Wetgeving & Recht

Wetgeving & Recht

Wil jij expert worden rond de wetgeving op bijvoorbeeld het vlak van HR of vastgoed? Volg dan een opleiding in het thema Wetgeving & Recht en dompel je volledig onder in deze broodnodige en vooral boeiende juridische materie!

Met onze uitgebreide en professionele opleidingen leer je alles wat je moet weten over deze interessante wereld van regels en lettertjes. Specialiseer jezelf of school je om tot een expert, zodat je na het volgen van een van onze cursussen, samengesteld door vakspecialisten, meteen aan de slag gaat in deze fascinerende wereld.

Kies uit ons aanbod van praktijkgerichte thuisstudies, groepscursussen of virtual classes de opleiding die jouw voorkeur geniet en start zo aan jouw nieuwe professionele carrière.


allSubthemesWithinTheme Wetgeving & Recht

Auteursrecht

Auteursrecht

mhcomingsoon

Familierecht

Familierecht

5 homestudies

Fiscaal recht

Fiscaal recht

5 homestudies, 1 grouplesson, 1 virtualclass

Handels- en economisch recht

Handels- en economisch recht

2 homestudies, 2 fgroupcourses, 2 cpvirtualclasses

Juridisch medewerker (rechtspraktijk)

Juridisch medewerker (rechtspraktijk)

3 homestudies, 1 grouplesson, 2 cpvirtualclasses

Privacy

Privacy

1 grouplesson, 1 virtualclass

Secundair onderwijs

Secundair onderwijs

7 homestudies

Sociale wetgeving / arbeidsrecht

Sociale wetgeving / arbeidsrecht

1 homestudy, 3 fgroupcourses, 4 cpvirtualclasses

Strafrecht

Strafrecht

3 homestudies


beSureOfYourFuture

Wanneer je je verdiept in rechten, ben je enorm waardevol op de arbeidsmarkt. Met je diploma op zak vind je zeker een job die bij je past. Advocatenkantoren, gerechtsdeurwaarderskantoren, griffies van rechtbanken en gevangenissen, juridische diensten en personeelsdiensten van ondernemingen, verzekeringsmaatschappijen, vakbonden en sociale secretariaten… Allemaal zien ze je expertise graag komen.

Wanneer je je verdiept in rechten, ben je enorm waardevol op de arbeidsmarkt. Met je diploma op zak vind je zeker een job die bij je past. Advocatenkantoren, gerechtsdeurwaarderskantoren, griffies van rechtbanken en gevangenissen, juridische diensten en personeelsdiensten van ondernemingen, verzekeringsmaatschappijen, vakbonden en sociale secretariaten… Allemaal zien ze je expertise graag komen. - employerSpeaks

Wetgeving & Recht

trendsCapitalized

Een studie in rechten is tegenwoordig enorm populair. Mannen kiezen meer voor een studie in intellectueel recht, terwijl vrouwen eerder opteren voor een studie in boekhouden en sociale en fiscale wetgeving.

Wetgeving & Recht, hundredPercentOfTheTime

Recht evolueert altijd mee met de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan recente technologische vernieuwingen zoals big data, blockchaintechnologie, kunstmatige intelligentie en menselijke verbetering (human enhancement of augmentation). Al deze technologieën hebben een grote impact op de juridische sector, wat deze enorm dynamisch maakt.

Je bent bezig met iets dat echt speelt in deze wereld. Alles wat met wetgeving te maken heeft, zie je bijvoorbeeld al terugkomen in de dagelijkse krant. Hierdoor krijg je er een goed beeld bij, waar dat bij een thema als microbiologie anders is. Ook internationaal recht is erg actueel. Het is constant in beweging, omdat het zo maatschappelijk en breed is. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Onze docenten hebben stuk voor stuk een sterke reputatie in en nauwe banden met heel veel bedrijven en juridische instellingen. En daar pluk jij de vruchten van. Je ontdekt de arbeidsmarkt en leert meteen de vele plaatsen kennen waar je later aan de slag gaat! Na een opleiding binnen recht ben je multi-inzetbaar op de arbeidsmarkt.

niceToKnowHeader

  • De staat heeft het recht honden, paarden en ossen op te eisen om militaire voertuigen te trekken.
  • In Leuven worden straatmuzikanten beboet als ze vals spelen.
  • In Ieper zijn mensen verplicht de gemeente te verwittigen als de straatborden en -tekens bedekt worden.
  • In Lokeren omvat het GAS-reglement een bepaling die het beoefenen van waarzeggen, kwakzalverij en aanverwante praktijken verbiedt.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-