Ben je lactose-intolerant of heb je last van een glutenallergie? Of wil je als horeca-uitbater rekening leren houden met dieetrestricties van je klanten? Dan is deze cursus jouw leidraad in de keuken!

Een ervaren voedingstherapeut vertelt je alles over de spijsvertering en legt je het verschil uit tussen voedselintoleranties en -allergieën. Je verdiept je in gluten- en lactosevrije voeding en je leert recepten bewerken naargelang het te volgen dieet. Er zijn namelijk heel wat lekkere vervangproducten op de markt waarmee je een smakelijk bord op tafel tovert.

Een cursus die naar meer smaakt!

Course info
Dieetkok Gluten- Lactosevrij
Professional training
Centrum voor Avondonderwijs
Virtually via eCampus
5 classes Of 3 h/class
Diploma

€192

Volg de cursus Dieetkok Gluten- Lactosevrij via virtual class en ervaar alle flexibiliteit. Van thuis uit op vaste momenten les volgen in groep.

Start je carrière als Dieetkok met de virtuele cursus Dieetkok Gluten-Lactosevrij! Leer alle ins en outs van het vak en specialiseer je in allergievriendelijke voeding. Ga aan de slag als voedingsconsulent, werk in een gezondheidscentrum met focus op gluten- en lactosevrije voeding of open je eigen allergievriendelijke horecazaak. Met dit diploma zijn de mogelijkheden eindeloos!

Mensen hebben vaak de overtuiging dat een dieet beperkend is, echter heeft deze virtuele cursus mijn ogen geopend voor de eindeloze mogelijkheden van glutenvrij en lactosevrij koken. Met interactieve lessen en begeleiding van experts, ben ik nu in staat om heerlijke en voedzame maaltijden te bereiden die geschikt zijn voor mensen met dieetbeperkingen. Dankzij het behaalde diploma, combineer ik nu met trots mijn passie voor koken met het helpen van anderen. Ik ben buitengewoon trots op wat ik geleerd heb en ik beveel deze cursus ten zeerste aan aan iedereen die interesse heeft in de wereld van dieetkoken. - Georgina.

do you want...
  • gluten en lactose uit je leven bannen
  • alles weten over allergieën en voedselintoleranties
  • weten met welke vervangproducten je een overheerlijke maaltijd klaarmaakt
  • de perfecte gastvrouw of -heer zijn en aangepaste maaltijden voorzien op jouw feestjes
  • van jouw restaurant een plek maken waar iederéén begint te watertanden van de menukaart
Course info

Ik ben onder de indruk van de positieve impact die de virtuele cursus Dieetkok Gluten- Lactosevrij heeft op onze studenten. De flexibiliteit om op eigen tempo te studeren in combinatie met waardevolle bronnen en ondersteuning wordt enorm gewaardeerd. Het feit dat drukke professionals zich kunnen aanmelden voor 5 lessen van elk 3 uur maakt het extra haalbaar.

Learn directly from a professional

  • De werking van het spijsverteringsstelsel
  • Wat is het verschil tussen een voedselintolerantie en een voedselallergie?
  • Gluten- en lactose-intolerantie herkennen
  • Welke producten bevatten gluten?
  • Welke producten moet je vermijden met een lactose-intolerantie?
  • Glutenvrije vervangproducten voor meel, bindmiddel, pasta...
  • Lactosevrije vervangproducten voor boter, melk, kaas...
  • Gerichte aanpassingen maken in recepten

Teacher Dieetkok Gluten- Lactosevrij

Het is inspirerend om te zien hoe onze studenten zich ontwikkelen tijdens de virtuele cursus Dieetkok Gluten- Lactosevrij. Ze ontwikkelen niet enkel bekwaamheid in het bereiden van heerlijke en voedzame maaltijden zonder gluten en lactose, maar ontdekken ook een hele nieuwe wereld van creativiteit en innovatie. De interactieve online lessen stellen hen in staat om hun vragen direct aan mij te stellen en samen te werken met medestudenten van over de hele wereld. Deze virtuele omgeving zorgt ervoor dat ze zich comfortabel voelen om te experimenteren en van elkaars ervaringen te leren. Het is echt een geweldige manier om vaardigheden en kennis op te doen die nodig zijn om succesvol te zijn als Dieetkok.

Practical info

Financial info

Pay for your Dieetkok Gluten- Lactosevrij course in 3 parts

Would you like to spread the cost over the duration of your study period? That's possible through the payment schedule below!

parts
€90 When subscribing
€58.68 Before the first lesson
€58.68 Within 1 month after the first lesson

If you choose to pay in 3 installments, an 8% surcharge will be applied. For this course, you will then pay €207.36 instead of €192. So, you save €15.36 when you pay the full amount at once.

(Choose installment payments in step 3)
betaling_termijnen_500px.jpg

Reviews

INGE
INGE

Ik was bijzonder onder de indruk van het niveau van de lessen. Zeer blij daarmee!

Bruce B.
Bruce B.

Was always welcomed in a very friendly manner. Always received a clear explanation when I needed more info.

Peter P.
Peter P.

Already proved to be very useful to grow professionally.

met gespecialiseerde recepten

gezonde maaltijden koken

handige tips voor vervangers

duidelijke & efficiënte uitleg

les van een getraind kok

Start now with Dieetkok Gluten- Lactosevrij

Study method:

At home

Location:

Wherever you want

First lesson:

Whenever you want

Last lesson:

Your own choice

Hours:

Your own schedule

subscribe-card

Study method:

Virtual

Location:

First lesson:

07/01/2026

Last lesson:

04/02/2026

Hours:

18:30 - 21:30

subscribe-card
1 - 2 of 2

Nice to know

  • Studeer flexibel: Met de virtuele cursus Dieetkok Gluten- Lactosevrij, krijg jij de mogelijkheid om op elk moment en vanaf elke locatie te studeren.
  • Bespaar reistijd: Door de cursus online te volgen, bespaar jij tijd en kosten voor het reizen naar een fysieke onderwijsinstelling.
  • Persoonlijke begeleiding: Ervaren docenten zorgen voor individuele begeleiding, zelfs als jij de cursus online volgt.
  • Diplomering: Na het succesvol afronden van de cursus, ontvang je een diploma waarmee jij direct aan de slag kunt als Dieetkok.

This course is part of subcategories

Een evenwichtig dieet is de basis voor een gezond leven.

onbekend

Blogs

You may also be interested in