Talen /Frans leren

Frans leren

Bonjour! Voulez-vous apprendre le français? Dan zit je hier goed! Wij hebben enkele cursussen die ervoor zorgen dat jij binnen de kortste keren je verhaal doet in het Frans. Leer de taal van de liefde voor op vakantie, op het werk of gewoonweg omdat het een prachtige taal is.

Is Frans helemaal nieuw voor jou? Ga dan voor een cursus Frans voor Beginners. Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor mensen zonder voorkennis. Na afloop van deze cursus lees, spreek, schrijf en versta jij Frans op niveau A1 van het Europese referentiekader. Jouw Frans is dan vlot en zelfzeker!

Spreek je al wat Frans? Dan is de cursus Frans voor Gevorderden perfect om je oude kennis op te frissen en je Frans te perfectioneren.

voor de taalliefhebbers

voor elke situatie

met persoonlijke begeleiding

goed voor op je CV

voor beginners én gevorderden

op maat gemaakte cursussen

incl. online cursusmateriaal

met elektronisch leerplatform

gratis herkansingen

snel een taal leren

allCoursesWithinSubtheme Frans leren

Frans - Zakelijke Communicatie, cpProfessionWithFuture

Volg de cursus Frans - Zakelijke Communicatie en studeer waar en wanneer je wil.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Frans Beginners, cpProfessionWithFuture

Wil je leuke lessen volgen, maar ook supersnel je diploma behalen?

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Frans Gevorderden, cpProfessionWithFuture

De praktijk leren in de lessen, en rustig thuis de theorie doornemen?

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Frans Intermédiaire, cpProfessionWithFuture

Als je nu start met de cursus Frans Intermédiaire, heb je in 6 maanden je diploma op zak.

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

beSureOfYourFuture

Als je het Frans goed beheerst, verhoogt dat je jobkansen enorm. Je hoeft maar te kijken op eender welke vacaturesite om te zien dat een woordje Frans kunnen praten bij veel jobs een vereiste is. Het zorgt ervoor dat je beter kan communiceren met collega´s of klanten uit Wallonië en Frankrijk. In welke sector je ook wilt werken, goede talenkennis komt altijd van pas. Vooral wanneer je met klanten in contact komt, is het essentieel. Maar ook om de interne communicatie te bevorderen kan het nuttig zijn. Het is hoe dan ook een must voor iedereen die op zoek is naar een job in België.

Sollicitanten schrijven vaak op hun CV dat ze perfect Frans kunnen. Maar wanneer puntje bij paaktje komt, blijkt dat niet altijd waar te zijn. Het is nochtans enorm belangrijk dat je goed Frans kunt. Wanneer sollicitanten een diploma Frans kunnen voorleggen, weten we meteen dat ze niet bluffen en dat ze de nodige kennis en taalvaardigheid hebben. - employerSpeaks

Taalcursus Frans

trendsCapitalized

Een trend die de laatste jaren een opmars maakt zijn taaltandems. Dat zijn bijeenkomsten van twee of meer mensen die samenkomen om hun taal te oefenen. Zo kan je bijvoorbeeld Frans oefenen in een echt gesprek met een moedertaalspreker terwijl je op jouw beurt je gesprekspartner helpt met zijn of haar Nederlands. Vaak worden de bijeenkomsten via een online platform georganiseerd en is er een losse sfeer, die ervoor zorgt dat mensen geen schrik hebben om een vreemde taal te spreken. Je leert nieuwe vrienden kennen en kan connecties maken voor je carrière. Veel mensen maken tegenwoordig gebruik van hun smartphones om taal te leren. Mobiele apps zorgen ervoor dat je eender waar je bent toegang hebt tot oefeningen om je talenkennis bij te schaven. De meeste mensen hebben hun smartphone altijd bij de hand, wat het makkelijk maakt om tussendoor even naar je online cursus te kijken en je taal te trainen. Video is een geliefd medium voor studenten en leraars, vooral voor de jongeren onder ons. Ook om een taal te leren is het handig. Via interactieve videos kunnen studenten actief meedoen en een nieuwe taal leren op een leuke manier. Een voordeel van video over geschreven boeken of cursussen is dat je meteen hoort hoe de taal uitgesproken wordt.

Frans leren, hundredPercentOfTheTime

Mobile learning wordt beter en beter. Mobiele apps die je helpen om een nieuwe taal te leren worden steeds meer gebruikt. Dergelijke apps zijn super om nieuwe woorden te leren. Vooral in combinatie met een cursus om de grammatica te leren zijn ze enorm handig. Video-learning aan de hand van interactieve audiovisuele manieren om taal te leren zijn in opkomst. Voor zowel de student als de leraar is video een handig medium, bijvoorbeeld in de vorm van virtual classes via Zoom. Het biedt een goede mix van interactiviteit en flexibiliteit. Gamification, dat wil zeggen: taal leren door middel van spelletjes te spelen! Het hoeft niet altijd saai en eentonig te zijn. Taal leren gaat ook terwijl je woordspelletjes of een quiz tegen andere studenten speelt. Vooral voor kinderen kan dit in de toekomst dé manier zijn om talen te studeren.

Tijdens de middelbare school was Frans nooit zo mijn ding. Ik veegde er vaak mijn voeten aan en heb nooit deftig Frans leren spreken of schrijven. Maar toen ik afgestudeerd was en een job begon te zoeken, merkte ik dat Frans toch essentieel is. Ik besloot een cursus Zakelijk Frans en Frans voor Gevorderden te volgen om eindelijk eens deftig Frans te leren. Nu zijn we een jaar verder en is mijn Frans beter dan ooit. Ik kan zonder problemen mijn plan trekken in het Frans, zowel tijdens meetings als in mijn vrije tijd. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Talen komen altijd van pas. Goed opgeleide mensen met een gevarieerde talenkennis zijn goud waard op de arbeidsmarkt. De bedrijven worden steeds internationaler en daarom is het belangrijk dat je meer talen kan dan alleen het Nederlands. Het goede nieuws is dat een nieuwe taal leren helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Met de juiste cursus en begeleiding ben je na een paar weken studeren al goed op weg. Het is altijd verrassend hoe snel sommige van onze studenten vooruitgang boeken op een korte tijd.

niceToKnowHeader

  • Frankrijk is het meestbezochte land voor toeristen, met ongeveer 87 miljoen mensen per jaar. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat het meestbezochte museum ter wereld zich in de Franse hoofdstad Parijs bevindt, namelijk het Louvre.
  • Er zijn meer dan 1000 kazen gemaakt in Frankrijk. 96% van de Fransen eten dan ook regelmatig kaas. De helft zelfs dagelijks.
  • Samen drinken de Fransen meer dan 11 miljard glazen wijn per jaar.
  • In Frankrijk vind je de grootste berg van Europa terug. De Mont Blanc bevindt zich in de Franse Alpen en is ongeveer 4810 meter hoog.
  • De Fransen eten meer dan 30 000 ton slakken per jaar. Het wordt gezien als een delicatesse en wordt doorgaans met look, boter en peterselie geserveerd.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0