Kunst & Cultuur/Podiumkunsten en Media

Podiumkunsten en Media

Ben je geïnteresseerd in podiumkunsten en media? Ben jij een expressief type en ben je gek op entertainen? Volg dan een opleiding uit het subthema Podiumkunsten en Media. Tijdens deze boeiende opleidingen leer je alles over entertainen. Je vindt er opleidingen in drama, grime, muziek en je kan zelfs een eigen scenario leren schrijven!

Professionele docenten begeleiden je hierbij en geven je allerhande bruikbare tips. Zij helpen je alles uit jezelf te halen wat erin zit.

je talent in de schijnwerpers

je talent voor het voetlicht

een carrière vol emotie

les van toneelexperts

alles over media- en podium

van scenario tot première

een expressieve carrière

scenario, muziek, grime, drama

expertise in entertainen

je talenten tentoonstellen


allCoursesWithinSubtheme Podiumkunsten en Media

Podiumkunsten en media

Dramacoach

Dramacoach, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de opleiding Acteren en start meteen als Dramadocent.

availableVia

Podiumkunsten en media

Grime Allround

Grime Allround, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Grime en word veelzijdig Grimeur.

availableVia

Podiumkunsten en media

Modeontwerper

Modeontwerper, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Modeontwerper en word een krak in je vak als Designer.

availableVia

Muziekproducer Basis, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor deze opleiding en start meteen als Muziekproducent.

Regie, cpProfessionWithFuture

Volg de cursus Gitaar in je eigen tempo vanop afstand.

availableVia

Scenarioschrijver, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de opleiding Scenarist en start meteen als Scenarist.


beSureOfYourFuture

Na een opleiding uit het subthema podiumkunsten en media beschik je over heel wat artistieke bagage waarmee je je creativiteit de vrije loop kan laten binnen heel wat sectoren. Je kan professioneel aan de slag in de wereld van drama als scenarioschrijver, dramacoach of in de regie. Ben je meer voor de looks op het podium? Ga dan voor een opleiding in grime of als modeontwerper. Zo laat jij iedereen op het podium schitteren! Maak van je passie je beroep en ga aan de slag in de wondere wereld van showbusiness!

"In de podiumkunsten en media moet je een breed scala aan competenties en interesses hebben. Niet iedereen zal meteen een grote ster worden in de theater- en filmwereld. Je moet uithoudingsvermogen hebben en de juiste achtergrond om door te kunnen groeien." - employerSpeaks

Podiumkunsten en media

trendsCapitalized

De wereld van podiumkunsten en media is een heel dynamische plek. Er verandert voortdurend heel veel en je moet regelmatig met verschillende trends rekening houden. Door de huidige beleveniscultuur vormt de sector voor jou momenteel de ideale plek om je volledig te laten gaan. Het publiek zoekt naar nieuwe en intense ervaringen, nieuwe prikkels en belevenissen. Mensen willen tegenwoordig zo veel mogelijk ervaren in een zo kort mogelijke tijd, waardoor de sector enorm uitdagend is momenteel.

Podiumkunsten en Media, hundredPercentOfTheTime

De digitalisering van de laatste jaren heeft een hele grote invloed op de cultuur en media. Mensen hebben nu de mogelijkheid om voorstellingen van ongekende beeld- en geluidskwaliteit thuis te bekijken. Een theater moet tegenwoordig iets ongelooflijk zijn om live mee te maken, zodat mensen een 'gevoel van gemis' krijgen. Digitalisering zal nog een zeer grote invloed hebben op de wereld van entertainment.

"Theater heeft me eigenlijk altijd al geboeid. Ik heb ervoor gekozen om de opleiding drama te volgen aan het Centrum voor Avondonderwijs. Een professionele dramadocent heeft ons ontzettend goed begeleid en heeft ons heel wat bruikbare tips meegegeven. Sinds kort acteer ik ook in mijn vrije tijd in een amateurgezelschap. Ik zou de opleiding zeker aanraden!" - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

"Voor deze opleidingen heb je echt absoluut geen voorkennis nodig. Onze docenten leren je het publiek omverblazen met jouw meeslepende en originele creaties!"

niceToKnowHeader

  • Het grote gordijn dat voor het podium hangt, heet een 'voordoek'.
  • Theaterstoelen zijn altijd rood, omdat rood een 'chique' kleur is, zelfs een beetje koninklijk.
  • In het oude Griekenland was theater een van de belangrijke zaken in het dagelijks leven. Vanaf circa 500 v. Chr.
  • Het eerste theater dateert van 3000 v.C.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-