Kunst & Cultuur/Literatuur

Literatuur

Droom jij er wel eens van je eigen verhaal te publiceren? Of je eigen teksten ergens te zien schitteren? Deze opleidingen zijn er voor iedereen die houdt van woord en taal. Bekijk snel het aanbod in het subthema Literatuur.

Je leert alles over literatuur. Onze docenten helpen je om alles tot in de puntjes te begrijpen zodat je ook echt in de praktijk aan de slag kan met jouw kennis. De cursussen zitten vol tips & tricks, oefeningen en extra lesmateriaal, zodat jij alles hebt wat je nodig hebt om een expert te worden.

een carrière in de letteren

alles over literatuur

succes boeken met literatuur

een succesvolle baan met taal

jouw bestseller op de markt

fictieve werelden, echt succes

een succesverhaal schrijven

schrijven van a-z

werelden openen met woorden

lezen, schrijven en succes


allCoursesWithinSubtheme Literatuur

Literatuur

Copywriter

Copywriter, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Copywriter en word een krak in je vak als Copywriter.

availableVia

Creatief Schrijven, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de opleiding Auteur en start meteen als creatief Auteur.

Literatuur

Dramacoach

Dramacoach, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de opleiding Acteren en start meteen als Dramadocent.

availableVia

Literatuur

Scenarioschrijver

Scenarioschrijver, cpProfessionWithFuture

Zet je ideeën om in pakkende verhaallijnen, interessante personages of grappige scènes.

availableVia


beSureOfYourFuture

Als schrijver ben je je eigen baas. Je kiest zelf waar, wanneer en hoe vaak je aan je meesterwerk werkt. Zit je zonder inspiratie? Dan ga je gewoonweg even naar buiten of pauzeer je een dagje. Dagelijks komen er nieuwe boeken uit en ondanks de digitalisering blijven mensen massaal boeken verslinden. Of ze grijpen gewoon terug naar een e-reader. Er is en blijft dus nood aan goede schrijvers die de bevolking voeden met sappige verhalen en boeiende biografieën. Schrijf jezelf alvast een nieuwe toekomst tegemoet!

"Ik werk in een Vlaamse uitgeverij en krijg dagelijks manuscripten voorgeschoteld van beginnende of ervaren schrijvers. We krijgen er letterlijk honderden toegestuurd. Veel manuscripten zijn amper de moeite waard, maar af en toe zitten er wel interessante bij. Je ziet meteen welke schrijvers een schrijfcursus hebben gevolgd. Hun verhalen zijn veel beter geschreven, er zit een duidelijke structuur in en de personages zijn deftig uitgewerkt." - employerSpeaks

Literatuur

trendsCapitalized

Digitalisering is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Literatuur zorgt in onze huidige drukke maatschappij nog altijd voor de nodige ontspanning. Meer dan ooit zijn er dus succesvolle vertellers en schrijvers nodig.

Literatuur, hundredPercentOfTheTime

Papieren boeken zijn onverminderd populair, maar een groot deel van ons internetpanel leest ook graag e-books. Steeds meer schrijvers en scenaristen maken gebruik van apps die hun creativiteit bevorderen. Schrijven gebeurt dus lang niet meer enkel met pen en papier. Digitaal is de toekomst!

"Ik heb heel veel ideeën in mijn hoofd, maar het lukt me niet altijd om ze professioneel vorm te geven. Na een cursus creatief schrijven in afstandsonderwijs heb ik toch heel wat nuttige tips & tricks gekregen die me heel wat hebben bijgebracht. Ondertussen werk ik als freelance copywriter en doe ik hier en daar is een opdracht. Heel blij dat ik de opleiding gevolgd heb! Zeker aan te raden!" - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

"Je leert alles over hoe verhalen in elkaar zitten en wat ze nu net zo intrigerend maakt. Je overloopt stap voor stap het schrijfproces met je docent en je hebt absoluut geen voorkennis nodig. Je weet met je schrijftalent een gerichte boodschap te doen aanslaan bij het juiste publiek. Schrijf je online in!"

niceToKnowHeader

  • De Vlaamse boekenmarkt is nog steeds een miljoenenbusiness!
  • In totaal is meer dan 90% van de boeken die verkocht worden in Vlaanderen, Nederlandstalig.
  • Van het genre "non-fictie" halen vooral kookboeken en informatieve boeken goede cijfers.
  • In het Nederlands rijmt geen enkel woord op twaalf.