swcMainP1 swcMainP2 swcMainP3
swcOnlineLearningViaEcampus
swcStartWhenever
Dutch (BE)
Turnhout, Genk swcAndOther 9 swcOtherLocations
swcEarliestStartingDate 09/10/2024
Dutch (BE)
swcVirtualClassroomInEcampus
swcEarliestStartingDate 20/02/2025
Dutch (BE)
swcQuote1 swcQuote2
Opleidingsadviseur
Ja. We ontvangen je hiervoor graag tijdens de openingsuren in een van onze secretariaten. Je mag gewoon even binnenspringen, een afspraak maken is overbodig. Let wel: het is verboden om het examen te kopiëren of mee te nemen.
Onze onderwijsinstelling is in Europa één van de meest gespecialiseerde onderwijsinstellingen die afstandsonderwijs aanbiedt voor professionelen. Al wie op zoek is naar een nieuwe vaardigheid of beroep vindt bij ons de gepaste opleiding.
Ook cursisten die een diploma secundair onderwijs willen behalen kunnen bij ons cursussen volgen als voorbereiding op de examencommissie van de bevoegde overheid. Wanneer je daar slaagt, krijg je een door de bevoegde overheid uitgereikt en erkend diploma.
Je kan bij ons kiezen uit meer dan 300 verschillende opleidingen. Alle cursussen zijn geschreven door echte specialisten met jarenlange ervaring in hun vak. Zij geven hun kennis heel graag door en leren je met plezier de kneepjes van het vak.
We werken met de meest moderne didactische materialen en ondersteunen onze studenten tijdens hun studie via het online leerplatform. Via razendsnelle servers kan je je cursus downloaden en je huistaken maken. Onze docenten verbeteren daar je huiswerk en geven je persoonlijke feedback.
Iedereen die minimum 18 jaar is, een professioneel doel voor ogen heeft en een nieuw beroep of vaardigheid wil aanleren kan studeren aan onze school. Heel simpel! Wil je een nieuwe job vinden, een carrièreswitch maken of een eigen zaak starten? Dan volg je les aan onze school. Je krijgt les van echte ondernemers die het vak al jarenlang uitoefenen en die hun opgedane kennis graag aan je doorgeven.
Onze onderwijsinstelling is ook heel geliefd bij jongeren die hun diploma secundair onderwijs alsnog versneld willen behalen. Ze doen dit om hun arbeidskansen te vergroten. Zij volgen bij ons voorbereidende cursussen op de examencommissie van de bevoegde overheid, die dan de door de bevoegde overheid erkende diploma's uitreikt wanneer ze zijn geslaagd.
Aan onze school geven enkel zelfstandige ondernemers les die reeds jarenlang hun strepen hebben verdiend in de bedrijfswereld of de ondernemerswereld. Ze hebben allemaal minimaal vijf jaar ervaring als zelfstandig ondernemer.
Je kiest voor onze school als je les wil hebben van échte praktijkbeesten en werkpaarden! Ze leren je met veel plezier de kneepjes van het vak. Ze maken duidelijk hoe je klanten vindt en hoe je jouw zaak groot maakt.
Onze docenten zijn ook gewoon fijne mensen die enthousiast in het leven staan. Op een leuke en aangename manier geven ze les. De leeromgeving is alles behalve schools en saai.
We zijn een echt kenniscentrum waar niet alleen hard wordt gestudeerd, maar waar ook wordt genetwerkt en waar nieuwe initiatieven ontstaan.
Iedereen die ouder is dan 18 jaar en een professioneel doeleinde voor ogen heeft kan aan onze school studeren. We hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Het merendeel van de studenten is tussen de 18 en 45 jaar oud. Maar ook mensen van meer dan negentig jaar oud hebben al les bij ons gevolgd.
Minderjarigen kunnen deelnemen mits toestemming van de ouders. Wanneer het gaat om studenten die middenjury doen, zijn er speciale regels waaraan de studenten moeten voldoen.
In ieder geval zijn onze groepen qua leeftijd altijd een mix van de samenleving. De cursisten hebben een aantal dingen gemeenschappelijk. Ze zijn ambitieus, professioneel en gedreven. Ze willen geld verdienen en carrière maken! Dat onderscheidt ons van andere scholen.
De meeste examens zijn schriftelijk en worden afgelegd in één van de lesgebouwen van het Centrum Voor Avondonderwijs VZW in Antwerpen, Brussel, Gent of Hasselt. Eén van hun medewerkers downloadt het examen van onze server en begeleidt je naar een klaslokaal waar je examen aflegt. Je mag je boeken en gsm niet mee naar binnen nemen. Wanneer je klaar bent, wordt het examen door de medewerker ingescand en op onze server gezet. De docent kan het examen dan onmiddellijk downloaden en binnen de 2 weken verbeteren. Wanneer je geslaagd bent, verschijnen je punten automatisch op het studentenplatform. Je diploma wordt dan opgemaakt en verstuurd via de post.
