan vestigen. Alle gereglementeerde beroepen vind je hier.
  • Secundair onderwijs. Hiervoor leg je examens af bij de Examencommissie van het Secundair Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, zodat je jouw officiële diploma secundair onderwijs bekomt. Alle info over ons opleidingsaanbod secundair onderwijs vind je hier.

Weetje: je kan van de opleidingen waarvoor je examen gaat afleggen bij de Examencommissie steeds een gratis proefexamen afleggen op de school. Zo ga jij vol vertrouwen naar het officiële examen en slaag je met glans.

Stap 6: Je diploma!

Geslaagd voor je examen? Dan krijg je snel je erkende diploma toegestuurd. Al onze diploma’s zijn erkend en geven je een fikse meerwaarde op de arbeidsmarkt, of je nu start als zelfstandige of aan de slag gaat als werknemer. Veel succes!

Ben je tevreden over je thuiscursus, wil je je kennis nog meer uitdiepen en je kansen op de arbeidsmarkt nog vergroten? Informeer zeker bij je opleidingsconsulente naar de vervolgopleiding die jou past.

Heb je nog vragen? Bekijk onze FAQ of neem contact op met het secretariaat via deze pagina..

Schrijf je nu in Gratis proefhoofdstuk Veelgestelde vragen Contacteer ons

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!