Ben je lactose-intolerant of heb je last van een glutenallergie? Of wil je als horeca-uitbater rekening leren houden met dieetrestricties van je klanten? Dan is deze cursus jouw leidraad in de keuken!

Een ervaren voedingstherapeut vertelt je alles over de spijsvertering en legt je het verschil uit tussen voedselintoleranties en -allergieën. Je verdiept je in gluten- en lactosevrije voeding en je leert recepten bewerken naargelang het te volgen dieet. Er zijn namelijk heel wat lekkere vervangproducten op de markt waarmee je een smakelijk bord op tafel tovert.

Een cursus die naar meer smaakt!

Course info
Dieetkok Gluten- Lactosevrij
Professional training
Centrum voor Avondonderwijs
On-site
5 classes Of 3 h/class
Diploma

€299

Leer alles over voedselintoleranties en ga aan de slag met lekkere en gezonde recepten. Verschillende leslocaties in Vlaanderen. Altijd een campus in je buurt!

Sta jij te popelen om je culinaire talenten te combineren met diepgaande kennis van gluten- en lactosevrije voeding? Onze groepscursus Dieetkok Gluten- Lactosevrij opent de deur naar diverse carrièremogelijkheden. Als afgestudeerd dieetkok ga je aan de slag als voedingsconsulent, zowel zelfstandig als in een gezondheidscentrum met specialisatie in gluten- en lactosevrije voeding. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een allergievriendelijke horecazaak te runnen. Met dit diploma maak jij het verschil in het werkveld, waar vraag naar jouw expertise steeds groter wordt.

De groepscursus Dieetkok Gluten- Lactosevrij heeft mijn passie voor koken naar een hoger niveau gebracht. Samen met mede-alumni heb ik niet alleen de fijne kneepjes van het vak geleerd, maar ook waardevolle vriendschappen opgebouwd. Het intensieve contact met gelijkgestemden heeft mijn studie-ervaring verrijkt en heeft mij geholpen bij het starten van een succesvolle carrière als Dieetkok. Met trots draag ik nu mijn Diploma, een bewijs van mijn toewijding en doorzettingsvermogen. - Evelyn.

do you want...
  • gluten en lactose uit je leven bannen
  • alles weten over allergieën en voedselintoleranties
  • weten met welke vervangproducten je een overheerlijke maaltijd klaarmaakt
  • de perfecte gastvrouw of -heer zijn en aangepaste maaltijden voorzien op jouw feestjes
  • van jouw restaurant een plek maken waar iederéén begint te watertanden van de menukaart
Course info

Onze groepscursus Dieetkok Gluten-Lactosevrij biedt studenten de mogelijkheid om kennis en vaardigheden op te doen als Dieetkok en hun netwerk binnen de dieetkokscommunity uit te breiden. In deze cursus werken studenten samen, leren ze van elkaar, wisselen ze ideeën uit en motiveren ze elkaar. De interactie en ondersteuning tijdens de 5 lessen van 3 uur zorgen voor een waardevolle leerervaring en het opbouwen van relaties met medestudenten.

Learn directly from a professional

  • De werking van het spijsverteringsstelsel
  • Wat is het verschil tussen een voedselintolerantie en een voedselallergie?
  • Gluten- en lactose-intolerantie herkennen
  • Welke producten bevatten gluten?
  • Welke producten moet je vermijden met een lactose-intolerantie?
  • Glutenvrije vervangproducten voor meel, bindmiddel, pasta...
  • Lactosevrije vervangproducten voor boter, melk, kaas...
  • Gerichte aanpassingen maken in recepten

Teacher Dieetkok Gluten- Lactosevrij

Ik ben echt enthousiast over de groepscursus Dieetkok Gluten- Lactosevrij! Het is geweldig om te zien hoe onze studenten in deze cursus nieuwe kennis opdoen over het bereiden van heerlijke glutenvrije en lactosevrije maaltijden, maar ook hoe ze elkaar inspireren en motiveren. De interactie tussen de studenten is fantastisch, ze delen recepten, tips en tricks, en ondersteunen elkaar bij het overwinnen van uitdagingen. Ik zie echt dat de groepsdynamiek in deze cursus zorgt voor een stimulerende en inclusieve leeromgeving, waarin ze vaardigheden ontwikkelen en vriendschappen smeden. Samen groeien ze tot professionele Dieetkoks die klaar zijn om de wereld van glutenvrij en lactosevrij koken te veroveren!

Practical info

Financial info

Reviews

Annemie
Annemie

Een fantastische cursus! Ik heb al jaren last van een glutenallergie. Dankzij deze cursus weet ik eindelijk perfect wat ik moet doen om gezond te blijven en nog steeds lekker te koken. Hopelijk kan ik hier ook nog anderen mee helpen!

Bruce B.
Bruce B.

Was always welcomed in a very friendly manner. Always received a clear explanation when I needed more info.

Peter P.
Peter P.

Already proved to be very useful to grow professionally.

met gespecialiseerde recepten

gezonde maaltijden koken

handige tips voor vervangers

duidelijke & efficiënte uitleg

les van een getraind kok

Start now with Dieetkok Gluten- Lactosevrij

Study method:

At home

Location:

Wherever you want

First lesson:

Whenever you want

Last lesson:

Your own choice

Hours:

Your own schedule

subscribe-card

Study method:

Group lesson

Location:

First lesson:

11/09/2025

Last lesson:

09/10/2025

Hours:

18:30 - 21:30

subscribe-card

Study method:

Group lesson

Location:

First lesson:

24/09/2025

Last lesson:

22/10/2025

Hours:

18:30 - 21:30

subscribe-card

Study method:

Group lesson

First lesson:

04/11/2025

Last lesson:

09/12/2025

Hours:

18:30 - 21:30

subscribe-card

Study method:

Group lesson

Location:

First lesson:

17/11/2025

Last lesson:

15/12/2025

Hours:

18:30 - 21:30

subscribe-card

Study method:

Group lesson

Location:

First lesson:

18/11/2025

Last lesson:

16/12/2025

Hours:

18:30 - 21:30

subscribe-card
1 - 6 of 6

Nice to know

  • 1. De groepscursus Dieetkok Gluten- Lactosevrij biedt interactieve lessen waarbij je leert van de ervaringen en inzichten van andere deelnemers.
  • 2. Tijdens de groepscursus werk en oefen je samen met medestudenten, wat helpt om de geleerde kennis direct in de praktijk toe te passen.
  • 3. Door de groepscursus maak je deel uit van een gemeenschap van gelijkgestemde professionals, waar je waardevolle connecties en netwerkmogelijkheden opbouwt.
  • 4. De groepscursus biedt een gestructureerd leertraject met begeleiding van ervaren docenten, waardoor je stap voor stap de vaardigheden ontwikkelt die nodig zijn om als Dieetkok Gluten-Lactosevrij aan de slag te gaan.

This course is part of subcategories

Een evenwichtig dieet is de basis voor een gezond leven.

onbekend

Blogs

You may also be interested in