Talen

Hola! Hello! Bonjour! Guten tag! Binnenkort spreek jij zo vloeiend Spaans, Engels, Frans of Duits of behaal jij een diploma in een andere taal uit ons gevarieerd aanbod. Kies een opleiding uit het subthema talen en schrijf je in voor een doeltreffende taalcursus aan onze school. Zo kan je de communicatie van je onderneming professionaliseren en je zakelijke communicatie op een aantrekkelijke manier vorm geven.

Maak gebruik van je gedreven taaldocent, moedertaalsprekers en vakleerkrachten die de taal perfect beheersen en je stap voor stap nieuwe woorden bijbrengen. Train je vaardigheden ook digitaal, alsook je uitspraak via virtuele gesprekken. Zo laat jij je buitenlandse contacten vlotter verlopen of maak je makkelijker nieuwe vrienden op reis. Bekijk het aanbod in ons subthema talen.

meertalig succes

communicatieve vaardigheden

culturele verbindingen

wereldwijd netwerk

interactieve taalkennis

taalbarrières doorbreken

slimme vertaalskills

verbreed je horizon

boost je klantenbestand

internationale mogelijkheden

diversiteit bevorderen


allCoursesWithinSubtheme Talen

Talen

Administratieve Vaardigheden

Administratieve Vaardigheden, een boeiende en gevarieerde carrière

Schrijf je in voor de cursus Administratie en word veelzijdig Administratief Bediende.

availableVia

Talen

Engels -Zakelijke Communicatie

Engels -Zakelijke Communicatie, versterk jouw positie op de arbeidsmarkt

Schrijf je in voor de cursus en word veelzijdig

availableVia

Frans - Zakelijke Communicatie, versterk jouw positie op de arbeidsmarkt

Schrijf je in voor de cursus Zakelijk Frans en word Franssprekend Professional.

Talen

Nederlands Zakelijk

Nederlands Zakelijk, versterk jouw positie op de arbeidsmarkt

De opleiding Zakelijk Nederlands leert je professioneel communiceren in het Nederlands.

availableVia

Talen

Spaans Beginners

Spaans Beginners, cpProfessionWithFuture

In de cursus Spaans voor beginners kom je alles te weten over de woordenschat & grammatica

availableVia


beSureOfYourFuture

Voor bedrijven wordt het steeds belangrijker dat je verschillende talen kunt spreken. Daarom is het belangrijk voor mensen die in een bedrijfsstructuur willen werken om een vreemde taal (of meerdere) onder de knie te hebben. Als je met je talenkennis aan de slag wilt gaan, dan zijn er bovendien ontzettend veel opties. Je kan binnen een bedrijf de internationale communicatie verzorgen, je kan in de toeristische sector aan de slag, je kan op internationaal niveau in de customer service werken of je kan gewoon je eigen zakelijke communicatie op een frisse manier vorm geven. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een extra taal in je arsenaal kan je de job van je dromen opleveren. In welke sector je ook werkzaam bent, talenkennis is altijd een pluspunt!

Een goede talenkennis geeft vaak net dat ietsje meer dat kandidaten soms nodig hebben om bij het solliciteren op te vallen. Sollicitanten die aangeven meerdere talen op een behoorlijk niveau te beheersen zijn niet alleen interessant vanwege de talen zelf, ze geven ook aan dat ze geen probleem hebben met nieuwe dingen te leren en over een goed geheugen beschikken. Waar wacht je nog op? - employerSpeaks

Talen

trendsCapitalized

Steeds meer mensen beginnen een taal te leren op eigen houtje. In plaats van op school lessen te volgen, gaan ze nu aan de slag met een thuiscursus, een handboek voor zelfstudie of filmpjes op het internet. De voordelen zijn duidelijk; je kiest zelf waar, wanneer, hoe en hoe vaak je studeert. Er zijn steeds meer bronnen beschikbaar en apps om de taal van je dromen in te oefenen. Let wel op dat je een goede cursus en methode kiest! Een kwaliteitsvolle cursus met persoonlijke begeleiding spaart je bijvoorbeeld heel wat tijd en frustratie uit. Neem alvast een kijkje tussen onze opleidingen in deze subcategorie!

Talen, hundredPercentOfTheTime

Het groeitempo van de taalsector in Europa ligt volgens de prognoses boven de 10% per jaar. Taal is en blijft ontzettend belangrijk en is voortdurend in ontwikkeling. Door ontwikkelingen in technologie heb je tegenwoordig ook steeds meer mogelijkheden om een taal onder de knie te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan 'gamification': taal leren door middel van spelletjes te spelen! Het hoeft niet altijd saai en eentonig te zijn. Taal leren gaat ook terwijl je woordspelletjes of een quiz tegen andere studenten speelt. Vooral voor kinderen kan dit in de toekomst dé manier zijn om talen te studeren.

Toen ik begon te solliciteren zag ik bij veel vacatures dat ze een goede talenkennis zeer belangrijk vinden of eisen. Hoewel ik in het middelbaar veel Frans, Engels en Duits heb gehad, was mijn talenkennis sterk achteruitgegaan. Daarom besloot ik een paar cursussen te volgen, o. a. Frans en Engels voor Gevorderden. Daardoor voelde ik me weer sterker in mijn talenkennis en kon ik vol goede moed en zelfvertrouwen verder solliciteren. Een paar weken later heb ik een droomjob kunnen bemachtigen. Zonder mijn talenkennis was me dat waarschijnlijk niet gelukt! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Taalcursussen zijn tegenwoordig erg populair. En terecht! Het is leuk om met taal bezig te zijn en je bent er ook véél mee! In de bedrijfscontext is een goede talenkennis natuurlijk goud waard. Maar ook in je vrije tijd, bijvoorbeeld op reis of op uitwisseling kan je pronken met jouw talenkennis. Het mooie is dat iedereen kan beginnen een taal te leren. Je hebt geen voorkennis nodig, alleen motivatie en een cursus.

niceToKnowHeader

  • Er worden wereldwijd meer dan 7000 verschillende talen gesproken!
  • Daarvan hebben meer dan de helft geen officiële geschreven vorm.
  • De meestgesproken talen zijn Mandarijn, Engels, Spaans, Hindi, Arabisch, Bengali, Russisch, Portugees, Japans, Duits en Frans.
  • Ongeveer 75% van de wereldbevolking spreekt geen Engels.
  • Hoe moeilijk het is om een taal te leren hangt af van je moedertaal. Uit onderzoek blijkt dat Chinees en Arabisch twee van de moeilijkste talen zijn om te leren.