Tekenen & Schilderen

Tekenen & Schilderen

Wil jij graag al jouw opborrelende ideeën uiten in professioneel ontworpen affiches of brochures? Jeuken je vingers om prachtige designs te creëren in SketchUp 3D? Wil je jouw fantastische ontwerpen tot leven wekken via een spetterend werk dat creativiteit in al haar facetten uitstraalt? Volg dan een van onze opleidingen die jou introduceren tot de fantastische wereld van Tekenen en Schilderen en geef kleur aan jouw nieuwe carrière.

Dankzij onze praktijkgerichte cursussen laat je eindelijk jouw creativiteit de vrije loop en ontdek je hoe je jezelf verder specialiseert. Met al deze nieuwe technieken achter de hand ben je dan ook meteen klaar om van jouw passie echt je beroep te maken.

Een ding is in ieder geval zeker: na een van onze inspirerende thuiscursussen, virtual classes én groepsopleidingen toon je je creativiteit écht aan de buitenwereld! Zo ben je helemaal klaar voor een succesvolle carrière in deze fantastische sector.


allSubthemesWithinTheme Tekenen & Schilderen

Schilderen

Schilderen

2 homestudies

Tekenen

Tekenen

6 homestudies


beSureOfYourFuture

Onze opleidingen Tekenen & Schilderen vormen een goede basis om professioneel aan de slag te gaan als tekenaar. Met je diploma op zak start je snel als zelfstandige of in een grafisch ontwerpbureau. Reikt je creativiteit verder dan enkel je tekentalent? Denk dan aan een carrière als kinderboekillustrator, schilder of cartoonist. 

Om als tekenaar of schilder te starten, heb je twee dingen nodig: talent en kennis. Talent ontwikkel je door veel te oefenen. Kennis van materialen, perspectieven en technieken doe je op door een goede opleiding te volgen. Ik merk dat studenten van deze school er snel mee weg zijn, omdat ze goed begeleid worden. Dat is uiteraard een grote troef om een carrière als kunstenaar of professioneel tekenaar in de wacht te slepen. - employerSpeaks

Tekenen & Schilderen

trendsCapitalized

Op Instagram zie je regelmatig timelapses van tekenaars voorbijkomen. Ze tonen hun skills in versnelde video’s. Daarmee inspireren ze andere creatievelingen en zetten ze hun werk in de kijker. Gebruik daarom verschillende kanalen op social media om je kunstige carrière te lanceren!

Tekenen & Schilderen, hundredPercentOfTheTime

Tekenen en computergestuurde effecten waren lange tijd water en vuur. Daar is ondertussen verandering in gekomen! Naast grote animatiestudio’s maken ook beginnende tekenaars hier gebruik van en hebben ze toegang tot handige apps of online tools voor beeldbewerking. Zie het als een verrijking en gebruik het in je voordeel!

Ik zat al enkele jaren met het idee om tekenlessen te volgen, maar had een te drukke agenda. Via afstandsonderwijs heb ik er toch werk van gemaakt en ik was héél tevreden over de aanpak van de docent. Op mijn eigen tempo kreeg ik verschillende technieken in de vingers en ontplooide ik mijn talenten verder. Wat begon als een hobby, is geëindigd met een eigen atelier en binnenkort mijn eerste tentoonstelling. Spannend! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

In deze opleiding maak je kennis met alle technische aspecten van tekenen en schetsen. In een persoonlijk schetsdagboek hou jij je eerste stappen nauwlettend in de gaten, zodat je ziet hoeveel vorderingen je maakt. Stap voor stap krijg je de technieken aangeleerd en maak je kennis met het werkveld. Hoe haal je je eerste opdracht binnen? Hoe begin je aan je eerste prentenboek? Of hoe start je als zelfstandige? Je komt het allemaal te weten!

niceToKnowHeader

  • Van tekenen word je gelukkig. Letterlijk! Je hersenen maken extra gelukshormonen aan wanneer je tekent.
  • De oudste tekening die ooit teruggevonden werd, was een grotschildering van een hand.
  • Er gaat een gerucht dat Leonardo Da Vinci’s wereldberoemde Mens van Vitruvius eigenlijk een zelfportret is.
  • Het potlood is een Engelse uitvinding. In 1564 werd voor het eerst een staafje grafiet omhuld door een houten stokje.
  • Walt Disney leerde cartoons tekenen via een schriftelijke cursus en hij verfijnde zijn skills door naar de kunstacademie te gaan.