Catering

Iemand die garantie wilt voor lekker eten ter eender welke gelegenheid, doet een beroep op een cateraar. Van catering verzorgen bij grote feesten en bijeenkomsten tot luxebroodjes leveren voor een bedrijfslunch. Met een opleiding uit deze subcategorie Catering leer je alles wat nodig is om succesvol aan de slag te gaan als professioneel cateraar.

Onze docenten helpen je om alles tot in de puntjes te begrijpen zodat je ook echt in de praktijk aan de slag kan met jouw kennis. De cursussen zitten vol tips & tricks, oefeningen en extra lesmateriaal, zodat jij alles hebt wat je nodig hebt om een expert te worden.

alles over feestelijk eten

catering voor elk event

smaakvolle opleidingen

les van topchefs

begeleiding van topkoks

van festival tot buurtfeest

mee met de cateringtrends

snel aan de slag als cateraar

catering in de praktijk

online materiaal over catering


allCoursesWithinSubtheme Catering

Catering

Bakker - Cupcakes

Bakker - Cupcakes, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Cupcakes en word een krak in je vak als Patissier.

availableVia

Biersommelier, een bruisende carrière

Volg de praktijkgerichte cursus Biersommelier en bouw je carrière uit.

Catering

Cateraar

Cateraar, cpProfessionWithFuture

Behaal je Diploma Catering en ga professioneel aan de slag.

availableVia

Catering

Kok - Restauranthouder

Kok - Restauranthouder, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Kok - Restauranthouder en word een krak in je vak als professional.

availableVia

Catering

Kok - Restauranthouder

Kok - Restauranthouder, cpProfessionWithFuture

School je om of bij met de opleiding Kok - Restauranthouder via Virtual Class.

Sommelier, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Sommelier en word veelzijdig Wijnkenner.

Catering

Theesommelier

Theesommelier, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Theesommelier en word een krak in je vak als Theesommelier.

availableVia


beSureOfYourFuture

De cateringsector boomt en hoe kan het ook anders? In België (en ook in andere landen) feesten en eten we enorm graag. We geven zelf het liefst zoveel mogelijk uit handen. Een opleiding als cateraar is dan ook hét opstapje naar een glanscarrière in de horeca. Iemand die garantie wilt voor lekker eten op een feestje doet een beroep op een cateraar. De vraag van bedrijven en particulieren swingt de pan uit! Spring mee op de kar richting werk! Met je kennis kan je meteen alle kanten op. De werkopties zijn uitgebreid. Je kan je handen meteen uit de mouwen steken bij een cateringdienst, in een restaurant of hotel, als kok-aan-huis of wat denk je van een eigen foodtruck? De keuze is aan jou! Neem snel een kijkje tussen de opleidingen in het subthema Catering.

We merken dat de sector en vooral de vrijetijdssector enorm veel nood heeft aan dynamische profielen. Een zaak zonder gemotiveerde werkkrachten met oog voor detail en commerciële feeling heeft in deze uitdagende tijden niet veel kans om te overleven. Bovendien bloeit de sector enorm: de vraag van bedrijven en particulieren blijft enorm stijgen. Als je jouw culinair en organisatorisch talent wilt gaan vertalen naar een volwaardige job, dan is deze sector jou op het lijf geschreven! - employerSpeaks

Catering

trendsCapitalized

Tegenwoordig duiken er in de wereld van catering steeds meer trends op. Natuurlijk hoef je die niet allemaal te volgen, maar ze slagen wel aan bij het grote publiek. Steeds meer producten worden op een duurzame en circulaire manier bereid. De gast heeft ook steeds meer nood aan verhalen achter de verschillende producten. Waar komen ze vandaan? Zijn ze duurzaam? Passen ze binnen mijn dieet? Het zijn allemaal vragen die tegenwoordig regelmatig terugkomen. Met een opleiding uit het subthema Catering spelen we kort op de bal met al deze trends en bereiden we je zo goed mogelijk voor op het werkveld. Specialisaties tillen jouw skills naar een hoger niveau dan de rest.Van werknemers tot zelfstandigen, van beginners tot professionelen: bij ons leer je de kneepjes van het vak.

Catering, hundredPercentOfTheTime

Innovatie op het gebied van catering wordt steeds zichtbaarder: Er wordt bijvoorbeeld al gebruik gemaakt van een foodprinter of een robotarm voor drankjes. Deze techniek kan enorm functioneel zijn, waardoor de gastheer of gastvrouw nog meer tijd kan vrijmaken voor de gasten. Tegenwoordig spreekt men ook over 'rise of the machines'. Apparatuur die slechts 20% van bereidingstijd nodig hebben en zorgen voor een mooie structuur en lekkere smaak. Dit lost soms het tekort aan koks op. De sector draait dus zeker niet enkel rond potten en pannen. De focus ligt op jou en je cateringzaak als business.

Ik heb eerst een aantal jaren in de hotelsector gewerkt. Daarna werd de drang om een eigen zaak op te starten enorm groot. Intussen heb ik een eigen cateringbedrijf opgericht en ben ik uitgegroeid tot een culinair begrip in Antwerpen. Dankzij de opleiding kreeg ik de nodige knowhow en ervaring om een eigen zaak uit de grond te stampen. Ik leerde bijvoorbeeld zelf een bedrijfsplan uitwerken, marktonderzoek uitvoeren, investeerders zoeken... Dit zijn allemaal factoren die wel eens onderschat worden. Het is broodnodig om kennis van zaken te hebben. Het is een job die me zoveel uitdaging en voldoening te bieden heeft! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Waarom wij een opleiding aanraden die je voorbereidt op de cateringsector is heel eenvoudig: de opleidingen bieden veel meer dan enkel technische skills. Je leert strategische bedrijfsplannen uitwerken en de nodige administratie verzorgen. Na een opleiding binnen het subthema Catering heb je echt alles in pacht om jouw culinaire finesse te laten renderen en de ene na de andere boeking te scoren!

niceToKnowHeader

  • In de catering telt men maar liefst 61 775 bedrijven. In een gemiddeld bedrijf zijn ongeveer 250 personen werkzaam.
  • De cateringsector evolueert constant: De laatste jaren is er een enorm interessante evolutie rond 'local globalisation': De internationale product- en smaakkennis van gasten wordt groter, terwijl lokale ingrediënten en leveranciers uit de buurt belangrijker worden voor opdrachtgevers. Er moet zoveel mogelijk worden gekookt met producten uit de directe omgeving en van het seizoen.
  • Wist je dat het woord 'catering' afkomstig is uit de Engelse taal, waar 'to cater' staat voor 'voorzien' of 'leveren aan'?
  • Ook in uitdagende tijden bloeit de sector van catering volop: Er wordt massaal aan huis geleverd en mensen laten massaal catering aan huis komen.