Je kan in Nederland ook examen afleggen in de gebouwen van het Centrum Voor Afstandsonderwijs in Breda.
In sommige gevallen kan je ook gewoon thuis op de pc examen afleggen. We checken dan via camera- en geluidsopnames of je al dan niet spiekt.
Volg je een cursus als voorbereiding op de examencommissie van een bevoegde overheid, bijvoorbeeld om je diploma secundair onderwijs te behalen? Dan leg je na het volgen van de cursus bij die overheid examen af en krijg je -wanneer je geslaagd bent- een door de bevoegde overheid uitgereikt en erkend diploma.
Wil je het Centrum Voor Afstandsonderwijs rechtstreeks contacteren en snel een antwoord krijgen? Maak dan gebruik van het digitaal contactformulier of van de chatbox.
Werk je in ploegen? Heb je afwisselend drukke en kalme periodes? Heb je enkel tijd in de vakantie of weet je nooit op voorhand wanneer je eens vrij bent? Dan is een thuiscursus ideaal voor jou.
Het grootste voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je maar wil. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan examen afleggen tot 5 jaar na de start van de opleiding). De opleiding is dus eenvoudig te combineren met een job en/of een gezin!
Je maakt bovendien gebruik van de meest moderne onderwijsmiddelen. Je krijgt alle leerstof via ons online studentenplatform. Je vindt er alle leerstof, taken, oefeningen, filmpjes, enzovoort. Bovendien heb je een persoonlijke docent ter beschikking die binnen de 48 uur antwoordt op al je vragen.
Tenslotte hoef je je niet te verplaatsen. Je kan lekker thuis op de bank les volgen, of op het werk of op vakantie. Overal ter wereld kan je inloggen op het studentenplatform en je docent contacteren. Enkel voor het examen moet je je één keer aanmelden op een locatie.
Volg je een thuisstudie? Dan plan je zelf een online examen via de eCampus. Dat doe je door in je persoonlijk profiel de opleiding waarvoor je een examen wil afleggen, te selecteren en vervolgens op ‘examen inplannen’ te klikken. Nadat je een examen hebt vastgelegd, wordt jouw examenaanvraag door ons beoordeeld. De status van je aanvraag volg je via de agenda in je eCampus. Het online examen gaat pas door wanneer de status op ‘bevestigd’ staat.
Indien je een groepsles of virtual class volgt, vindt jouw online examen tijdens de laatste les plaats.
Het is ook mogelijk om je examen via een tablet of smartphone af te leggen. Hiervoor moet je apparaat over de app van eCampus en een werkzame microfoon en camera beschikken.
Volg je een groepsles of virtual class? Dan maak je het online examen tijdens de laatste les op de plek waar je les volgt. Dat doe je op een volledig opgeladen laptop, tablet of smartphone die je zelf voorziet. Ben je tijdens de laatste les belet of moet je een herexamen afleggen? Neem dan contact op met het secretariaat. Dan plannen we samen een nieuw examenmoment in.
Volg je een thuisstudie? Dan plan je gemakkelijk zelf een examenmoment in via de eCampus. Ook in dat geval voorzie je zelf een geschikt apparaat om je online examen thuis mee af te leggen.
Op het tijdstip van je examen ga je naar de eCampus (bij voorkeur via het browser Google Chrome). Daar klik je in het linkermenu op ‘mijn cursussen’ en selecteer je de opleiding waarvoor je een examen hebt ingepland. Klik vervolgens op de groene knop om het examen te starten. Zorg ervoor dat je microfoon en camera aan staan en accepteer de algemene voorwaarden. Je examen gaat van start, veel succes!
Alle opleidingen beschikken steeds over een online examen tenzij de docent het examen nog moet publiceren of tenzij er een alternatief (al dan niet offline) examen beschikbaar is. Bovendien gebruiken we voor bepaalde opleidingen andere evaluatievormen. Het gaat hierbij over gespreide of permanente evaluaties zoals casusopdrachten, presentaties, portfolio’s of filmpjes als aanvulling op of ter vervanging van het online examen.
Tijdens het online examen toetst je docent je vakkennis aan de hand van meerkeuzevragen. Deze vragen worden na afloop van het examen automatisch verbeterd met de giscorrectie. Hierdoor krijg je de kans om vragen open te laten of om terug te keren naar vorige vragen.
