Wetenschap

Wetenschap

Wetenschappelijke kennis is enorm boeiend. Leer meer over de theorieën die achter de wetenschappen schuil gaan en ontdek de juiste terminologie waardoor je weer helemaal meepraat. Verbreed je horizon en school jezelf helemaal bij om met deze mooie aanvulling op jouw cv je toekomstige carrièremogelijkheden helemaal te doen groeien.

Kies jouw favoriet uit een van onze boeiende thuisopleidingen, virtual classes en groepslessen die elk een eigen aspect van de wetenschapswereld belichten. Zo ga je steeds voor een razend interessante keuze die jouw professionele toekomst zeker en vast vooruithelpt.


allSubthemesWithinTheme Wetenschap

Biomedische wetenschappen

Biomedische wetenschappen

4 homestudies, 2 fgroupcourses, 1 virtualclass

Godsdienstwetenschappen

Godsdienstwetenschappen

1 homestudy

Humane wetenschappen

Humane wetenschappen

3 homestudies, 2 fgroupcourses

Milieu

Milieu

4 homestudies

Natuurwetenschappen

Natuurwetenschappen

7 homestudies, 1 grouplesson

Wiskunde

Wiskunde

2 homestudies


beSureOfYourFuture

Kennis van de verschillende wetenschappen is essentieel voor veel beroepen, maar ook in het dagelijkse leven. Wie al een basisbegrip heeft van chemie, fysica en biologie spreekt vlotter mee over thema's binnen de medische sector, de farmaceutica, technologische ontwikkelingen, ruimtevaart, gadgets, ... School je bij in de wetenschap en verruim je wereldbeeld en je eigen geest. Wie breder kijkt en denkt, is ook creatiever in het vinden van oplossingen. Een skill die in elke bedrijfstak een enorme meerwaarde biedt.

Een cursus in de wetenschappen verruimt je blik en je denkvermogen. Wanneer je de complexe materie begrijpt, ga je zelf breder denken en kom je in je werkveld tot creatievere oplossingen. Zo komt de kennis die je opdoet eigenlijk van pas in elke job! - employerSpeaks

Wetenschap

trendsCapitalized

Wetenschap vindt steeds meer haar weg naar het grote publiek. De interesse in vakgebieden zoals chemie en criminologie zijn groot. Maar ook biologie maakt de laatste jaren een echte opmars. En jij speelt nu ook in op die trend. Vergroot jouw kennis en skills op je cv of specialiseer je in een bepaald vakgebied. Start vandaag nog met jouw opleiding in een sector met steeds meer werkzekerheid!

Wetenschap, hundredPercentOfTheTime

Wetenschappers zijn voortdurend bezig nieuwe natuurwetenschappelijke fenomenen te ontdekken en verklaren. Zo hebben ze recentelijk ontdekt dat het uitsterven van dinosauriërs ervoor zorgde dat het andere leven op aarde (onder andere de zoogdieren) verdubbelde! Een andere interessante recente gebeurtenis is de eerste telescoopfoto van een zwart gat. Technologie en wetenschap gaan duidelijk hand in hand. Fantastisch!

Ik heb ervoor gekozen om met mijn carrière een totaal nieuwe weg in te slaan. Binnenkort start ik met een professionele carrière als reisleider. Ik heb altijd gewerkt in de marketing, dus mijn kennis van aardrijkskunde was erg beperkt. Daarom heb ik via jullie school een cursus Aardrijkskunde gevolgd. Ik combineerde de studie gemakkelijk met mijn gezinssituatie en ik studeerde vanuit mijn eigen zetel. De opleiding heeft me echt een goede basis gegeven om op verder te bouwen. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Tijdens deze opleidingen ontdek je de Einstein in jezelf. Met jouw opgedane kennis over chemie, anatomie en andere wetenschappen, verbreed je je horizon en gaat er een nieuwe carrièrewereld voor je open. De mensen die bij ons afstuderen, gaan vaak meteen zelfstandig aan de slag of gaan een beroep uitoefenen waar kennis van een bepaalde wetenschap voor vereist is. Up-to-date blijven is een must, maar gelukkig heeft bijleren en je geest openstellen een verslavend effect.

niceToKnowHeader

  • De wetenschap is enorm boeiend en verrassend. Zo bevriest warm water sneller dan koud water, en is de sterkste spier in ons lichaam de tong. Interessante weetjes die je nu kunt bovenhalen om anderen te imponeren. 
  • Elk mens bestaat uit miljarden cellen. Naar schatting heeft het menselijk lichaam er 37,2 miljard.
  • Wist je dat de gemiddelde persoon ongeveer een liter zweet per dag produceert?
  • Op aarde leven meer dan 7 miljard mensen. Het aantal bacteriën dat leeft is een nog groter aantal.