Wetenschap/Wiskunde

Wiskunde

Wil jij complexe berekeningen leren maken? Alles weten over statistieken en grafieken? Vlot moeilijke formules kunnen ontcijferen? Dan ben je hier op de juiste plaats beland! In het subthema Wiskunde vind je alle cursussen die je nodig hebt om een krak te worden in de wiskunde.

Ben je bezig met je diploma Secundair Onderwijs en moet je het vak wiskunde nog afleggen? Ga dan voor een cursus Wiskunde BSO of TSO. Je krijgt een compleet pakket, speciaal samengesteld aan de hand van de vakfiches. Je hoeft zelf geen opzoekwerk meer te verrichten.

Heb je al een diploma Secundair maar wil je jouw wiskundige vaardigheden verder uitbreiden? Dan zijn de cursus Wiskunde en de cursus Statistiek perfect voor jou!

wiskunde duidelijk uitgelegd

statistiek voor idereen

les van wiskunde-experts

formules begrijpen

statistieken en grafieken

wiskundige theorieën

wiskunde leren toepassen

alles leren over wiskunde

wiskundekrak worden


allCoursesWithinSubtheme Wiskunde

Wiskunde

Statistiek

Statistiek, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Statistiek en word veelzijdig Data Analist.

availableVia

Wiskunde

Wiskunde BSO

Wiskunde BSO, versterkt jouw positie op de arbeidsmarkt

Praktijkgericht studeren, maar vanuit huis? Volg onze thuisstudie Wiskunde BSO.

availableVia


beSureOfYourFuture

Voor tal van opleidingen en beroepen is het cruciaal dat je goed overweg kunt met cijfers. Of het nu economie is, politiek, architectuur, wetenschappen, sales of marketing, vroeg of laat krijg je te maken met wiskunde en statistiek. Daarom is het een plus als je een diploma Wiskunde hebt van afstandsonderwijs. Zo bewijs je dat je een grondige kennis hebt.

Je wilt niet weten hoeveel sollicitanten door de mand vallen bij een basistest statistiek. We testen jobzoekenden vaak op hun algemene kennis en daar horen statistiek en wiskunde natuurlijk ook bij. Maar velen onder hen hebben weinig wiskunde gehad in hun opleiding of zijn al een groot deel vergeten. Daarom is een cursus Wiskunde in volwassenenonderwijs goud waard. Sollicitanten die zo´n diploma kunnen voorleggen, bewijzen dat ze hun carrière serieus nemen. - employerSpeaks

Wiskunde

trendsCapitalized

Een spijtige trend is dat jongeren tegenwoordig afstuderen van het middelbaar zonder een deftige basis te hebben van wiskunde. Ze gaan dan naar het Hoger Onderwijs en merken dat ze gaten hebben in hun wiskundige voorkennis. In heel veel hogere opleidingen is statistiek bijgevolg een buisvak. Dat probleem valt gelukkig snel op te lossen met een cursus in volwassenenonderwijs.

Wiskunde, hundredPercentOfTheTime

Alle wiskundige problemen en raadsels zijn nog lang niet opgelost. Elk jaar worden er nog nieuwe formules en oplossingen ontworpen. En vaak zijn die nieuwe ontdekkingen handig voor andere onderzoeksdomeinen. In 2019 was er bijvoorbeeld een doorbraak in een onderzoek naar de groei van kankercellen, waarbij wiskundige modellen ingezet worden om inzichten te krijgen in de ontwikkeling van borstkanker.

Op de middelbare school had ik maar een paar uur wiskunde per week. Toen ik afstudeerde, merkte ik dat mijn kennis van wiskunde te beperkt was en wou ik beter worden. Daarom volgde ik de cursus Wiskunde en de cursus Statistiek in afstandsonderwijs. Nu ben ik helemaal mee en heb ik de nodige algemene kennis om een hogere opleiding te beginnen. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Een cursus Wiskunde of Statistiek is altijd een nuttige manier om je algemene kennis uit te breiden. Veel studenten volgen de cursus omdat ze zich willen voorbereiden op hun examens bij de examencommissie of voor een hogere opleiding. En sommigen studeren Wiskunde of Statistiek omdat ze hun algemene kennis willen uitbreiden en willen blijven leren.

niceToKnowHeader

  • In een group van 23 mensen is er een kans van 50% dat 2 mensen dezelfde verjaardag hebben.
  • De meeste wiskundige symbolen zijn maar eerst vanaf de 16e eeuw in gebruik. Daarvoor werden ze gewoonweg met woorden geschreven.
  • Er is geen Romeins cijfer voor 0.
  • 2 en 5 zijn de enige priemgetallen die eindigen op 2 en 5.
  • Als je een deck van 52 kaarten goed schudt, dan is de kans groot dat die exacte volgorde van je kaarten nog nooit in heel de geschiedenis is voorgekomen.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-