Fotografie & Media/Fotobewerking

Fotobewerking

Denk jij in beelden en wil je graag starten als grafisch vormgever, of ben je fotograaf en wil je je beelden bewerken? Dan is een uitgebreide kennis van programma's als Photoshop en Lightroom onmisbaar. Leer zelf alle grafische skills tijdens een van onze opleidingen in het subthema Fotobewerking.

Je leert op een praktijkgerichte manier je zelfgemaakte foto's digitaal te bewerken met Photoshop en Lightroom. Dankzij de goede raad van een doorwinterd fotograaf en grafisch ontwerper zal je snel vooruitgang merken Je ontdekt alle technieken die je nodig hebt om van je beelden prachtige kunstwerkjes te maken.

portretten retoucheren

met nieuwe bewerkingssoftware

professionele beeldmanipulatie

alles over fotobewerking

een grafische carrière

visuele vervolgopleiding

voor scherpere foto's

voor pixelperfecte foto's

beeldbewerking van A tot Z

perfecte visuele storytelling


allCoursesWithinSubtheme Fotobewerking

Fotobewerking

Dronefotografie

Dronefotografie, cpProfessionWithFuture

Wil je een praktijkgerichte cursus volgen bij een professionele, bevlogen docent?

availableVia

Grafisch Vormgever Allround, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Grafisch Vormgeving en word een krak in je vak als Digital Designer.

Fotobewerking

Grafisch Vormgever Gevorderden

Grafisch Vormgever Gevorderden, cpProfessionWithFuture

Tijd om je passie te volgen. Schrijf je in voor je opleiding via Virtual Class.

Fotobewerking

Grafisch Vormgever Gevorderden

Grafisch Vormgever Gevorderden, cpProfessionWithFuture

Een cursus volgen is werken aan een nieuwe, mooie toekomst.

availableVia

Fotobewerking

Influencer - volgers scoren

Influencer - volgers scoren, cpProfessionWithFuture

Volg op vaste tijden les, maar kies zelf je locatie met de Virtual Classes.

Lightroom, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Lightroom en word veelzijdig Fotobewerker.

Photoshop, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Photoshop en word veelzijdig Grafisch Vormgever.

Fotobewerking

Photoshop Gevorderden

Photoshop Gevorderden , word een pro in Photoshop

Ga voor de studie Photoshop Gevorderden en lanceer je carrière als Grafisch Ontwerper.

availableVia

Fotobewerking

Photoshop Gevorderden

Photoshop Gevorderden , word expert in Photoshop

Schrijf je in voor de cursus Photoshop voor Gevorderdenen word Grafisch Ontwerper.

Photoshop voor fotografie, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Photoshop voor Fotografie en word veelzijdig Fotograaf.


beSureOfYourFuture

Binnen de kortste keren ben je in staat om zelf je klanten te verrassen met professioneel fotomateriaal. Je leert de juiste typografie en stijlen hanteren en afbeeldingen en andere grafische elementen optimaliseren. Rode ogen wegtoveren, een blauw shirt groen maken, een achtergrond compleet doen verdwijnen,... Jij kan het allemaal! Bovendien heb je ook garantie op succes: de markt is ontzettend breed. Je kan werken bij een reclame-, communicatie, of marketingbureau, een drukkerij of uitgeverij, workshops geven, starten als zelfstandige of gewoon thuis je eigen foto's prachtig bewerken.

Photoshop, Lightroom en andere editing programma's zitten vol handigheidjes, trucjes en technische mogelijkheden. Ze zijn allemaal noodzakelijk voor Photoshop. Het programma omaar in het wilde weg gebruiken, is niet echt efficiënt. Dankzij een opleiding van het Centrum voor Avondonderwijs en het Centrum voor Afstandsonderwijs krijg je deze beter onder de knie. Door de zeer uitgebreide en toeopasselijke oefeningen geraak je niet verloren tussen de gereedschappen, vensters, lagen en koppelingen. - employerSpeaks

Fotobewerking

trendsCapitalized

Als fotograaf wil je uiteraard je eigen stijl ontwikkelen. Toch is het ook goed om te weten wat er vandaag zoal leeft in de wereld van de fotografie. Wat is op dit moment ‘hot and happening'? Tegenwoordig is flitslicht erg mainstream: harde, onflatterende lichteffecten zijn hot. Zulk amateuristisch aandoend licht geeft elk beeld een zekere ‘edge’, alsof de foto genomen is om vier uur ’s ochtends na een lange nacht feesten. Vaak zijn de foto's geconstrueerd om het effect zo te krijgen. Fotografie wordt ook steeds realistischer en scherper. De standaard filters van Instagram of fotobewerkingsprogramma’s zijn niet realistisch. Ook fotobewerking in Lightroom wordt minimaal gehouden.

Fotobewerking, hundredPercentOfTheTime

De sector blijft innoveren om routinematige bewerkingen te automatiseren en nieuwe tools te ontwikkelen waarmee gebruikers hun creatieve vaardigheden kunnen verbeteren. Tegenwoordig zie je veel extra machine learning (AI) functies, innovaties en nieuwe tools. Je kan fotobewerking bijvoorbeeld naar een nog hoger niveau tillen met behup van nieuwe 'AI-luchtvervangingsfilters'. Zo kan je in een foto een compleet nieuwe lucht toevoegen, zonder dat je veel moeite hoeft te doen. Zo kan je de setting van een foto tegenwoordig wijzigen in slechts enkele klikken.

Als fotograaf is het tegenwoordig enorm belangrijk dat je je foto's achteraf bewerkt en verfijnt. Om mijn computerskills wat te verfijnen, volgde ik een cursus Photoshop om het programma eens uitgebreid uitgelegd te krijgen. Door de kennis die ik nu heb opgedaan, kan ik perfect mijn foto's afleveren en aanpassen aan de wensen van mijn klanten. De opleiding was erg praktijkgericht en toegankelijk. Echt een aanrader! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Fotografie is natuurlijk heel breed. Onze opleidingen zijn dan ook breed opgezet: naast fotobewerking komt ook grafisch design aan bod. Dat is handig voor grafische vormgevers. Als je tegenwoordig beelden van hoge kwaliteit wil afleveren, moet je ook in staat zijn om deze te finaliseren met de juiste programma's. Bovendien ga je in elke les actief aan de slag. Je leert door te doen. Echt een aanrader!

niceToKnowHeader

  • Meer dan 90% van de creatieve professionals wereldwijd gebruikt Adobe Photoshop.
  • De eerste digitale camera werd in 1975 uitgevonden door Steven Sasson en woog 3,6 kilo.
  • Op oude foto's wordt bijna nooit gelachen, omdat het poseren soms enkele uren kon duren.
  • De eerste zogenaamde foto werd gemaakt in 1826. Het proces nam ongeveer 8 uur in beslag.