Tuin

Heb jij groene vingers en wil je ze professioneel leren gebruiken? Schrijf je dan meteen in voor een van deze leuke en leerrijke cursussen! Onze docenten geven je handige tips en tricks waarmee je snel resultaten boekt.

van fauna tot flora

duurzaam leven bevorderen

voor meer biodiversiteit

een groene job

aan de slag als tuinier

een carrière in de natuur

toegankelijk tuinieren

voor mensen met groene vingers

alles over planten en bloemen

groene therapie


allCoursesWithinSubtheme Tuin

tuinieren

Glazen tuintjes maken

Glazen tuintjes maken, maak je eigen minituin

De praktijk leren in de lessen, en rustig thuis de theorie doornemen?

availableVia

tuinieren

Natural Farming

Natural Farming, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de opleiding Bio Landbouw en start meteen als Tuinier.

availableVia


beSureOfYourFuture

Wie houdt er niet van een beetje groen in de directe omgeving? Toch is het voor velen een uitdaging om tijd te vinden voor het onderhoud van een tuin. Daarom schakelen steeds meer mensen een professional in die een oerwoud omtovert tot een gezellig plekje tussen de plantjes. Ook worden de diensten van floristen populairder. Naast huwelijksfeesten, fleuren kleurrijke boeketjes steeds meer huizen op in het dagelijkse leven.

Ik heb een tuinverzorgingsbedrijf dat zich focust op het onderhoud van tuinen bij oudere mensen. Met mijn vier personeelsleden zorgen we ervoor dat het gazon gemaaid wordt, planten gesnoeid worden en dat de moestuin netjes blijft. Af en toe willen de eigenaars wel een handje toesteken waar het kan, dus naast een diepgaande kennis zijn goede social skills ook belangrijk. - employerSpeaks

tuinieren

trendsCapitalized

Steeds meer jonge mensen creëren thuis hun eigen urban jungle. Met de hulp van professionals halen ze verschillende tropische planten in huis die voor een gezellige sfeer zorgen. Daarnaast is er in de Belgische tuinen ook meer aandacht voor inheemse planten. Die zijn aangepast aan ons klimaat en dragen vruchten die onze inheemse fauna wel kunnen smaken.

Tuin, hundredPercentOfTheTime

Er bestaan talloze tools om je planten in leven te houden. Heb jij al een app die je waarschuwt wanneer welke plant water of voeding moet krijgen? Ook wie voor langere tijd op vakantie vertrekt, moet niet langer de buurman vragen om de planten af en toe water te komen geven. Daar bestaat gewoon een automatisch systeem voor! Met een pipetje en een waterreservoir krijgt je plant op het gepaste moment een scheutje water.

Ik heb altijd veel plantjes in huis gehad en elke week stond er wel een nieuw boeketje bloemen op tafel. Via een vriendin kwam ik bij de floristenopleiding aan jullie school terecht. Wat heb ik veel geleerd! Nu maak ik boeketjes voor mezelf, vrienden, familie én voor mijn klanten. Ik richtte een klein bloemenwinkeltje op in mijn dorp, dus nu mag ik elke dag genieten van heerlijke geuren en prachtige kleuren. Beste beslissing van mijn leven! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Dit zijn echt heel leuke cursussen voor mensen die van plantjes houden. Zelf volgde ik de opleiding florist, dus ik maak nog regelmatig een boeketje voor klanten. Ook onze studenten stropen hun mouwen op en gaan professioneel aan de slag. Ik merk dat ze heel gepassioneerd zijn en dat ze aan de lippen van onze fantastische docenten hangen.

niceToKnowHeader

  • De gatenplant of monstera deliciosa kennen we als een grappige plant met gaten in de bladeren. Geen paniek als jouw exemplaar nog geen gaten heeft; dat gebeurt pas als de plant wat ouder is. De plant heeft gaten ontwikkeld omdat de dikke regendruppels tijdens de moesson anders het blad beschadigen.
  • Enkele van de meest populaire bloemen voor een bruidsboeket zijn de pioenroos, de tulp, de hortensia, de roos en de aronskelk.
  • Wil je snel een groene muur creëren? Ga dan voor de klimop, die groeit aan een tempo om “u” tegen te zeggen.
  • Wil je je badkamer opfleuren met een plant, maar komt er niet zoveel licht binnen? De graslelie, de varen en de lepelplant houden van een warme, vochtige omgeving en hebben niet al te veel licht nodig om te overleven.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0