Talen /Nederlands leren

Nederlands leren

Wil jij je Nederlands verbeteren? Nooit meer DT-fouten maken? De complexe grammatica en spelling perfect beheersen? Je woordenschat uitbreiden? Dan ben je hier op de juiste plaats! Onze cursussen Nederlands zijn speciaal gemaakt voor verschillende doelgroepen, zodat je ongetwijfeld dé cursus vindt die bij je past.

Iedereen kan wel een cursus Correct schrijven gebruiken, zelfs als je al vloeiend Nederlands spreekt. Spreek je nog niet zo goed Nederlands? Ga dan voor een cursus voor Beginners of Gevorderden, afhankelijk van jouw niveau. De cursussen zijn speciaal ontworpen voor studenten van jouw niveau en je krijgt er nog persoonlijke begeleiding bovenop!

voor elke situatie

met persoonlijke begeleiding

goed voor op je CV

voor beginners én gevorderden

voor de taalliefhebbers

snel een taal leren

gratis herkansingen

met elektronisch leerplatform

incl. online cursusmateriaal

op maat gemaakte cursussen

allCoursesWithinSubtheme Nederlands leren

Nederlands Beginners, maak kennis met de Nederlandse taal

Als je nu start met de cursus Nederlands Beginners, heb je in 6 maanden je diploma op zak.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Nederlands Gevorderden, cpProfessionWithFuture

Volg de thuisstudie Nederlands Gevorderden en behaal al in enkele maanden jouw diploma!

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Nederlands Zakelijk, cpProfessionWithFuture

Wil je lekker flexibel kunnen studeren, vanuit huis of onderweg?

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Nederlands: spelling, cpProfessionWithFuture

Praktijkgericht studeren, maar vanuit huis? Volg onze thuisstudie Nederlands: spelling.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

beSureOfYourFuture

Correct Nederlands kunnen schrijven en spreken is cruciaal voor veel jobs in België en Nederland. De Nederlandse taal perfect beheersen gaat je carrière ongetwijfeld vooruithelpen, of je nu met Nederlandstalige klanten in contact komt, regelmatig meetings bijwoont, mails schrijft of op eender welke andere manier communiceert in het Nederlands. Als je specifiek aan de slag wilt met de Nederlandse taal, dan zijn er meerdere carrièremogelijkheden, zoals bijvoorbeeld copywriter, journalist, schrijver, editor of redacteur.

Je zou ervan verschieten hoeveel mensen spellingsfouten in hun sollicitatiebrief of hun CV hebben staan. Als recruiter leg ik die sollicitatie dan meteen op de wegwerpstapel. Taalfouten zijn echt een afknapper. Ze komen slordig over en tonen dat je weinig moeite hebt gedaan bij het schrijven van je tekst. Voor veel functies is het cruciaal dat je correct Nederlands kunt schrijven. We testen dan ook vaak de kennis van sollicitanten. Je zorgt er dus maar best voor dat je de Nederlandse spelling en grammatica onder de knie hebt. - employerSpeaks

Nederlands leren

trendsCapitalized

Veel mensen maken tegenwoordig gebruik van hun smartphones om taal te leren. Mobiele apps zorgen ervoor dat je eender waar je bent toegang hebt tot oefeningen om je talenkennis bij te schaven. De meeste mensen hebben hun smartphone altijd bij de hand, wat het makkelijk maakt om tussendoor even naar je online cursus te kijken en je taal te trainen.

Nederlands leren, hundredPercentOfTheTime

Mobile learning: mobiele apps die je helpen om een nieuwe taal te leren worden steeds beter. Dergelijke apps zijn super om nieuwe woorden te leren. Vooral in combinatie met een cursus om de grammatica te leren zijn ze enorm handig. Video-learning: interactieve audiovisuele manieren om taal te leren zijn in opkomst. Voor zowel de student als de leraar is video een handig medium, bijvoorbeeld in de vorm van virtual classes via Zoom. Het biedt een goede mix van interactiviteit en flexibiliteit. Gamification: taal leren door middel van spelletjes te spelen! Het hoeft niet altijd saai en eentonig te zijn. Taal leren gaat ook terwijl je woordspelletjes of een quiz tegen andere studenten speelt. Vooral voor kinderen kan dit in de toekomst dé manier zijn om talen te studeren.

Ook al is Nederlands mijn moedertaal, toch maakte ik vroeger nog veel spellingsfouten of wist ik niet of mijn zinsconstructie grammaticaal correct was. Ik besloot daar verandering in te brengen en volgde een cursus Nederlands Correct Schrijven in afstandsonderwijs. Zo leerde ik perfect schrijven en hoef ik nu niet meer twee keer na te denken wanneer ik een mailtje schrijf of een briefing voorbereid. Dat bespaart heel wat tijd en het heeft me veel zelfzekerder gemaakt. Zeker een aanrader voor iedereen! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Nederlands is zeker niet de eenvoudigste taal om te leren. We krijgen vaak mensen over de vloer die Nederlands als tweede taal aan het leren zijn en graag wat begeleiding krijgen. Onze cursussen zijn perfect voor mensen die praktijkgericht Nederlands willen leren, zonder onnodige theorie. We hebben ook studenten die Nederlands als moedertaal spreken, maar toch graag hun spelling en grammatica willen bijschaven. Het is zeker een aanrader, want zelfs moedertaalsprekers steken ongetwijfeld veel op van een cursus Correct Schrijven.

niceToKnowHeader

  • Nederlands is een officiële taal in zes landen: België, Nederland, Suriname, Aruba, Curaçao en Sint-Maarten.
  • Er is geen enkel Nederlands woord dat rijmt op twaalf.
  • Het Nederlands is een Germaanse taal, net zoals het Engels, Duits, Zweeds en IJslands.
  • Nederlandstalige kinderen van 5 jaar kennen ongeveer 3000 woorden.
  • De letter E is de meestgebruikte letter in het Nederlands.
  • Volgens een peiling onder meer dan 500 hogeropgeleiden in Nederland, word je minder serieus genomen als je schrijffouten maakt op het werk.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0