Alternatieve Therapieën/Alternatieve voeding

Alternatieve voeding

Gezond eten is vandaag de ultieme hype en het heeft ook nog eens enorm veel voordelen! Op het internet doet iedereen zich tegenwoordig voor als een expert, maar welke voeding is nu écht goed voor je lichaam? Hoe creëer je voor jezelf en je klanten een gezonder en gelukkiger leven? Hoe breng je meer evenwicht in je eetpatroon? Met een opleiding uit het subthema Alternatieve voeding kom je er alles over te weten!

Ontdek wat je lichaam echt nodig heeft qua voedingsstoffen en verdiep je in verschillende opleidingen zoals herborist, voedingsdeskundige, chinese voedingsleer, gemmotherapie, natuurvoeding en meer!

brede voedingskennis

natuurlijke genezing

kruidenexpertise

praktische herborist

alternatieve voeding van a-z

voedings- en kruidenspecialist

alternatief voedingsdeskundige

voedingstherapie geven

alles over gezonde voeding

voedingsadvies geven aan klant


allCoursesWithinSubtheme Alternatieve voeding

Alternatieve voeding

Alternatief Voedingsdeskundige

Alternatief Voedingsdeskundige, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Alternatief Voedingsdeskundige en stil je honger naar kennis.

availableVia

Chinese Voedingsleer, begeleid je cliënten naar een gebalanceerde toekomst

Schrijf je in voor de cursus Chinese Voedingsleer en word veelzijdig Voedingscoach.

Alternatieve voeding

Gemmotherapie

Gemmotherapie, genees mensen met de natuur

Schrijf je in voor de cursus Gemmotherapie en word veelzijdig Gemmotherapeut.

availableVia

Alternatieve voeding

Gezondheidscoach Allround

Gezondheidscoach Allround, leer op een praktijkgerichte manier de kneepjes van het vak

Volg de opleiding Gezondheidscoach Allround en word een krak als Gezondheidscoach.

availableVia

Herborist, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Kruidenleer en word veelzijdig Herborist.

Alternatieve voeding

Voedings- en Kruidenspecialist

Voedings- en Kruidenspecialist, ga een mooie toekomst als coach tegemoet

Combineer groepslessen en een thuisstudie in de Virtual Class formule.

Voedingstherapeut, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Voedingstherapeut en word veelzijdig voedingsdeskundige.


beSureOfYourFuture

Als je tegenwoordig gezonder en duurzaam wilt eten, hoef je het niet ver te gaan zoeken en niet meteen diep in je portemonnee te tasten. Alternatieve voeding is hot! Steeds meer mensen willen bewuster hun voedingspatroon gaan aanpassen. Wanneer je jouw opleiding voltooid hebt, ga je aan de slag als consulent in alternatieve voeding, zelfstandige voedingsconsulent, als voedingscoach of als medewerker in een fitnesscentrum of natuurwinkel. Met een diploma toon je aan dat je meteen over de nodige professionele skills beschikt om meteen professioneel te starten.

"Een voedingsdeskundige moet toch een redelijk brede kennis hebben van alternatieve voeding om een gericht advies te kunnen geven aan klanten. Tegenwoordig vind je op het internet een web van informatie waarin vele zaken elkaar tegenspreken. Wanneer iemand een diploma van jullie school voorlegt, dan weten we dat hij/zij over de essentiële kennis beschikt." - employerSpeaks

Alternatieve voeding

trendsCapitalized

Tegenwoordig zien we het begrip 'flexitariërs' steeds meer terugkomen. Dit zijn mensen die minder vlees eten binnen onze Westerse maatschappij. Sinds het begin van deze eeuw kiezen deze mensen er bewust voor om enkele dagen per week bewust geen vlees te eten. Biologisch en plantaardig voedsel kent nog steeds een grote opmars. Bijna alle grote voedingsdistributeurs in Europa en Noord-Amerika verkopen nu biologisch voedsel onder hun private labels en de verwachting is dat deze ketens aan marktaandeel blijven winnen.

Alternatieve voeding, hundredPercentOfTheTime

Tegenwoordig wordt er volop gezocht naar oplossingen voor problemen als overbevolking en milieuvervuiling omtrent de productie van voedsel. Men is momenteel bezig met de productie van kweekvlees. Dit is vlees dat geproduceerd wordt in een labo en gabaseerd is op de stamcellen van dieren. Het is dus geen echt vlees, maar een plantaardige vervanger. Om de traceerbaarheid van voedingsproducten te verbeteren, werken wetenschappers aan een soort genetische ‘vingerafdruk’ waarmee de oorsprong van een product in amper enkele minuten kan worden opgespoord.

"Ik heb aan jullie school de opleiding alternatief voedingsdeskundige gevolgd. Ik ben er zelf heel tevreden over! De docent was enom vriendelijk en stond altijd voor me klaar om me te helpen. Ik heb veel meer geleerd over de energiebehoefte van het lichaam, maar ook over de voedingsstoffen die hiertoe bijdragen." - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

"Heb je een bepaalde intolerantie, wil je je voedingsschema of dat van anderen verbeteren? Of heb je gewoon interesse in alternatieve voeding? Dan zijn deze opleidingen ideaal voor jou! Voor deze opleidingen heb je absoluut geen voorkennis nodig. De docenten zijn stuk voor stuk vakexperten die staan te popelen om je te begeleiden. We zorgen ervoor dat iedereen tevreden is!"

niceToKnowHeader

  • Millennials behoren al tot de meest enthousiaste kopers van duurzame en biologische producten.
  • Naar verwachting zullen meer duurzame voedselbedrijven worden overgenomen door grote multinationals.
  • Koolhydraten en vetten maken je niet per se dik. Een gebalanceerd dieet van vetten, koolhydraten en andere voedingsstoffen kan er zelfs voor zorgen dat je afvalt.
  • Je kan verslaafd raken aan junkfood. Wetenschappers die zich bezighouden met voeding kunnen voedsel produceren dat ervoor zorgt dat ons brein overspoeld wordt door dopamine - het gelukshormoon.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-