Afhankelijk van het aantal beschikbare antwoordmogelijkheden wordt er een bepaald aantal punten afgetrokken bij een foutief antwoord. Ben je tijdens het examen onzeker over een antwoord? Dan mag je de vraag open laten. Je ontvangt dan geen minpunten.
Afhankelijk van je opleiding varieert de duur van je examen tussen de 30 en 120 minuten. Je resterende tijd is zichtbaar op de timer in de examenmodule.
Tijdens je examen bereik je ons op het nummer +32 (0)3 292 33 30 of via info@centrumvooavondonderwijs.be. Hou er wel rekening mee dat de duur van je examen beperkt is en dat onze medewerkers regelmatig al in gesprek zijn.
Volg je een groepsles? Dan worden er in de eerste les hierover afspraken gemaakt. Volg je een virtual class of thuisstudie? Dan lever je taken in via de eCampus in het tabblad ‘Taken’ of ‘Berichten’.
De resultaten van je online examen zijn meteen na afronding van het examen beschikbaar. Wat je examentaken betreft, krijgt je docent tot twee weken na afronding van je examen de tijd om je taken te verbeteren en de resultaten door te geven.
Je plant een online herexamen gemakkelijk via de eCampus. Dat doe je door in je persoonlijk profiel de opleiding waarvoor je een examen wil afleggen, te selecteren en vervolgens op ‘examen inplannen’ te klikken. Nadat je een examen hebt vastgelegd, wordt jouw examenaanvraag door ons beoordeeld. De status van je aanvraag volg je via de agenda in je eCampus. Het online herexamen gaat pas door wanneer de status op ‘bevestigd’ staat.
Wil je meer weten over je online herexamen? Bekijk dan onze examengarantie.
Het herexamen mag ten vroegste dertig dagen na de vorige examenpoging plaatsvinden.
Wil je meer weten over je online herexamen? Bekijk dan onze examengarantie.
Na een onvoldoende op je eerste herexamen plan je gewoon een nieuw herexamen via de eCampus. Het nieuwe herexamen vindt ten vroegste dertig dagen na de vorige examenpoging plaats. Wanneer je na twee herexamens nog steeds een onvoldoende hebt, evalueren we samen je leermethode.
Wil je meer weten over je online herexamen? Bekijk dan onze examengarantie.
Heb je opmerkingen over je eindresultaat? Dan beschik je over een bezwaartermijn van veertien kalenderdagen die ingaan op het moment waarop de examenresultaten beschikbaar zijn. Tijdens deze termijn dien je een aangetekende klacht in bij de school. Deze klacht wordt voorgelegd aan een jury bestaande uit een lid van de directie, de administratie en een hoofddocent. De beslissing van de jury leidt mogelijk tot een gemotiveerde afwijzing van de klacht of een bevestiging of herziening van het oorspronkelijke resultaat.
Bekijk ons examenregelement voor meer juridische informatie.
Ja, dat doe je via de eCampus. Klik links in je persoonlijk profiel op ‘Menu’ en scroll naar beneden. Klik vervolgens op ‘Diploma’ en selecteer de cursus waarvoor je geslaagd bent om je diploma te downloaden.
Ja. Wanneer je geslaagd bent voor je examen, ontvang je binnen circa veertien dagen automatisch je diploma per post.
Een stage is zeker en vast mogelijk. Bij sommige specifieke cursussen is het verplicht, maar bij het merendeel is het een optie. Op onze website vind je bij praktische informatie op de pagina van je cursus snel terug of er een verplichte stage aan jouw opleiding gekoppeld is. Ben je al ingeschreven? Dan vind je op je eCampus alle informatie over jouw stage, examen en diploma.
Je kan met ons contact opnemen via het contactformulier of via de chatfunctie op deze website.
Ja, je kan onze lokalen huren via de website School Te Huur. Je kan er alle lokalen bekijken en onmiddellijk boeken.
Wil je online lesgeven aan het Centrum Voor Afstandsonderwijs? Dan moet je tot de besten in je vakgebied behoren. Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als zelfstandig ondernemer in bijberoep of 3 jaar ervaring in hoofdberoep. Je hebt een geldig ondernemingsnummer. Didactische ervaring is een must.
We hebben een speciale recruteringsprocedure op afstand via Skype of via de pc. Vermits we geen lokalen in België hebben, solliciteer je op afstand. Je kan -indien je dat echt wil- ook een afspraak maken met één van onze medewerkers in de kantoren van het Centrum Voor Avondonderwijs in Antwerpen, Brussel, Gent of Hasselt. Na een eerste kennismaking wordt de verdere sollicitatieprocedure toegelicht.
Interesse? Stuur je cv en motivatiebrief naar vacatures@centrumvoorafstandsonderwijs.be
De algemene voorwaarden vind je onderaan deze pagina terug in de footer (onder juridische informatie).