Kleding maken

Wil jij graag je eigen kleren ontwerpen en maken? Of een eigen kledingmerk lanceren? Dan zijn deze opleidingen perfect voor jou. Je leert kleren breien, retoucheren en ontwerpen. Jouw carrière in de modewereld start vandaag. Schrijf je nu in.

les van echte mode-experts

modeproductieprocessen

creatieve naaitechnieken

stijlvolle creaties

persoonlijke ontwerpen

inspirerende modecoaches

modetrends interpreteren

kledingexpert worden

creatieve naaikunsten

individuele modebegeleiding


allCoursesWithinSubtheme Kleding maken

Leer kleding maken

Kleermaker - Naaitechnieken

Kleermaker - Naaitechnieken, ga voor een droomcarrière, schrijf je nu in

Schrijf je in voor de cursus Naaitechnieken en word veelzijdig Kleermaker.

availableVia

Leer kleding maken

Kleermaker - Naaitechnieken

Kleermaker - Naaitechnieken, ga voor een droomcarrière, schrijf je nu in

Schrijf je in voor de cursus Naaitechnieken en word veelzijdig Kleermaker.

Leer kleding maken

Modevormgever

Modevormgever, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Modevormgeving en word veelzijdig Ontwerper.

availableVia

Leer kleding maken

Ontwerper Mannenkledij

Ontwerper Mannenkledij, vorm de toekomst van mannenmode

Schrijf je in voor de cursus Mannenkledij en start je eigen bedrijf.

availableVia

Leer kleding maken

Retoucheren

Retoucheren, een opleiding die jou perfect past

Schrijf je in voor de cursus Retoucheren en word veelzijdig Kleermaker.

availableVia


beSureOfYourFuture

De mode-industrie is een boeiende sector vol jobmogelijkheden. Er wordt verwacht dat het aantal jobs in de modewereld met zo’n 3 procent zal toenemen de volgende tien jaar. Maar je kan natuurlijk ook gewoon zelfstandig aan de slag en zo je eigen mode-imperium uitbouwen. Of je leert gewoon lekker je eigen kleren maken en herstellen en start je eigen klerenmerk. Jouw diploma doet je kansen op de arbeidsmarkt exponentieel stijgen. Je toont dat jij over diepgaande kennis beschikt en elke techniek in de vingers hebt. Neem die springplank naar je toekomst en schrijf je nu in.

In onze tweedehandswinkel krijgen we vaak kleren binnen. Maar soms zijn die kleren nog niet helemaal klaar om te verkopen. We hebben daarom twee kledij-herstellers aangenomen. Allebei hadden ze er een opleiding van het Centrum voor Afstandsonderwijs opzitten. De werknemers zijn professioneel, correct en hebben alle kennis om ons bedrijf draaiende te houden. Ik raad iedereen daarom die opleidingen aan. - employerSpeaks

Leer kleding maken

trendsCapitalized

Fashion is constant aan trends onderhevig. De mode-industrie is een reflectie van wat er in de rest van de wereld en cultuur heerst. Als je in de mode-industrie aan de slag wil of je eigen label wil starten, moet je dus op de hoogte zijn van wat er leeft. Wat haute-couture is en wat street culture inhoudt.

Kleding maken, hundredPercentOfTheTime

We kopen onze kleren op een volledig nieuwe manier. We passen minder en vinden steeds moeilijker onze weg naar een fysieke winkel. Tegenwoordig ben je als merk best online aanwezig, waar je met influencers en hippe foto’s de uniekheid van jouw merk toont. Online shoppen zorgt er bovendien voor dat we steeds rapper kiezen welke kleren in ons mandje terechtkomen, onze beslissingen worden in een fractie van een seconde genomen.

Ik ben vorig jaar gestart met T-shirt-design in bijberoep. Via Instagram verkoop ik nu mijn eigen toffe kleren. En ik maak ze nog allemaal zelf. Iets wat ik tijdens de lessen in avondonderwijs geleerd heb. Eigenlijk zijn de lessen voor iedereen goed. Je leert kleren herstellen en maken. Maar voor mij waren de lessen nog iets beter, want ik kan nu volledig mijn eigen ding doen. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Deze opleidingen zijn perfect voor mensen die creatief zijn en hun eigen kledingmerk uit de grond willen stampen, maar ze zijn even goed geweldig voor anderen die jaarlijks heel wat willen besparen door zelf hun kleren te herstellen. Twijfel niet langer. Schrijf je nu in en verander jouw leven.

niceToKnowHeader

  • De eerste officiële fashion week werd al in 1943 gehouden in New York City.
  • De rok is een van de oudste kledingstukken. Tot halverwege de 17e eeuw droegen zowel mannen als vrouwen het.
  • Het populairste kledingstuk is een T-shirt. Daarvan worden er jaarlijks ongeveer 2 miljard verkocht.