Dranken

Wil jij ook veel meer te weten komen over verschillende soorten dranken? Smaken herkennen, verschillen proeven en ook boeiende verhalen achter verschillende dranken leren kennen? Met deze cursus word je een echte expert in alle soorten dranken! Ontdek zelf de opleidingen uit dit subthema.

Onze docenten helpen je om alles tot in de puntjes te begrijpen zodat je ook echt in de praktijk aan de slag kan met jouw kennis. De cursussen zitten vol tips & tricks, oefeningen en extra lesmateriaal, zodat jij alles hebt wat je nodig hebt om een expert te worden.

volg les in jouw buurt

ontdek alle tips & tricks

behaal een waardevol diploma

combineer theorie en praktijk

krijg les van experten

studeer op eigen tempo

word expert in dranken

leer alles van dranken

ontdek alle tips & tricks

start in de wereld van horeca


allCoursesWithinSubtheme Dranken

Barista, cpProfessionWithFuture

Leer alles over aroma's, smaken, zetmethodes & latte art. Dé opleiding voor professionals.

availableVia

Dranken

Barista Advanced

Barista Advanced, stoom je klaar tot expert

Behaal je diploma Barista Advanced en ga professioneel aan de slag.

availableVia

Biersommelier, een bruisende carrière

Volg de praktijkgerichte cursus Biersommelier en bouw je carrière uit.

Dranken

Foodpairing

Foodpairing, cpProfessionWithFuture

Wil je lekker flexibel kunnen studeren, vanuit huis of onderweg?

availableVia

Sommelier, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Sommelier en word veelzijdig Wijnkenner.

Theesommelier, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Theesommelier en word veelzijdig Theekenner.


beSureOfYourFuture

Wil je aan de slag in een bar, restaurant of drankenwinkel? Dan is een opleiding uit dit subthema absoluut een aanrader voor jou! Achter iedere fles drank zit een ongelooflijk interessant en sterk verhaal. Een smaaksensatie, een opmerkelijke productkeuze, een uniek ingrediënt of een ongelooflijk historisch verhaal. Je leert jezelf en andere meer over het productieproces en de basisgrondstoffen van verschillende soorten dranken. Met de kennis die je vergaart, ontwikkel je je tot specialist op het gebied van dranken. Dat is een mooie aanvulling op je cv als je in de horeca werkt of wilt werken. Je gaat meteen professioneel aan de slag!

België is een echt caféland. Op iedere hoek van de straat vind je wel een of ander café of hippe bar en als de zon schijnt, zitten alle terrasjes overvol! Verschillende restaurants en bars specialiseren zich in verschillende dranksoorten. Niet langer gaan mensen massaal naar hun vaste adres en beslissen ze binnen pas waar ze zin in hebben. Vooraf wordt de beslissing genomen: wordt het die avond whisky uit Schotland of witte wijn uit Italië? Op basis van online reviews en de looks van het aanbod op social media wordt een concept gekozen en bezocht. Drankjes zijn tegenwoordig dus erg hot! - employerSpeaks

Dranken

trendsCapitalized

Tegenwoordig zijn drankjes een erg trendgevoelig product. De rum-hype is nog maar net vertrokken en daar heb je de nieuwe premium gin-hype al. Whiskybars, cocktailbars, brewpubs, shooterbars en wijnbars... noem maar op. Je kan het zo gek niet bedenken. Op de markt van dranken is er sprake van een hyper-specialisatie. Iedereen specialiseert zich in een ander soort kwaliteit. Prijs wordt van ondergeschikt belang. Met je kennis en passie voor dranken bied je dus een exclusieve service waarmee jij ook het verschil gaat maken. Je kan zelf je creativiteit kwijt door je eigen drankjes samen te stellen. Wie weet breng jij wel een nieuwe trend op de markt? Ontdek het zelf tijdens een van onze opleidingen uit het subthema Dranken!

Dranken, hundredPercentOfTheTime

Drankjes zijn voortdurend in ontwikkeling en ze bieden ook nog eens heel wat uitdagingen in het smaakpalet. Dankzij verschillende inzichten en mogelijkheden worden er telkens opnieuw tal van nieuwe drankjes op de markt gebracht. Er zijn bijvoorbeeld vegan mocktails, longdrinks op basis van bier en wijn, hippe gezonde sapjes... Er wordt eindeloos geëxperimenteerd. Het leuke is dat ook jij daar een absolute meerwaarde in kan bieden, door met je kennis zelf je eigen drankjes samen te stellen en zelfs op de markt te lanceren!

Mijn kennis van verschillende dranken heeft me zeker geholpen tijdens mijn zoektocht naar een job. De sector is écht op zoek naar mensen met net dat tikkeltje meer. Het heeft mij een job opgeleverd die ik iedere dag met passie uitvoer. Ik kan mensen samenbrengen en doen genieten van een heerlijk drankje. Elke keer opnieuw stappen ze met de glimlach naar buiten. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Mensen die een carrièreswitch naar de horeca willen maken, missen vaak uitgebreide drankenkennis over bier, waters en frisdranken, koffie en thee, aperitieven en digestieven. Het staat beter op je cv, maar het geeft je vooral een stevige basis om professioneel aan de slag te gaan binnen de horeca. Je kan perfect zonder enige voorkennis starten. Onze docenten brengen je met veel plezier alle nodige skills bij!

niceToKnowHeader

  • Drankjes zijn een erg trendgevoelig product waar je ontzettend veel kanten mee uit kunt: Whiskybars, cocktailbars, brewpubs, shooterbars en wijnbars... noem maar op. Je kan het zo gek niet bedenken. 
  • Drinken wordt tegenwoordig een beetje de innerlijke cosmetica van de mens. Onze visie op drinken is ook heel erg aan het evolueren: van voedend en vullend naar helend en reinigend.
  • Wist je dat er tegenwoordig ook sprake is van function over flavour? De functie van een drankje, wordt belangrijker dan de smaak. Gezondheidsclaims doen consumenten er enorm naar vragen.
  • Mensen beslissen de laatste tijd ook puur op hun smaak waar ze naartoe gaan: wordt het die avond bijvoorbeeld whisky of wijn?

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-