Voetverzorging/Reflexologie

Reflexologie

Wil jij aan de hand van alternatieve geneeskunde onze voeten en ons hele lichaam verwennen? Ontdek dan reflexologie!

In onze opleidingen leer je alle technieken die je nodig hebt om zelf een echte expert in reflexologie te worden. En dat op basis van de uitgebreide cursussen van docenten die elke ontwikkeling in je vakgebied op de voet volgen. Zo voer je in een handomdraai de meest deugddoende behandelingen voor ieders voeten uit.

Maak je keuze uit onze boeiende groepslessen, online lessen en thuiscursussen en specialiseer jezelf om in de uiterst interessante sector van schoonheid en verzorging aan de slag te gaan. Zo laat je al jouw klanten binnenkort weer op wolkjes lopen!

holistische voettherapie

ervaren reflexologie-experts

versterkende voetbehandelingen

balans en harmonie herstellen

professionele netwerkkansen

reflexzoneanalyse

natuurlijke genezing

oefenen in kleinschalige groep

begeleiding van voetexperts

groot aanbod als Reflexoloog


allCoursesWithinSubtheme Reflexologie

Opleiding reflexologie volgen

Voetreflexoloog gevorderden

Voetreflexoloog gevorderden, cpProfessionWithFuture

Ga voor de studie Voetreflexologie Gevorderden en lanceer je carrière als Reflexoloog.

Opleiding reflexologie volgen

Thaise Voet & Onderbeenmassage

Thaise Voet & Onderbeenmassage, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de opleiding Thaise massage en start meteen als Thaise Voetmasseur.

availableVia

Opleiding reflexologie volgen

Voetreflexologie Allround

Voetreflexologie Allround, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de opleiding Voetmassage en start meteen als Reflexoloog.

availableVia

Voetreflexoloog Basis, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Voetreflexologie Basis en word veelzijdig Reflexoloog.


beSureOfYourFuture

Als professioneel reflexoloog behandel jij de voeten en gezondheid van jouw klanten. Dankzij onze opleidingen leer je alle technieken die je nodig hebt om jezelf om te scholen tot een expert in je vakgebied. Zo voer je in een handomdraai de meest verfrissende behandelingen voor ieders voeten uit. Met een diploma van onze school toon je je klanten of je toekomstige werkgever dat jij over diepgaande kennis beschikt en meteen klaar bent om professioneel te starten. Je kan aan de slag als zelfstandige gespecialiseerde voetverzorger in hoofd- of bijberoep, als freelance medewerker in dienstverband, als vertegenwoordiger voor een gespecialiseerd bedrijf of als verkoper / verkoopster in dienstverband in gespecialiseerde zaken met voetverzorgingsproducten. Jij bepaalt!

Doordat onze voeten veel te verduren krijgen is voetverzorging en reflexologie in het bijzonder zeer belangrijk. Wanneer je niet regelmatig naar de pedicure gaat, kun je klachten krijgen zoals bijvoorbeeld pijn in de voeten, eelt, ingescheurde nagels en pijnlijke kloven. Maar liefst 20% van de Belgen krijgen jaarlijks te maken met voetklachten, waarbij vrouwen vier keer zoveel last hebben van voetproblemen dan mannen. Er zit wel degelijk een toekomst in de sector! - employerSpeaks

Opleiding reflexologie volgen

trendsCapitalized

De vraag naar reflexologen zit in de lift. Steeds meer mensen - mannen en vrouwen - vinden hun weg naar alternatieve geneeskunde en de voordelen die het biedt. Daarnaast is alomtegenwoordig. De werkmogelijkheden zijn uiteenlopend. Door de steeds verouderende bevolking en een toename van diabetespatiënten, is de vraag naar goed opgeleide voetverzorgers enorm gestegen.

Reflexologie, hundredPercentOfTheTime

Duurzaamheid wordt tegenwoordig de norm. Consumenten worden steeds bewuster en kritischer. In de salon is er daardoor een groeiende vraag naar biologische skincare en voetverzorging.

Ongeacht hoe goed iemand de voeten verzorgt, na een behandeling zien ze er altijd mooier uit. Klanten lopen blijer en zelfverzekerder de deur uit. Dat geeft veel voldoening en dat vind ik ook zo fijn aan mijn beroep. Ik houd van zichtbare resultaten en dat is bij de voeten zeker het geval. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Als je aan de slag wilt gaan met reflexologie, dan is het belangrijk om een professionele basis te hebben. Een gespecialiseerd reflexoloog doet meer dan een basis alternatieve zorg. Je staat in voor de preventie en verzorging van huid- en nagelaandoeningen, alsook professionele adviesverlening over goede schoenen en voethygiëne. Je maakt komaf met kwaaltjes en andere pijnlijke aandoeningen. Onze voeten dragen ons lichaam, volg daarom een opleiding om er maximaal aandacht aan te besteden!

niceToKnowHeader

  • Wist je dat de voet bestaat uit 26 botten, 33 gewrichten, 107 banden en 19 spieren en pezen?
  • Wist je dat we gemiddeld per dag 8.000 tot 10.000 stappen zetten? In een mensenleven is dit gemiddeld 185.000 kilometer. Dit is meer dan vier keer de wereld rond.
  • Ongeveer 60% van de bevolking heeft te maken (gehad) met voetklachten.
  • Veel mensen hebben staand een verschillende stand van de voeten.