Talen /Aziatische talen

Aziatische talen

Klaar om je talenknobbel op de proef stellen? Wil je een taal leren waarmee je de meest interessante en winstgevende internationale topjobs in handbereik hebt? Dan zit je zeker goed met een cursus uit ons aanbod Aziatische talen!

Het Chinees is nu dé meest gesproken en snelst groeiende taal van heel de wereld. Het wordt stilaan ook de nieuwe voertaal voor internationale zaken en toerisme. Steeds meer bedrijven maken namelijk hun producten in Chinese fabrieken of ze richten zich zelf tot de Chinese markt. De Chinezen reizen ook meer dan ooit. Enorm veel winstpotentieel dus voor toeristische bedrijven in Europa!

Ook Japan is de laatste jaren een alsmaar belangrijkere rol gaan spelen in de wereldeconomie. Veel bedrijven hebben dan ook te maken met Japanse handelspartners. Wie Japans kent, heeft dus heel wat toekomstmogelijkheden. Ook wie binnenkort een vakantie plant naar Japan zal heel wat meer plezier aan zo'n trip beleven als je de taal kent! De ideale cursus voor zowel je professionele carrière als je vrije tijd.

Indonesië heeft niet alleen op toeristisch vlak heel wat te bieden. De Indonesische archipel is al zeer lang een belangrijke handelsroute. Vandaag de dag drijven er nog heel wat Europese bedrijven handel met het land. Deze thuisstudie Indonesisch is de manier om je voor te bereiden op je vakantie of om gemakkelijker te communiceren met je zakenpartner!

voor op het werk of op reis

goed voor op je CV

voor beginners én gevorderden

voor echte taalliefhebbers

met persoonlijke begeleiding

op maat gemaakte cursussen

incl. online cursusmateriaal

met elektronisch leerplatform

gratis herkansingen

snel een taal leren

allCoursesWithinSubtheme Aziatische talen

Chinees, cpProfessionWithFuture

Volg de thuisstudie Chinees en behaal al in enkele maanden jouw diploma!

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

Japans, cpProfessionWithFuture

Met deze thuisstudie kun je al binnen 3 tot 6 maanden jouw diploma op zak hebben!

availableVia

cpCompareTheStudyMethods

beSureOfYourFuture

De jobmarkt ligt wijd open voor mensen die meerdere talen spreken. Vooral als je een Aziatische taal beheerst zit je goed. Er zijn veel mogelijkheden zowel in binnen- als in buitenland voor mensen die Chinees, Japans, Turks of Indonesisch spreken. Vooral China is op veel domeinen een van de marktleiders en daar zal niet snel verandering in komen. Voor de hand liggende domeinen zijn customer service, toerisme en marketing, maar ook in andere sectoren zoals IT en economie komt een extra taal ongetwijfeld van pas.

Het is altijd positief als een sollicitant een extra taal beheerst. Dat zorgt ervoor dat ze internationaal inzetbaar zijn en het getuigt van motivatie en doorzettingsvermogen. Welke taal je spreekt is natuurlijk ook belangrijk. Aziatische talen zijn tegenwoordig erg in trek. Het is een groeiende markt en elk bedrijf wil zijn deeltje van de taart bemachtigen. Daarvoor zijn er mensen nodig die de doeltaal beheersen en een goede kennis hebben van de doelcultuur. Onafhankelijk van de exacte positie waarvoor ze solliciteren hebben sollicitanten die een diploma van een taalcursus kunnen voorleggen, een streepje voor op anderen. - employerSpeaks

Aziatische taal leren

trendsCapitalized

We zien steeds meer invloeden van Aziatische culturen naar het Westen overwaaien. Denk maar aan de Koreaanse film Parasite die in 2019 de Oscar voor de Beste Film gewonnen heeft. We eten meer Aziatisch dan ooit tevoren. De populaire Japanse en Koreaanse muziekstijlen JPOP en KPOP winnen aan populariteit in onze Westerse maatschappij en Japanse geanimeerde televisieseries zijn tegenwoordig niet meer alleen voor een niche-publiek. Niet alleen in de entertainment-sector, ook op vlak van technologie en e-commerce zijn China en Japan koplopers. Een Aziatische taal leren is dus zeker de moeite waard!

Aziatische talen, hundredPercentOfTheTime

China is al jaren sterk aan het groeien en het lijkt er niet op dat de groei gaat vertragen. Japan staat bekend voor zijn economische welvaart en stabiliteit. Indonesië is momenteel nog minder bekend, maar het is snel aan het opkomen en is nu al de grootste economie in Zuidoost-Azië. De opkomst van Azië zorgt ervoor dat het ook enorm populair is om een Aziatische taal te leren. De populairste Aziatische talen om te leren zijn Chinees, Japans en Koreaans.

Vorig jaar begon ik te werken in een bedrijf dat nauw samenwerkt met enkele Chinese bedrijven. Als snel merkte ik dat de communicatie soms niet altijd even vlot verloopt door de taalbarrière. Ik besloot een cursus Chinees te volgen om de samenwerking te verbeteren. Nu zijn we een jaar later en spreek ik al een aardig mondje Chinees. Mijn Chinese collega´s appreciëren dat enorm en ook mijn baas heeft het opgemerkt, met een mooie bonus als gevolg. Naast de voordelen binnen mijn carrière is het ook gewoonweg een leuke manier om mijn geest jong te houden en productief bezig te zijn. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Een nieuwe taal leren is nooit makkelijk. Het vraagt veel tijd en doorzettingsvermogen. En als zeker wanneer het een taal is die helemaal anders in elkaar zit dan je moedertaal. Chinees, Japans, Idonesisch en Turks zijn stuk voor stuk moeilijke talen om aan te leren. Maar ze zijn het zeker dubbel en dik waard. Hoe moeilijker de taal, hoe meer respect en bewondering je zal krijgen van je omgeving en van de moedertaalsprekers van de taal zelf. Daarnaast kom je in een niche terecht, want jij spreekt als een van de weinige Europeanen een Aziatische taal. Dat komt je zeker ten goede in de bedrijfswereld. Daag jezelf eens uit en ga ervoor!

niceToKnowHeader

  • Er zijn in in heel Azië meer dan 2300 talen bekend.
  • De meestgesproken talen zijn de Chinese dialecten, met meer dan een miljard sprekers!
  • 1 op de 6 mensen wereldwijd spreekt Chinees als moedertaal. Dat is meer dan Spaans, Engels, Frans en Duits samen!
  • In tegenstelling tot wat velen denken, behoren Chinees en Japans niet tot dezelfde taalfamilie. Het Japanse schrijfsysteem heeft wel een hoop Chinese karakters overgenomen en het Japans leent ook enkele woorden en uitdrukkingen van het Chinees. Voor de rest is het echter een van de meest unieke talen ter wereld.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0