Muziek

Muziek

Was muziek jouw first love? Is het jouw drive in het leven? Hou je van ritmes en beats en droom je ervan om professioneel aan de slag te gaan in deze bruisende en creatieve sector? Maak jouw muzikale droom dan waar en volg een van onze fantastische muziekopleidingen die jou dé specialisaties aanreiken om in deze swingende wereld aan de slag te gaan!

Maak je keuze uit onze creatieve cursussen en ontdek hoe je je muzikale kennis verder ontwikkelt om jouw carrière als dj of producer waar te maken. Want met al die nieuwe praktische kennis over muziek en productie achter de hand, weet je perfect hoe je in deze sector aan de slag gaat om zo de wereld, jouw leven en dat van anderen wat muzikaler te maken!

Dankzij onze boeiende en praktijkgerichte thuiscursussen, virtual classes én groepsopleidingen kies je voor een toekomst waar muziek in zit.

allSubthemesWithinTheme Muziek

beSureOfYourFuture

Werken in de muziekindustrie strekt zich veel verder uit dan zingen als een nachtegaal of dansen als een performer. Buiten de spotlights houden miljoenen mensen zich met allerlei dingen bezig. Ga aan de slag als manager, zelfstandig muziekproducer, muzikant, redacteur.... Genoeg mogelijkheden! Als meester in je vak ben je in staat om diverse muzikale projecten voor je klanten uit te rollen. Music, maestro!

"Wij zijn er om mensen unieke momenten te bezorgen door ze samen te brengen om getalenteerde artiesten aan het werk zien. Denk aan theaterhuizen en concertzalen, circusgroepen en dansgezelschappen, maar ook muziekmanagers en festivals, musicals en clowns. Wij zorgen voor het vermaak van mensen, dus dat betekent werken op sfeervolle plaatsen. Er is enorm veel afwisseling in deze vaak internationale omgeving." - employerSpeaks

Muziek

trendsCapitalized

Met een opleiding uit ons aanbod kies je dus voluit voor jouw muzikale carrière en jaag je jouw dromen na! In de muziekindustrie surf je voortdurend op trends en idealiter stamp je er zelf ook enkele uit de grond. Je past je voortdurend aan om relevant te blijven. Soms komen er nieuwe trends en soms herhalen ze zich. Zo vervagen afgebakende muziekgenres bijvoorbeeld steeds meer. Een liedje vandaag is doorgaans korter en bestaat soms uit meerdere genres. Ontdek zelf alle trends tijdens een van onze opleidingen in de categorie Muziek!

Muziek, hundredPercentOfTheTime

Technologie is een belangrijke drijvende kracht achter muzikale innovatie. Denk aan de ontwikkeling van de elektrische gitaar of het inmiddels alomtegenwoordige autotune, waardoor vooral rappers het met vervormde stem tot zangers schoppen. Muziek evolueert mee met de technologie en biedt dan ook ontzettend veel mogelijkheden. Door de online streamingsdiensten worden songs steeds korter en korter. Te lang uitgesponnen intro's en wegstervende eindes worden omzeild. Dat kost immers luisteraars.

"Ik ben al enkele jaren werkzaam in de festivalbranche. Er zijn zoveel mogelijkheden. Vanaf het begin- tot het eindproduct komt er heel wat bij kijken. Van programmeurs en artist handling tot stage hands en transport. Zij hebben direct te maken met de artiesten en de kern van het festival. Daarnaast is er natuurlijk ICT en de opbouw van het festival tot aan leveranciers. De ene functie heeft meer betrekking op de creatieve kern dan de andere en voor productie worden er vaak wat dingen uitbesteed. Je hebt zo veel mogelijkheden!" - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Tijdens de opleidingen uit de categorie muziek krijg je les van de beste vakexperten. Het leuke aan deze opleidingen is dat ze enorm praktijkgericht zijn. Ze vinden plaats in de professionele opnamestudio's waar apparatuur en tools aanwezig zijn. Dankzij tips en tricks van de beste docenten, stoom je jezelf klaar voor een muzikale carrière!

niceToKnowHeader

  • Liedjes worden steeds korter. Dit is grotendeels een effect van streaming en de ontdekking via afspeellijsten.
  • Funk en industrieel gewortelde grooves zijn weer in. De jaren '80 zijn zowel sonisch als esthetisch helemaal terug van weggeweest.
  • Hoewel YouTube al heel lang bestaat en koning blijft voor video-inhoud, raakt het platform steeds meer verzadigd en gecommercialiseerd. Veel artiesten en makers willen in contact komen met hun fans. Live streamingsites zoals Twitch en Mixer worden steeds belangrijker.
  • Muziek heeft hetzelfde effect op de hersenen als eten en verliefdheid.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0