Wetgeving & Recht/Sociale wetgeving / arbeidsrecht

Sociale wetgeving / arbeidsrecht

Heb je net je eigen bedrijf opgericht? Of speel je met het idee om dat te doen? Misschien ben jij wel een HR-manager of gewoon een werknemer die benieuwd is naar zijn rechten en plichten? Wat je ook bent, deze opleidingen zijn perfect voor jou. Je leert wat de wetgeving rond werken inhoudt en hoe de sociale wetgeving jou dagelijks beschermt. Schrijf je hier in.

volg nu ook online les

behaal je waardevolle diploma

leer van juridische experts

combineer theorie en praktijk

kies een studie op maat

volg les in jouw buurt

ontdek de online leeromgeving

start meteen je eigen zaak

krijg praktijkgericht les

ontvang een up-to-date cursus


allCoursesWithinSubtheme Sociale wetgeving / arbeidsrecht

Bedrijfsbeheer, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de opleiding Bedrijfsbeheer en start meteen als Entrepreneur.

HR-Manager, cpProfessionWithFuture

Volg op vaste tijden les, maar kies zelf je locatie met de Virtual Classes.

Cursussen sociale wetgeving

Loonsadministratie gevorderden

Loonsadministratie gevorderden, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Loonadministratie en word een krak in je vak als Administratiebeheerder.

availableVia


beSureOfYourFuture

Deze opleidingen doen meer dan je enkel nieuwe kansen geven op de arbeidsmarkt. Stuk voor stuk zorgen ze ervoor dat de kansen die je al verworven hebt, beschermd blijven. Je leert wat sociaal recht inhoudt, wat je rechten als werkgever en werknemer zijn en hoe je jezelf beter kan beschermen in de toekomst. Een diploma aan onze school verhoogt jouw kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk. Je kan er bovendien ook makkelijk zelfstandig mee aan de slag. We geven jou alle tools om van je passie en talent ook je beroep te maken.

Onze HR-dienst kiest er regelmatig voor om zich bij te scholen. En dat is ook nodig. Al is dat niet altijd makkelijk voor mensen die fulltime werken. De opleidingen in afstandsonderwijs zijn daarom perfect. Je studeert waar en wanneer je wil en legt nadien een examen af wanneer het jou goed uitkomt. Wij raden het iedereen aan. - employerSpeaks

Cursussen sociale wetgeving

trendsCapitalized

Sociaal recht is al lang niet meer iets onbereikbaar. Gewone werknemers willen steeds meer weten wat hun rechten en plichten zijn. Er is een definitieve trend richting transparantie merkbaar. Er wordt makkelijker over contracten onderhandeld en wanneer beide partijen het onderste uit de kan willen halen, is het belangrijk om te begrijpen wat mag en wat niet. Zo vind je makkelijker een compromis en sluit je een overeenkomst waar iedereen baat bij heeft.

Sociale wetgeving / arbeidsrecht, hundredPercentOfTheTime

Er is een definitieve trend richting transparantie merkbaar. Er wordt makkelijker over contracten onderhandeld en wanneer beide partijen het onderste uit de kan willen halen, is het belangrijk om te begrijpen wat mag en wat niet. Zo vind je makkelijker een compromis en sluit je een overeenkomst waar iedereen baat bij heeft. Die info vind je vandaag ook meer dan ooit online. Het internet en verschillende websites maken het makkelijker om inzage te krijgen in je sociale rechten. En toch is alles ingewikkelder dan ooit tevoren. Door de overvloed aan informatie is het moeilijk om te weten wat betrouwbaar is en wat niet. Een expert als jij brengt daar duidelijkheid in.

Als developer helpt de cursus data protection enorm. Ik freelance en dit diploma is altijd een grote meerwaarde op mijn cv. Het valt op voor werkgevers en het geeft hen meteen veel vertrouwen in mijn werk. Ik raad iedereen deze opleiding aan. Je kan die bovendien ook makkelijk online en van thuis uit volgen. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Alles valt of staat bij jezelf. Als je weet wat je rechten op de arbeidsmarkt zijn, dan vergroot je jouw kansen op de arbeidsmarkt spectaculair. Deze opleiding is er dus eigenlijk voor iedereen. Maar bedrijfsleiders en HR-verantwoordelijken zullen er dubbel zo hard van kunnen genieten. Het sluit perfect aan op hetgeen ze dagelijks mee bezig zijn. Schrijf je dus zeker in als je je wil bijscholen en je toekomst in eigen handen wil nemen.

niceToKnowHeader

  • Vanaf de 19de eeuw vormde sociaal recht een eigen tak binnen onze wetgeving.
  • Vanaf 1889 is kinderarbeid in België verboden. Al was dat enkel voor kinderen onder de 12 jaar.
  • Ieder jaar wordt er een prijs uitgereikt voor het advocatenkantoor dat sociaal recht het beste verdedigt.