Talen/Aziatische talen

Aziatische talen

Wil je een taal leren waarmee je de meest interessante en winstgevende internationale topjobs kan wegkapen? Dan zit je zeker goed met een cursus uit ons aanbod Aziatische talen! Met kennis van het Chinees of het Japans liggen de transportsector en de bedrijfswereld aan je voeten.

chinees en Japans leren

voor internationale topjobs

les van taalexperts

voor echte taalliefhebbers

grammatica & woordenschat

populairste Aziatische talen

linguïst Chinees of Japans

de Aziatische markt veroveren

belangrijke handelstalen

taalbarrières doorbreken


allCoursesWithinSubtheme Aziatische talen

Chinees, versterkt jouw positie op de arbeidsmarkt

Schrijf je in voor de cursus Chinees en word veelzijdig Linguïst Chinees.

availableVia

Japans, versterk jouw positie op de arbeidsmarkt

Volg de opleiding Japans en word een krak in je vak als Linguïst Japans.

availableVia


beSureOfYourFuture

De jobmarkt ligt wijd open voor mensen die meerdere talen spreken. Vooral met Aziatische talen zit je goed. Er zijn veel mogelijkheden zowel in binnen- als in buitenland voor mensen die Chinees, Japans, Turks of Indonesisch spreken. Voor veel Europese landen zijn China, Japan en Indonesië belangrijke handelspartners, die goederen met elkaar uitwisselen via up-to-date spoorwegen, vliegverkeer en scheepvaart. Aziatische talen spelen dan ook een grote rol in de transportsector.

Het is altijd positief als een sollicitant een extra taal beheerst. Dat getuigt van motivatie en doorzettingsvermogen en zorgt ervoor dat ze in internationale sectoren hun weg vinden. Welke taal je spreekt is natuurlijk ook belangrijk. Aziatische talen zijn tegenwoordig erg in trek. Azië is een groeiende markt en erg invloedrijk in de transportsector. Sollicitanten die een diploma van een taalcursus voorleggen, hebben dus een streepje voor op anderen. - employerSpeaks

Aziatische taal leren

trendsCapitalized

Begin 2022 bracht de nieuwe 'Oriental Express' Europa en Azië dichter bij elkaar. De transcontinentale spoorweg verbindt Turkije, Pakistan, Iran, China en centraal Asië met Europa, wat de handel tussen die regio's een enorme boost geeft. De winsten die dankzij de spoorverbinding worden gemaakt, worden bovendien geïntegreerd in strategische vlucht- en waterwegen. Azië wordt dus steeds belangrijker in de transportsector. Wie een Aziatische taal spreekt, springt dus makkelijk mee op de kar! De populaire Japanse en Koreaanse muziekstijlen JPOP en KPOP winnen aan populariteit in onze Westerse maatschappij en ook Japanse geanimeerde televisieseries worden populairder. Ook op vlak van technologie en e-commerce zijn China en Japan koplopers. Een Aziatische taal leren is dus zeker de moeite waard!

Aziatische talen, hundredPercentOfTheTime

China is al jaren een sterke internationale speler, Japan staat bekend voor zijn economische welvaart en stabiliteit en Indonesië is de grootste economie in Zuidoost-Azië. Aziatische talen zijn dan ook vaak te horen in de haven en in het luchtverkeer. Begrijpelijk dus dat veel mensen een Aziatische taal leren. De populairste zijn Chinees, Japans en Koreaans.

Vorig jaar begon ik te werken in een lokaal transportbedrijf dat nauw samenwerkt met enkele Chinese handelaars. Al snel merkte ik dat de communicatie met onze Chinese medewerkers vlotter kon. Ik besloot een cursus Chinees te volgen om de samenwerking te verbeteren. Nu zijn we een jaar later en spreek ik al een aardig mondje Chinees. Onze Chinese medewerkers appreciëren dat enorm en ook mijn baas heeft het opgemerkt, met een mooie bonus als gevolg. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Een nieuwe taal leren vraagt doorzettingsvermogen. Dat geldt zeker wanneer die taal helemaal anders in elkaar zit dan je moedertaal. Chinees, Japans, Idonesisch en Turks zijn uitdagend, maar ze zijn zeker de moeite waard. De talen bepalen immers de koers in de haven en het luchtverkeer. Ga de uitdaging aan en ga ervoor!

niceToKnowHeader

  • Er zijn in heel Azië meer dan 2300 talen bekend.
  • De meestgesproken talen zijn de Chinese dialecten, met meer dan een miljard sprekers!
  • 1 op de 6 mensen wereldwijd spreekt Chinees als moedertaal. Dat is meer dan Spaans, Engels, Frans en Duits samen!
  • In tegenstelling tot wat velen denken, behoren Chinees en Japans tot andere taalfamilies.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-