Ben je lactose-intolerant of heb je last van een glutenallergie? Of wil je als horeca-uitbater rekening leren houden met dieetrestricties van je klanten? Dan is deze cursus jouw leidraad in de keuken!
Een ervaren voedingstherapeut vertelt je alles over de spijsvertering en legt je het verschil uit tussen voedselintoleranties en -allergieën. Je verdiept je in gluten- en lactosevrije voeding en je leert recepten bewerken naargelang het te volgen dieet. Er zijn namelijk heel wat lekkere vervangproducten op de markt waarmee je een smakelijk bord op tafel tovert.
Een cursus die naar meer smaakt!
Leer alles over voedselintoleranties en ga aan de slag met lekkere en gezonde recepten. Verschillende leslocaties in Vlaanderen. Altijd een campus in je buurt!
Sta jij te popelen om je culinaire talenten te combineren met diepgaande kennis van gluten- en lactosevrije voeding? Onze groepscursus Dieetkok Gluten- Lactosevrij opent de deur naar diverse carrièremogelijkheden. Als afgestudeerd dieetkok ga je aan de slag als voedingsconsulent, zowel zelfstandig als in een gezondheidscentrum met specialisatie in gluten- en lactosevrije voeding. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een allergievriendelijke horecazaak te runnen. Met dit diploma maak jij het verschil in het werkveld, waar vraag naar jouw expertise steeds groter wordt.
De groepscursus Dieetkok Gluten- Lactosevrij heeft mijn passie voor koken naar een hoger niveau gebracht. Samen met mede-alumni heb ik niet alleen de fijne kneepjes van het vak geleerd, maar ook waardevolle vriendschappen opgebouwd. Het intensieve contact met gelijkgestemden heeft mijn studie-ervaring verrijkt en heeft mij geholpen bij het starten van een succesvolle carrière als Dieetkok. Met trots draag ik nu mijn Diploma, een bewijs van mijn toewijding en doorzettingsvermogen. - Evelyn.
Onze groepscursus Dieetkok Gluten-Lactosevrij biedt studenten de mogelijkheid om kennis en vaardigheden op te doen als Dieetkok en hun netwerk binnen de dieetkokscommunity uit te breiden. In deze cursus werken studenten samen, leren ze van elkaar, wisselen ze ideeën uit en motiveren ze elkaar. De interactie en ondersteuning tijdens de 5 lessen van 3 uur zorgen voor een waardevolle leerervaring en het opbouwen van relaties met medestudenten.
Learn directly from a professional
Teacher Dieetkok Gluten- Lactosevrij
Ik ben echt enthousiast over de groepscursus Dieetkok Gluten- Lactosevrij! Het is geweldig om te zien hoe onze studenten in deze cursus nieuwe kennis opdoen over het bereiden van heerlijke glutenvrije en lactosevrije maaltijden, maar ook hoe ze elkaar inspireren en motiveren. De interactie tussen de studenten is fantastisch, ze delen recepten, tips en tricks, en ondersteunen elkaar bij het overwinnen van uitdagingen. Ik zie echt dat de groepsdynamiek in deze cursus zorgt voor een stimulerende en inclusieve leeromgeving, waarin ze vaardigheden ontwikkelen en vriendschappen smeden. Samen groeien ze tot professionele Dieetkoks die klaar zijn om de wereld van glutenvrij en lactosevrij koken te veroveren!
De opleiding Dieetkok Gluten- Lactosevrij bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Nadat je eerst de theoretische kennis over de werking van het spijsverteringstelsel leert, ga je aan de slag om recepten voor aangepaste voeding te ontdekken. In het overzicht met de startdata van de opleiding Dieetkok Gluten- Lactosevrij vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.
Buiten pen en papier hoef je voor de eerste les niets mee te brengen. Tijdens de daaropvolgende lessen breng je zelf gezonde basisingrediënten mee om de recepten uit de cursus klaar te maken. Hierover krijg je in de eerste les meer info van je docent.
