Cultuur

Ontdek jij graag nieuwe culturen? Wil je alles te weten komen over een bepaald land of volk? Neem dan eens een kijkje naar onze cursussen van het thema Cultuur. Deze cursussen helpen je een andere cultuur te leren kennen, mensen beter begrijpen en tegelijkertijd ontdek je het land dat je bestudeert.

Niet alleen is het fantastisch om je culturele kennis uit te breiden, je kan er ook mee aan de slag in de toerismesector. Onze cursussen maken van jou een expert in je vakgebied. Met jouw expertise begeleid jij mensen in een vreemde cultuur, je plant verre reizen in het onbekende en biedt klanten een geweldige ervaring. Wat wil je nog meer?

Kies uit onze boeiende groepslessen én thuiscursussen jouw favoriete studiegebied en ga meteen aan de slag. Zo ontdek je alle tips and tricks die je nodig hebt voor een bloeiende carrière en stippel je zo jouw route uit om in deze uitdagende en fascinerende wereld aan de slag te gaan!

voor elke cultuurliefhebber

les van cultuurexperts

een internationale carrière

een job in toerisme

nieuwe culturen ontdekken

cultuur van vroeger tot nu

culturele tradities begrijpen

objectieve blik op culturen

religie, cultuur en volk

culturele events organiseren


allCoursesWithinSubtheme Cultuur

cultuur

Cultuurgeschiedenis

Cultuurgeschiedenis, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Cultuurgeschiedenis en word veelzijdig Cultuurexpert.

availableVia

cultuur

Eventmanager

Eventmanager, cpProfessionWithFuture

Ga voor de studie Eventmanagement en lanceer je carrière als Eventmanager.

availableVia

cultuur

Wereldgodsdiensten

Wereldgodsdiensten, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de opleiding Wereldgodsdiensten en start meteen als Expert Religies.

availableVia


beSureOfYourFuture

Wil je aan de slag in de toeristische sector? Bijvoorbeeld als reisleider of als adviseur? Dan is kennis van verschillende culturen een absolute troef! Ook wanneer je van plan bent om in een bepaald land te gaan wonen, bijvoorbeeld om er een hotel te openen of gewoon om er vast te gaan werken. Deze cursussen bezorgen je een absolute voorsprong om succesvol te starten op de arbeidsmarkt of als zelfstandige.

De meeste bedrijven hechten veel belang aan multiculturaliteit binnen het bedrijf en naar de klanten toe. Als je interesse toont in verschillende culturen of je kan er ook enige kennis van voorleggen, dan scoor je gegarandeerd extra punten! - employerSpeaks

cultuur

trendsCapitalized

Moslims zijn de snelst groeiende religieuze groep ter wereld. Er wordt verwacht dat er 70% meer moslims op onze aardbol gaan rondlopen tegen 2060. Op de tweede en derde plaats komen de christenen met een verwachte groei van 34% en de hindoes met 27%. Religie is en blijft dus zeker een belangrijk fenomeen in onze maatschappij. Jezelf verrijken met extra kennis rond deze verschillende culturen is dus een enorme meerwaarde!

Cultuur, hundredPercentOfTheTime

Culturen en godsdiensten veranderen voortdurend. Net zoals de maatschappij zijn ze aan veel factoren onderhevig. Daarom is het goed om de basis en de geschiedenis van culturen en religie goed te beheersen, zodat je de nieuwe veranderingen kan plaatsen en er beter mee kunt omgaan.

Ik volgde eerst de cursus wereldgodsdiensten, puur uit interesse voor de verschillende levenswijzen die er op de wereld heersen. Om mijn kennis over de Islam uit te breiden, volgde ik daarna de cursus Islamitische cultuur. Die kennis komt me overal goed van pas. Op de werkvloer weet ik bijvoorbeeld wat de verschillende soorten klanten belangrijk vinden. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Je kan een cursus uit het subthema cultuur om verschillende redenen volgen. Werk je in een internationaal bedrijf of verblijf je vaak in het buitenland? Dan is kennis van verschillende culturen zeker nuttig! Sta je zelf algemeen open voor verschillende culturen? Dan kunnen deze cursussen je horizon absoluut verbreden!

niceToKnowHeader

  • Het christendom is de godsdienst met het grootste aantal volgers. In 2019 waren het er meer dan 2.4 miljard!
  • Ongeveer 1.2 miljard mensen hebben geen religie.
  • Amerikanen zijn zot van sport. De finale van de Nationale American Football competitie, de Super Bowl, werd maar liefst door 100 miljoen Amerikanen bekeken!

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0