Fotografie & Media

Fotografie & Media

Zou jij ook graag zélf de controle hebben over scherptediepte en sluitertijd in plaats van je fototoestel de keuzes te laten maken? Wil je je verder specialiseren in portretten of landschappen? Of wil je ontdekken hoe je met een videocamera professionele video’s maakt? Maak het plaatje dan compleet en volg een van onze opleidingen die dieper ingaan op de boeiende wereld van Fotografie en Media.

Selecteer uit onze boeiende en praktijkgerichte thuiscursussen, virtuele lessen en groepslessen de opleiding die jij wilt volgen om jouw fotokunsten naar een hoger niveau te kiezen. Zo specialiseer je jezelf voor een flitsende carrière of pak je jouw favoriete hobby nu net dat tikkeltje professioneler aan. Eén ding is zeker: aan onze cursussen zal je enorm veel plezier beleven.

Laat jouw beelden binnenkort dus méér dan duizend woorden spreken. Schrijf je snel in en laat je creativiteit de vrije loop gaan.

allSubthemesWithinTheme Fotografie & Media

beSureOfYourFuture

Met een opleiding uit het thema Fotografie & Media heb je ontzettend veel carrièreperspectieven: zelfstandig fotograaf, fotograaf bij een krant, magazine, pers-of communicatiebureau of een carrière als freelancer, bijvoorbeeld. Ook met je kennis van media weet je klanten te overtuigen. Daardoor ga je ook in de ruimere creatieve sector aan de slag. Verschillende reclamebureaus doen een beroep op de professionele diensten van onze afgestudeerden. De keuze is aan jou!

"Door de betere camera op smartphones denkt iedereen tegenwoordig fotograaf te zijn, maar om professioneel aan de slag te gaan heb je wel wat meer nodig. Een opleiding in avond- of afstandsonderwijs zorgt ervoor dat je alles kan wat een professionele fotograaf moet kunnen om het te maken. Deze opleidingen bieden je ook voldoende praktijk aan om te ontdekken welk aspect van de fotografie je het meeste ligt. Dit kan je goed gebruiken in zowel je fotografie als mediacarrière. Zo laat je je afbeeldingen spreken." - employerSpeaks

Fotografie & Media

trendsCapitalized

In de wereld van de media en fotografie doen zich voortdurend nieuwe trends voor die je onmogelijk kan negeren om succesvol te blijven binnen de sector. De kunst bestaat er dan ook uit om daar telkens met creatieve concepten en ideeën op in te spelen. TikTok is tegenwoordig enorm hot. Zelfs een gigantische speler als Facebook ziet TikTok als een belangrijke factor. Verschillende merken proberen zich op diverse manieren via het kanaal hun consumenten te bereiken. Zowel in media als in fotografie draait alles rond lifestyle en technologie. Een blik op Instagram en je weet onmiddellijk welke onderwerpen er tegenwoordig populair zijn: clean eating, fitness en tattoos. Lifestyle in al haar vormen viert duidelijk hoogtij. Daarnaast is ook technologie erg belangrijk: je ziet mensen in de weer met allerlei gadgets en tech-producten.

Fotografie & Media, hundredPercentOfTheTime

Media en fotografie evolueren al ongeveer even snel als de technologieën zelf. Ook op jouw toekomstige job zal je weet moeten hebben van nieuwe producten en nieuwe technologieën om helemaal mee te zijn. Augmented Reality (AR) wordt steeds meer geïntegreerd op de verschillende mediaplatformen. Instagram lanceerde onlangs nog de mogelijkheid om online te winkelen met shop the look-opties, waarin je de outfits virtueel kan passen. Drones zijn steeds beter en goedkoper. Ze zijn al een tijdje beschikbaar voor het brede publiek. Terwijl ze vroeger vrij duur waren, zijn ze nu veel betaalbaarder en van betere kwaliteit. Als professionele fotograaf is het zeker de moeite om je te verdiepen in drones, zodat je prachtige beelden vanuit de lucht kan maken.

"Als fotograaf is het tegenwoordig enorm belangrijk dat je je foto's achteraf kwaliteitsvol bewerkt en verfijnt. Ik ben echter niet zo goed met computers. Daarom volgde ik een extra opleiding Photoshop aan het Centrum voor Avondonderwijs om het programma eens uitgebreid uitgelegd te krijgen en alle verdoken functies te leren kennen. Dat hielp enorm en mijn foto's kennen nu een veel beter resultaat. Ik heb de verschillende tools van het programma leren kennen. Binnenkort wil ik nog een opleiding Social Media Marketing volgen om mijn foto's online ook een boost te geven en beter met diverse media om te gaan." - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Iedereen is welkom bij deze cursussen, zelfs als je ervaring met een digitale camera beperkt is. Ook ervaren fotografen zijn natuurlijk welkom om hun digitale skills uit te breiden. Als student sta jij centraal. Je mag rekenen op intense begeleiding van onze topdocenten. Er is voldoende evenwicht om het leerproces ook zelf in handen te nemen. Je kan al onze opleidingen perfect combineren met je gezin of huidige werksituatie. Je studeert waar en wanneer je wil!

niceToKnowHeader

  • Wist je dat fotografie letterlijk ‘schrijven met licht’ wil zeggen?
  • Wist je dat fotorolletjes langer meegaan wanneer je ze in de koelkast bewaart?
  • Wist je dat het populairste sociale medium in vele landen WhatsApp is? Heel wat mensen maken er dagelijks gebruik van.
  • Facebook telt ondertussen bijna 3 miljard gebruikers.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0