Koken is een kunst. Net daarom loont het zich om al tijdens je opleiding intensief te oefenen. Dat kan via een stage! Spring bijvoorbeeld eens binnen in jouw favoriete foodbar of restaurant en vraag naar een leuke stageplek. Op stage leer je de werkvloer van dichtbij kennen. Op stage houd je rekening met de allergieën en ongemakken van echte klanten. Zo leer je elke dag nog iets bij. Die werkervaring is waardevol als je snel wil starten als professioneel Dieetkok.
Bepaal zelf de plek, periode en duur van je stage. Heb je een toffe stageplaats gevonden? Laat het ons even weten en wij zorgen voor de nodige documenten. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg ervoor dat je de stage beëindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.
Je legt een theoretisch en een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Dieetkok Gluten- Lactosevrij. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Dieetkok. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.
Het inschrijvingsgeld voor de lessen Dieetkok Gluten- Lactosevrij bedraagt 299.00 euro. Dit bedrag omvat het uitgebreide lesboek, de professionele begeleiding van een ervaren voedingsconsulent, het gebruik van de lokalen en het examen op het einde van je opleiding. Daarnaast krijg je ook toegang tot het online studentenplatform.
Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website! Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting". Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode!
Een fantastische cursus! Ik heb al jaren last van een glutenallergie. Dankzij deze cursus weet ik eindelijk perfect wat ik moet doen om gezond te blijven en nog steeds lekker te koken. Hopelijk kan ik hier ook nog anderen mee helpen!
Was always welcomed in a very friendly manner. Always received a clear explanation when I needed more info.
Already proved to be very useful to grow professionally.
met gespecialiseerde recepten
gezonde maaltijden koken
handige tips voor vervangers
duidelijke & efficiënte uitleg
les van een getraind kok
Start now with Dieetkok Gluten- Lactosevrij
Study method:
At home
Location:
Wherever you want
First lesson:
Whenever you want
Last lesson:
Your own choice
Hours:
Your own schedule
Study method:
Group lesson
Location:
First lesson:
11/09/2025
Last lesson:
09/10/2025
Hours:
18:30 - 21:30
Study method:
Group lesson
Location:
First lesson:
24/09/2025
Last lesson:
22/10/2025
Hours:
18:30 - 21:30
Study method:
Group lesson
Location:
First lesson:
04/11/2025
Last lesson:
09/12/2025
Hours:
18:30 - 21:30
Study method:
Group lesson
Location:
First lesson:
17/11/2025
Last lesson:
15/12/2025
Hours:
18:30 - 21:30
Study method:
Group lesson
Location:
First lesson:
18/11/2025
Last lesson:
16/12/2025
Hours:
18:30 - 21:30
Nice to know
This course is part of subcategories
onbekend
Jump on the latest trend
Tegenwoordig groeit de belangstelling voor gluten- en lactosevrije diëten aanzienlijk, zowel in België als daarbuiten. Mensen worden steeds meer bewust van de impact van voedselallergieën en intoleranties, wat heeft geleid tot een toenemende vraag naar professionele dieetkoks die gespecialiseerd zijn in deze specifieke dieetbehoeften. Bovendien is er ook een merkbare toename van het aantal veganistische en vegetarische menu's die gebruik maken van gluten- en lactosevrije ingrediënten. Hierdoor zijn dieetkoks met expertise op dit gebied zeer gewild in de culinaire wereld. Kortom, de vraag naar dieetkoks gespecialiseerd in gluten- en lactosevrije diëten groeit en het is een trend die naar verwachting zal doorzetten.
Ik wil me blijven ontwikkelen en specialiseren in diëten. Mijn passie ligt in het creëren van smaakvolle gerechten zonder gluten en lactose. Voeding is de basis voor een gezond lichaam en geest en ik wil anderen inspireren en begeleiden naar een gezonde levensstijl.
Blogs