Natuur/Natuurlijke voeding

Natuurlijke voeding

Wil je leren hoe je gezonde, rijke maaltijden bereidt die je toch een voldaan en verzadigd gevoel geven? Wil je jezelf een gezondere levensstijl aanmeten? Kies dan voor een opleiding uit het subthema Natuurvoeding. Je kiest uit verschillende opleidingen zoals Natural Farming, Natuurvoeding, Voedings- en Kruidenspecialist, Voedingstherapeut en nog zoveel meer!

Je leert alles over natuurlijke voeding. Onze docenten helpen je om alles tot in de puntjes te begrijpen zodat je met jouw kennis ook echt in de praktijk aan de slag kan. De cursussen zitten vol tips & tricks, oefeningen en extra lesmateriaal, zodat jij alles leert wat je nodig hebt om een expert te worden.

duurzame voedselconsumptie

alles over biologische voeding

een boost voor vitaliteit

etiketten leren lezen

alles over natuurlijke voeding

uitgebreide voedselkennis

voedsel op basis van planten

met natuurlijke ingrediënten

natuurlijke voeding uitgelegd

voeding en immuniteit


allCoursesWithinSubtheme Natuurlijke voeding

Natuurlijke voeding

Natural Farming

Natural Farming, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Natural Farming en word veelzijdig Landbouwer.

availableVia

Natuurvoeding, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de opleiding Natuurlijke voeding en start als Voedingsdeskundige.

Natuurlijke voeding

Voedings- en Kruidenspecialist

Voedings- en Kruidenspecialist, ga een mooie toekomst als coach tegemoet

Een groepsles zonder verplaatsing of het zoeken naar parking? Dat is een virtual class!

Voedingstherapeut, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Voedingstherapeut en word veelzijdig voedingsdeskundige.


beSureOfYourFuture

Biologische producten zijn beter voor de gezondheid en dat valt de laatste jaren zeker op. Steeds meer mensen kiezen in de supermarkt of bij detailhandelaren voor biologische levensmiddelen. Met een opeiding uit dit subthema help je anderen aan een gezondere levensstijl. Als expert in natuurvoeding ga je aan de slag in een natuurwinkel, als natuurvoedkundig consulent, als diëtist, voedingsdeskundige in een fitnesszaak of als kok in een restaurant. De mogelijkheden zijn talrijk!

In onze natuurvoedingswinkel hebben we recent een aantal nieuwe personen aangeworven. Ze moeten alles weten over natuurlijke voeding en het lichaam zodat ze optimaal advies kunnen geven. Het is dus ontzettend interessant als we profielen vinden die een opleiding hebben gevolgd. Dat geeft een gevoel van vertrouwen en meestal beschikken ze ook al over heel wat praktijkkennis. - employerSpeaks

Natuurlijke voeding

trendsCapitalized

De zoektocht van de consument naar natuurlijk voedsel is tegenwoordig groot. Steeds meer consumenten willen voedsel zonder additieven, dat bovendien minder verwerkt is en slechts een beperkt aantal ‘herkenbare’ ingrediënten bevat. Afwezigheid van additieven, land van herkomst en lokale productie worden steeds belangrijkere aankoopcriteria. De laatste tijd is er ook een enorme opkomst van de poké bowl: een Hawaïaans gerecht dat knipoogt naar de Japanse keuken. Het bevat heel veel natuurlijke en biologische producten.

Natuurlijke voeding, hundredPercentOfTheTime

Consumenten blijven zoeken naar alternatieven voor vlees. Merken en retailers proberen ervoor te zorgen dat deze alternatieven gemakkelijker te vinden zijn. In 2019 waren er meer plantaardige opties dan ooit tevoren, vooral als het om eiwitbronnen gaat. Tegenwoordig wordt er ook veel meer ingezet op lokale grondstoffen, afkomstig van Belgische landbouwers.

Een jaar geleden besloot ik puur voor de fun een opleiding Voedings- en Kruidenspecialist te volgen aan het Centrum voor Avondonderwijs. Dat is me ontzettend goed bevallen. Ondertussen heb ik samen met een vriendin een natuurwinkeltje in bijberoep opgestart. Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

De cursussen uit het subthema Natuurvoeding zijn allemaal perfect voor mensen die houden van voeding en van de natuur. Steeds meer mensen zijn begaan met het milieu en willen veranderen van levensstijl. Deze cursussen helpen je om de nodige gezonde gewoontes aan te kweken én anderen te helpen om hetzelfde te doen.

niceToKnowHeader

  • Een goed begin om natuurlijker te eten, is om eten te kopen dat in het huidige seizoen geoogst wordt.
  • Koop lokale producten. Voor die producten is er minder energie nodig geweest om ze te verspreiden.
  • Maak zelf je eten klaar. Zo ben je zeker dat het vers is en wat er juist in zit.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-