Gezonde Voeding/Lekker en gezond (koken)

Lekker en gezond (koken)

Heb jij interesse in gezonde voeding en lekker koken? Moet je voor jezelf of anderen rekening houden met een dieet omwille van intoleranties, allergieën of andere gezondheidsproblemen? Ben je op zoek naar inspiratie om toch heerlijke gerechtjes op tafel te toveren? Of wil je als beroep anderen helpen gezonder te leven? Dan vind je in dit subthema ongetwijfeld jouw volgende cursus!

Je leert alles over voeding en het lichaam. Onze docenten helpen je om alles tot in de puntjes te begrijpen zodat je ook echt in de praktijk aan de slag kan met jouw kennis. De cursussen zitten vol tips & tricks, oefeningen en extra lesmateriaal, zodat jij alles hebt wat je nodig hebt om een expert te worden.

alles over gezond koken

gezond koken voor iedereen

verschillende kookstijlen

praktijkgerichte kookles

voeding en welzijn

voor een smaakvolle carrière

voor healthy foodies

gezonde kooktips

duurzame kookmethoden

culinaire gezondheidstrends

heerlijk gezonde recepten


allCoursesWithinSubtheme Lekker en gezond (koken)

Afslankingsconsulent, help iedereen naar een gezond leven

Schrijf je in voor de cursus Afslankingsconsulent en word veelzijdig voedingsconsulent.

Lekker en gezond

Boodschappencoach

Boodschappencoach, cpProfessionWithFuture

Als je nu start met de cursus Boodschappencoach, heb je in 6 maanden je diploma op zak.

availableVia

Lekker en gezond

Budgetkoken

Budgetkoken, cpProfessionWithFuture

Onderwijs jezelf in Budgetkoken en ga voor een stabiele job.

availableVia

Dieetkok, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de opleiding Dieetkok en zet je tanden in een smaakvolle carrière.

Lekker en gezond

Kok - Restauranthouder

Kok - Restauranthouder, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Kok - Restauranthouder en word een krak in je vak als professional.

availableVia

Lekker en gezond

Kok - Restauranthouder

Kok - Restauranthouder, cpProfessionWithFuture

Een groepsles zonder verplaatsing of het zoeken naar parking? Dat is een virtual class!

Lekker en gezond

Mocktails maken

Mocktails maken, cpProfessionWithFuture

Ga voor je passie met de hobbyopleiding Mocktails Maken.

availableVia

Lekker en gezond

Sportdrank en -supplementen

Sportdrank en -supplementen, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de opleiding Sportvoeding en start meteen als Sportvoedingsconsulent.

Theesommelier, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Theesommelier en word veelzijdig Theekenner.

Lekker en gezond

Voedingsleer

Voedingsleer, cpProfessionWithFuture

Volg de cursus Voedingsleer en leer alles over gezonde voeding en eetpatronen.

availableVia

Voedingstherapeut, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Voedingstherapeut en word veelzijdig voedingsdeskundige.


beSureOfYourFuture

Gezond en lekker koken is een skill waar je je leven lang van geniet. Niet alleen is het handig om gezonde maaltijden te kunnen bereiden, je spaart er ook geld mee uit én je verbluft er je vrienden mee. Tijdens deze opleidingen leer je alles over het klaarmaken van heerlijke gerechtjes die je helpen gezonder en gelukkiger door het leven te gaan. Je leert ook hoe je andere mensen helpt gezonder te leven. Zo ga je met een diploma op zak meteen aan de slag als zelfstandige voedingsdeskundige, bij een gezondheidscentrum of bij een diëtist. De keuze is aan jou!

In onze natuurwinkel nemen we regelmatig nieuwe voedingsdeskundigen aan om onze klanten te adviseren en te helpen om een gevarieerd aanbod te voorzien. Ze moeten alles weten over natuurlijke voeding en het lichaam, zodat ze optimaal advies kunnen geven. Daarom nemen we meestal iemand aan die een opleiding in avond- of afstandsonderwijs gevolgd heeft. Dan kunnen we zeker zijn dat ze mee zijn met de populairste trends en genoeg praktische kennis hebben. - employerSpeaks

Lekker en gezond

trendsCapitalized

Dé trend van nu is het keto-dieet. Bij het ketogeen dieet is het de bedoeling weinig koolhydraten te eten en in de plaats ervoor te zorgen dat 60 tot 80 procent van je totale calorie-inname uit vetten bestaat. Dat klinkt misschien vreemd, omdat we vetten gewoonlijk associëren met bijkomen, maar het werkt echt. Het dieet brengt je lichaam in ‘ketose’, omdat je de natuurlijke brandstofbron, koolhydraten, wegneemt. En daardoor verbrand je sneller vet. Voordat je eraan begint moet je je best wel goed informeren!

Lekker en gezond (koken), hundredPercentOfTheTime

Notenboters worden steeds populairder. Pindakaas is al lang een klassieker op de boterham, maar ook amandelboter, cashewboter of een boter van een notenmix zijn in opkomst. Ze zijn makkelijk zelf te maken, zo ben je zeker van wat er juist in zit en dat de boter vers is. Steeds vaker worden ze ook gebruikt als sauzen, in dips en in gerechten.

Kokkerellen is echt mijn passie. Ik hou ervan nieuwe receptjes uit te proberen en smakencombinaties te ontdekken. Een tijdje geleden ben ik begonnen aan een cursus voedingsleer om wat meer bij te leren over voeding en de effecten ervan op het lichaam. Die cursus vond ik zo zalig, dat ik erna besloot de cursus dieetkok te volgen. Door die twee cursussen voelde ik me klaar om er mijn beroep van te maken. Nu werk ik als voedingscoach en help ik mensen eetgewoonten aan te kweken die gezond zijn én perfect bij hen passen. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

De cursussen van het subthema Lekker & Gezond zijn perfect voor iedereen die graag gezond door het leven gaat. Je hoeft geen fantastische kok of gezondheidsfreak te zijn om de cursussen te volgen. Onze gemotiveerde docenten leren je alles wat je nodig hebt voor een gezonde levensstijl en leren je ook hoe jij die kennis kan gebruiken om anderen te helpen met hun eetgewoontes.

niceToKnowHeader

  • Je hoeft geen masterchef te zijn om gezond en lekker te koken. Er zijn ook een heleboel gerechtjes die simpel, gezond en lekker zijn!
  • Kijk bij producten die je in de winkel koopt op het etiket. Als er zout op de verpakking staat, zoek dan een alternatief met minder of geen zout. We eten doorgaans al meer dan genoeg zout.
  • Vermijd suiker. Suiker voegt alleen maar calorieën toe, zonder enige voedingswaarde. Soms staat het ook op de verpakking als glucose, maltose, sucrose, honing, geconcentreerd fruitsap of siroop.