Talen/Nederlands leren

Nederlands leren

Wil jij je Nederlands verbeteren? Nooit meer dt-fouten maken? De complexe grammatica en spelling perfect beheersen? Je woordenschat uitbreiden? Dan ben je hier op de juiste plaats! Onze cursussen Nederlands zijn speciaal gemaakt voor verschillende doelgroepen, zodat je de cursus vindt die bij je past. Zo liggen de bedrijfswereld en de transportsector aan je voeten.

Iedereen kan wel een cursus Correct schrijven gebruiken, zelfs als je al vloeiend Nederlands spreekt. Spreek je nog niet zo goed Nederlands? Ga dan voor een cursus voor Beginners of Gevorderden, afhankelijk van jouw niveau. De cursussen zijn speciaal ontworpen voor studenten van jouw niveau en je krijgt er nog persoonlijke begeleiding bovenop!

nederlands op de werkvloer

les van taalexperts

goed voor op je CV

foutloos spreken en schrijven

zakelijk Nederlands

snel een taal leren

grammatica & woordenschat

praktijkgerichte taallessen

een topjob dankzij Nederlands

nederlandse les op maat


allCoursesWithinSubtheme Nederlands leren

Nederlands leren

Nederlands - spelling

Nederlands - spelling, versterk jouw positie op de arbeidsmarkt

Volg de opleiding Spelling en word een krak in je vak als Spellingsexpert.

availableVia

Nederlands leren

Nederlands Beginners

Nederlands Beginners, versterk jouw positie op de arbeidsmarkt

Schrijf je in voor de cursus Nederlands en word veelzijdig Linguïst Nederlands.

availableVia

Nederlands leren

Nederlands Gevorderden

Nederlands Gevorderden, versterk jouw positie op de arbeidsmarkt

Studeer de cursus Nederlands Gevorderden online in en word veelzijdig Linguïst Nederlands.

availableVia

Nederlands leren

Nederlands Zakelijk

Nederlands Zakelijk, versterk jouw positie op de arbeidsmarkt

De opleiding Zakelijk Nederlands leert je professioneel communiceren in het Nederlands.

availableVia


beSureOfYourFuture

Correct Nederlands schrijven en spreken is cruciaal voor veel jobs in België en Nederland. Denk bijvoorbeeld aan een job in de transportsector. Omdat het binnenlandse goederentransport in België bloeit, en omdat er veel goederen tussen België en Nederland vervoerd worden, is Nederlands een belangrijke voertaal in de transportsector. Een heldere communicatie garandeert tijdig en veilig vervoer van goederen. De Nederlandse taal perfect beheersen helpt je carrière ongetwijfeld vooruit, of je nu met Nederlandstalige klanten in contact komt, meetings bijwoont, mails schrijft of praat met je collega's. Als je specifiek aan de slag wilt met de Nederlandse taal, dan zijn er meerdere carrièremogelijkheden, zoals bijvoorbeeld copywriter, journalist, schrijver, editor of redacteur.

Meer mensen dan je denkt schrijven spellingsfouten in hun sollicitatiebrief of hun CV. Als recruiter leg ik die sollicitatie dan meteen op de wegwerpstapel. Taalfouten zijn echt een afknapper. Ze komen slordig over en tonen dat je weinig moeite hebt gedaan bij het schrijven van je tekst. Voor veel functies is het cruciaal dat je correct Nederlands kunt schrijven. Een vrachwagenchauffeur zich bijvoorbeeld overal in België en Nederland verstaanbaar kunnen maken. We testen dan ook vaak de kennis van sollicitanten. Je zorgt er dus maar best voor dat je de Nederlandse spelling en grammatica onder de knie hebt. - employerSpeaks

Nederlands leren

trendsCapitalized

Veel mensen maken tegenwoordig gebruik van hun smartphones om taal te leren. Mobiele apps zorgen ervoor dat je eender waar je bent toegang hebt tot oefeningen om je talenkennis bij te schaven. De meeste mensen hebben hun smartphone altijd bij de hand, wat het makkelijk maakt om tussendoor even naar je online cursus te kijken en je taal te trainen.

Nederlands leren, hundredPercentOfTheTime

Mobile learning: mobiele apps die je helpen om een nieuwe taal te leren worden steeds beter. Dergelijke apps zijn super om nieuwe woorden te leren. Vooral in combinatie met een cursus om de grammatica te leren zijn ze enorm handig. Video-learning: interactieve audiovisuele manieren om taal te leren zijn in opkomst. Voor zowel de student als de leraar is video een handig medium, bijvoorbeeld in de vorm van virtual classes via Zoom. Het biedt een goede mix van interactiviteit en flexibiliteit. Gamification: taal leren door middel van spelletjes te spelen.

Ook al is Nederlands mijn moedertaal, toch maakte ik vroeger nog veel spellingsfouten of twijfelde ik aan mijn zinsconstructie. Ik besloot daar verandering in te brengen en volgde een cursus Nederlands Correct Schrijven in afstandsonderwijs. Zo leerde ik perfect schrijven en hoef ik nu niet meer twee keer na te denken wanneer ik een mailtje schrijf of een briefing voorbereid. Dat bespaart heel wat tijd en het heeft me veel zelfzekerder gemaakt. Zeker een aanrader voor iedereen! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Nederlands is een uitdagende taal om te leren. We krijgen vaak mensen over de vloer die Nederlands als tweede taal aan het leren zijn en graag wat begeleiding krijgen. Onze cursussen zijn perfect voor mensen die praktijkgericht Nederlands willen leren, zonder onnodige theorie. Veel studenten zijn bijvoorbeeld werkzaam in de transportsector, waar vlot communiceren met collega's en klanten cruciaal is. We hebben ook studenten die Nederlands als moedertaal spreken, maar toch graag hun spelling en grammatica willen bijschaven. Het is zeker een aanrader, want zelfs moedertaalsprekers steken veel op van een cursus Correct Schrijven.

niceToKnowHeader

  • Nederlands is een officiële taal in zes landen: België, Nederland, Suriname, Aruba, Curaçao en Sint-Maarten.
  • Er is geen enkel Nederlands woord dat rijmt op twaalf.
  • Het Nederlands is een Germaanse taal, net zoals het Engels, Duits, Zweeds en IJslands.
  • Nederlandstalige kinderen van 5 jaar kennen ongeveer 3000 woorden.
  • De letter E is de meestgebruikte letter in het Nederlands.
  • Volgens een peiling onder meer dan 500 hogeropgeleiden in Nederland, word je minder serieus genomen als je schrijffouten maakt op het werk.