Het tekstverwerkingsprogramma Word is niet meer weg te denken uit ons leven! Het is een gebruiksvriendelijk programma met heel veel mogelijkheden. Deze opleiding is zowel voor starters als wie er dagelijks mee werkt, zeer interessant. Je leert immers alle mogelijkheden kennen. 

Wil je teksten afleveren die er professioneel uitzien en een troef zijn in je werksituatie? Heb je illustraties en foto’s waarmee je creatief aan de slag wil in teksten? Je wil teksten met een verzorgde lay-out en zonder spelfouten? Wil je teksten op een professionele manier leren bewerken en opmaken? Wil je geluid en grafieken in je teksten? Zelfs als je al een basiskennis hebt van dit programma zal je nog veel opsteken van deze uitstekende cursus tekstverwerking!

Bovendien maakt dit vak deel uit van het programma van een aantal middelbare school richtingen. Ben je je aan het voorbereiden op jouw examens bij de examencommissie onderwijs of de vroegere middenjurry? Of ben je niet goed mee in de klas en wil je graag een extra duwtje in de rug? Dan is deze opleiding ideaal voor jou!

De cursus begint met de basis van het programma. Je leert alle basiselementen van Word gebruiken. Je leert gebruik maken van tekst-, alinea-, en paginaopmaak.

Aan de hand van enkele simpele “clicks” zal je teksten kunnen omtoveren tot professionele werkinstrumenten. Wanneer je deze basisvaardigheden onder de knie hebt komen de meer geavanceerde onderwerpen aan bod, zoals het gebruik van tabellen; het invoegen van grafische en andere elementen; het gebruik van thema’s, sjablonen. Deze cursus is samengesteld op basis van jarenlange ervaring. Om deze cursus te kunnen volgen dien je in het bezit te zijn van het programma zelf. Aan de hand van de professionele thuiscursus oefenopgaven kan je onmiddellijk aan de slag.

Cursusinhoud

[check_list]

  • Hoe ziet het programma eruit?
  • Hoe maak ik mijn eerste tekst en bewaar ik hem?
  • Hoe kan ik teksten opmaken, verbeteren?
  • Hoe moet ik tekst in kolommen zetten?
  • Kan ik tabellen invoegen en hoe kan ik die opmaken?
  • Hoe maak ik een pagina lay-out?
  • Hoe voeg ik grafische elementen toe aan mijn tekst?
  • Hoe automatiseer ik Word d.m.v. sjablonen en thema’s?

[/check_list]

De cursus is geschikt voor iedereen. Mensen die nog nooit met het programma gewerkt hebben raken snel weg met de basis. Iets meer ervaren Word gebruikers kunnen hun vaardigheden verder uitbreiden. Na het beëindigen van je opleiding kan je examen afleggen op de school.

“Iedereen kan met Word aan de slag. De basis leer je gemakkelijk aan. Het wordt pas echt heel leuk als je er verder in gaat en met alle mogelijkheden kunt experimenteren. Je documenten worden pareltjes”, aldus de docent.