[titled_box title=”Praktische info” align=”center” variation=”blue”]

 • Lesgeld:
  €220 – €30= €190
 • Direct leverbaar: ja
 • Voor iedereen: ja
 • Studieduur: TTANASS-duur mnd
 • Waardevol diploma: ja

Schrijf je in

[titled_box title=”Jouw voordelen” align=”center” variation=”blue”]

[fancy_list style = “circle_arrow” variation=”blue”]

cursus tandartsassistente

[titled_box title=”Vervolgopleidingen” variation=”blue”]

groepscursus

[titled_box variation=”blue” title=”Heb je nog vragen?”]

Heb je nog vragen?
Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

thuisopleiding CVA thuisstudie

Waardevol diploma tandartsassistente

Wie graag met mensen werkt, kan kiezen voor het beroep van tandartsassistent. Je regelt afspraken, volgt dossiers op, doet voorbereidend werk en indien nodig, zorg je ervoor dat de cliënten niet bang zijn. Door jouw deskundige aanpak verloopt alles heel efficiënt.

Deze opleiding is tijdelijk in prijs verlaagd. Gebruik tijdens jouw online inschrijving de unieke code A754258 om je opleiding op een voordelige manier te starten!

Ben je een duizendpoot? Misschien wil je aan de slag in een tandartsenpraktijk of doe je dat al en wil je jouw vakkennis en vaardigheden opfrissen? Dan is de thuisstudie tandartsassistent van het CVA een optimale keuze!

Als tandartsassistent assisteer je de tandarts op een professionele en deskundige manier bij alle handelingen in de praktijk. Je zorgt er voor dat alles op wieltjes loopt in de praktijk. Het gaat dus om een veelzijdige job. Telefoongesprekken afhandelen, afspraken maken, de klanten hartelijk ontvangen, assisteren bij ingrepen en het voeren van onderzoeken is maar een greep uit het uitgebreide takenpakket van een tandartsassistent.

Waarom kiezen voor de zelfstudie tandartsassistent van het CVA? Het CVA heeft een beroep gedaan op ervaren tandartsen en tandartsassistenten om deze cursus samen te stellen. Zij hebben voor een praktijkgerichte, kwalitatieve cursus gezorgd. In de cursus worden alle boeiende onderwerpen behandeld die je van pas zullen komen in de uitoefening van het beroep. Na afloop van deze cursus heb je alle kennis opgedaan om volwaardig en zelfstandig te functioneren in een tandartsenpraktijk. Je kan ook aan de slag in een ziekenhuis, gezondheidscentrum of een tandheelkundig laboratorium.

Via de praktijkgerichte thuiscursus tandartsassistent krijg je inzicht in de uiteenlopende aspecten van dit uiterst boeiend beroep. De ervaring die je tijdens deze opleiding opdoet, zal je gedurende jouw hele carrière van pas komen.

Extra informatie

Cursusinhoud”]
[titled_box variation=”blue” title=”Inhoud van de cursus tandartsassistente “]

De opleiding tandartsassistente is voor iedereen toegankelijk. In de cursus vind je onderstaande onderwerpen terug:

 • Je toekomstmogelijkheden als tandartsassistente
 • De tandartspraktijk leren kennen
 • Managen van de receptie en de wachtzaal
 • Omgaan met vertrouwelijke informatie
 • Professioneel leren telefoneren
 • De agenda efficiënt bijhouden
 • Een correcte administratie voeren
 • De patiënten vriendelijk onthalen
 • Medische vragenlijsten opstellen
 • Steriliseren van de apparatuur
 • De tandarts assisteren aan de stoel
 • Preventie-advies en poetsinstructies geven
 • Nieuwe ontwikkelingen in de tandheelkunde

Studieadvies”]
[titled_box variation=”blue” title=”Hoe studeer je de cursus tandartsassistente?”]

Deze opleiding tandartsassistente is voor iedereen toegankelijk. Je hoeft met andere woorden geen vooropleiding te hebben gehad.

Bij de thuisstudie tandartsassistente wordt gebruik gemaakt van eigen ontwikkeld cursusmateriaal. Je krijgt het volledige pakket onmiddellijk toegestuurd na inschrijving. Bijgevoegd in het pakket vind je de contactgegevens van je docent.

Op het einde van elk hoofdstuk vind je een aantal oefenopgaven die je helpen bij de verwerking van de leerstof. Via deze oefeningen heb je een beeld van het examen en weet je onmiddellijk waar je staat met je studie. Wanneer je oefenopgaven hebt gemaakt kan je die opsturen via email ter verbetering. Ook als je vragen hebt met betrekking tot de cursus kan je deze mailen naar je persoonlijke docent. Hij of zij zal je altijd ook tips geven over hoe je je het beste voorbereid op het examen.

