Psychologie & Therapie/Therapie voor ouderen

Therapie voor ouderen

We worden allemaal ouder en staan geregeld voor nieuwe uitdagingen. Hoe gaan we om met die extra levensjaren en hoe motiveren we onszelf om optimaal van het leven te blijven genieten? Dat en veel meer leer je hier.

ouderenzorg verbeteren

job in hulpverlening

les van psychologische experts

alles over dementiebegeleiding

eenzaamheid aanpakken

begeleiding in elke levensfase

voor meer geestelijk welzijn

tips voor geheugenstimulatie

loopbaan in ouderenzorg

gespecialiseerde therapievorm


allCoursesWithinSubtheme Therapie voor ouderen

Life Coach Basis, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Life Coaching en word veelzijdig Life Coach.

Life Coach Gevorderden, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Life Coach voor Gevorderden en word veelzijdig Life Coach.

Therapie voor ouderen

Seniorencoach

Seniorencoach, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de basiscursus Seniorencoach en start als Seniorencoach

availableVia


beSureOfYourFuture

De vergrijzing neemt overal in West-Europa toe. We beseffen tegelijk steeds meer dat ook senioren heel wat mentale hulp kunnen gebruiken. We leven langer en voelen ons tegelijk eenzamer. Jij als coach of begeleider kan daarin het verschil maken. Klaar om senioren naar een gelukkiger leven te begeleiden? Met een diploma van onze school toon je je klanten of toekomstige werkgever dat jij over diepgaande kennis beschikt en meteen klaar bent om professioneel te starten. Het staat mooi op je cv en je kan er bovendien zelfstandig mee aan de slag. Zo vergroot jij je kansen op de arbeidsmarkt en slaag je er tegelijkertijd in om voor jezelf nieuwe kansen te creëren.

In ons rusthuis proberen we nu iedereen de kans te geven zich bij te scholen in avondonderwijs. We merken dat onze bewoners daar nood aan hebben en dat de families er echt vragende partij voor zijn. Het maakt ons werk ook makkelijker. We kunnen sneller en juister inspelen op de individuele noden van de mensen waarvoor we zorg dragen. - employerSpeaks

Therapie voor ouderen

trendsCapitalized

Seniorenbegeleiding zit in de lift. Het taboe om te praten over mentale gezondheidszorg geraakt bij de oudere generaties stilaan verbroken. Omdat we langer leven, willen we dat ook mentaal gezonder doen. Coaches, therapeuten en psychologen krijgen dan ook steeds vaker ouderen over de vloer. Mensen die nood hebben aan life coaching, die willen omgaan met verlies of zelfs op zoek zijn naar een nieuwe liefde.

Therapie voor ouderen, hundredPercentOfTheTime

Hoewel technologie voor jongeren vaak met oplossingen komt, is dat bij ouderen nog niet het geval. Zij hebben vaak nood aan een echt gesprek, zeker omdat eenzaamheid vaak een grote factor is in de mentale gezondheid van ouderen. Seniorencoaches zijn dus echt een oplossing voor een groeiend sociaal en maatschappelijk probleem.

60-plussers vinden hun weg naar psychologische hulp. Daarom besloot ik mezelf bij de te scholen, en eigenlijk is het iets wat elke coach zou moeten doen. Je krijgt bakken aan kennis en vertrouwen in een groep mensen waar je in andere cursussen eigenlijk bitter weinig over leert. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Coaches, maar ook families zijn grote fan van deze opleiding. Ze willen meer inzicht in hun eigen ouders of grootouders. Deze cursussen geven veel mensen de tools die ze zoeken om om te gaan met ouderdomsziekten of dementie. De opleidingen worden bovendien gegeven door iemand die al jaren in het werkveld staat, waardoor je een onschatbare hoeveelheid aan kennis in een relatief korte periode zal toevertrouwd krijgen.

niceToKnowHeader

  • Ongeveer 15% van de wereldbevolking ouder dan 60 jaar worstelt met een mentale stoornis.
  • Mentale gezondheidszorg blijft je hele leven lang belangrijk.
  • Een psycholoog of coach kan families, vrienden en partners helpen omgaan met dementie.
  • Hoe ouder je wordt, hoe meer je met verlies te maken krijgt. Een coach of therapeut kan je helpen dat verlies een plaats te geven.