Je bepaalt zelf wanneer en waar je studeert. Deze thuiscursus tandartsassistente geeft je een goed beeld van de wijze waarop je kennis tijdens het examen wordt getest. Het lessenmateriaal is up-to-date en zeer helder geschreven.

Gemiddelde studieduur”]

[titled_box variation=”blue” title=”Studieduur van tandartsassistente”]

De meeste mensen willen zo snel mogelijk het diploma tandartsassistente behalen. Je bepaalt zelf je eigen studieritme. De cursus bestaat uit enkele hoofdstukken. Je doet er ongeveer 1 tot 3 uren over om een hoofdstuk in te studeren en/of de oefenopgaven te maken.

Gemiddeld doen onze studenten er 9 à 12 maanden over om de cursus in zijn geheel in te studeren en alle oefeningen en huistaken te maken. Uiteraard kan deze cursus sneller afronden als je er wekelijks meer tijd in kan steken.

Je krijgt als je dat wilt gedurende 1 jaar persoonlijke begeleiding via email van je docent. Hij zal op al je vragen antwoorden en je het nodige studieadvies geven. Als je wil kan je deze studieduur ook verlengen.

Er worden maandelijks meerdere examens tandartsassistente georganiseerd. Je kiest zelf het tijdstip wanneer je het examen gaat afleggen.

Dit krijg je thuisgestuurd”]
[titled_box variation=”blue” title=”Inhoud cursuspakket”]

Cursuspakket tandartsassistente

Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal in een handige opbergmap. De leerstof tandartsassistente is volledig. Je hoeft geen extra boeken aan te schaffen. Je hebt dus meteen alles in huis om van je studie een succes te maken.

Je hebt een oefenboek met daarin op het einde van elk hoofdstuk oefenvragen die je een perfect beeld geven van het examen. Deze oefeningen neem je samen met je persoonlijke docent door. Dit boek hoef je niet helemaal letterlijk vanbuiten te leren om te slagen, maar dient ter extra ondersteuning van je studie.

Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding tandartsassistente. Je bepaalt zelf je studieritme. Wanneer je klaar bent met je studie kan je bijna elke werkdag na afspraak examen komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je maakt een afspraak met het secretariaat via het contactformulier of via het telefoonnummer 03/292.33.30.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus tandartsassistente is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

Je einddoel is een waardevol diploma

Na je opleiding leg je examen af in één van onze campussen te Antwerpen, Gent of Hasselt. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de inhoud van de cursus. Er wordt getoetst of je parate kennis hebt en je de verbanden tussen de verschillende hoofdstukken begrijpt. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je het waardevolle diploma tandartsassistente via de post naar huis gestuurd. Alle diploma’s voldoen aan de Belgische en Nederlandse wetgeving en zorgen er voor dat je kan starten als zelfstandig ondernemer of als werknemer.

Laagste lesgeld

Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken, het gebruik van de digitale leeromgeving en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan als je dat wil uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Zo schrijf je je in:

Je kan je inschrijven voor de cursus tandartsassistente door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt wordt het pakket onmiddellijk verzonden via BPost of een andere koerierdienst.

Inschrijven [button link=”https://www.centrumvoorafstandsonderwijs.be/download-gratis-hoofdstuk-ts/TTANASS-inschrijvingslink” variation=”green” size=”small”]Proefhoofdstuk [button link=”https://www.centrumvoorafstandsonderwijs.be/veelgestelde-vragen/TTANASS-inschrijvingslink” variation=”green” size=”small”]FAQ

cursusaanbod thuisstudie

thuiscursus thuisstudie

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Nathalie G. (Antwerpen)

Na mijn bevalling was ik op zoek naar een part-time betrekking. Vlak bij mijn huis het ik nu een job gevonden als tandartsassistente. Solliciteren heb ik pas gedaan nadat ik deze cursus was begonnen.

Ann F. (Weert)

Beschrijft zeer duidelijk de taken als tandartsassistent. Goede voorbereiding op de praktijk.

Dennis V. (Waasmunster)

Zeer veel aan gehad! Zou ik direct aanbevelen als je iets zoekt in deze richting. Veel succes!

Silke G. (Knokke)

Mijn man is een tandarts. Omdat hij pas een eigen praktijk geopend heeft, ga ik nu zijn assistente zijn. Omdat ik een andere opleiding heb genoten, wilde ik mij hier wel goed op voorbereiden. Deze thuisstudie was het beste aanbod dat we gevonden hebben.

Lees ook onze gezondheidsblog

[blog_grid column=”3″ showposts=”3″ post_content=”excerpt” category_in=”45,,9,, ,” pagination=”true” disable=”meta,more”]