Een exclusief klasserestaurant? Een gezellige brasserie? Een hippe foodbar? De opleiding Kok-Restauranthouder is perfect voor iedereen die droomt van een eigen horecazaak met heerlijke gerechten op het menu.
In de opleiding leer je hoe je elke soort horecazaak met verstand van zaken opstart, runt én succesvol maakt. Iedereen kan deelnemen; ongeacht je kennis, niveau of ervaring. Met een goede voorbereiding is jouw broodje als Kok-Restauranthouder gebakken. Zo maak jij eindelijk jouw horecadroom waar!
Volg de opleiding Kok - Restauranthouder en word een krak in je vak als professional. Begin te bouwen aan je droomcarrière met behulp van de opleiding Kok - Restauranthouder.
Met onze groepscursus Kok - Restauranthouder krijg jij de nodige kennis en vaardigheden om aan de slag te gaan als Zelfstandig Restaurantuitbater, Uitbater horecazaak, Eigen traiteurzaak opstarten of Een bestaande zaak overnemen. Met dit diploma ben jij klaar voor een succesvolle carrière in de culinaire wereld.
De groepscursus Kok - Restauranthouder heeft mijn passie voor koken en het runnen van een restaurant naar een hoger niveau gebracht. Samen met medestudenten en onder begeleiding van ervaren professionals hebben we niet alleen de nodige kennis opgedaan, maar ook waardevolle praktijkervaring verkregen. Het behaalde diploma geeft mij het vertrouwen en de erkenning om succesvol aan de slag te gaan als kok-restauranthouder. - Geert.
Door de groepscursus Kok - Restauranthouder leren studenten niet alleen van elkaars ervaringen, maar bouwen ze ook een netwerk op binnen de branche. De intensieve lessen van 3 uur per keer zorgen voor diepgaande kennisoverdracht en praktische vaardigheden, die studenten direct kunnen gebruiken als succesvolle Kok - Restauranthouder.
Learn directly from a professional
Teacher Kok - Restauranthouder
Als docent van de groepscursus Kok - Restauranthouder, zie ik telkens opnieuw de voordelen van leren in een groep. Studenten leren van elkaar, inspireren elkaar en stimuleren elkaar. Dit zorgt voor een dynamische omgeving waarin interactie en samenwerking centraal staan. Bovendien krijgen studenten de gelegenheid om te oefenen en feedback te ontvangen in een realistische setting, zowel van mij als van hun medestudenten. Dit bevordert niet alleen hun kennis en vaardigheden, maar ook hun zelfvertrouwen. Daarnaast ontstaan er regelmatig duurzame vriendschappen en waardevolle professionele connecties binnen de groep. Kortom, de groepscursus Kok - Restauranthouder biedt een unieke leerervaring die studenten voorbereidt op een succesvolle carrière als professionele kok-restauranthouder.
De opleiding Kok - Restauranthouder bestaat uit 10 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Stap voor stap leer je alles over voedingsstoffen en hun effecten op het lichaam. Ten slotte krijg je ook allerlei lekkere recepten onder de knie. In het overzicht met de startdata van de opleiding Kok - Restauranthouder vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.
In de eerste les krijg je cursusmateriaal op maat. Buiten pen en papier of iets anders om op te noteren, hoef je niets mee te brengen. Jouw docent voorziet de rest.
Heb je tijdens het studeren al zin om de keuken in te duiken? Wil je eens van dichtbij ervaren wat het betekent om een restaurant te runnen? Kies dan voor een stage! Spring eens binnen bij een restaurant in je buurt, toon je kookkunsten, en vraag naar een leuke stageplaats. Op stage sprokkel je waardevolle werkervaring en leer je nieuwe mensen kennen binnen de horeca. Handig voor later, want een stage is zo de ideale springplank naar een fantastische carrière als Kok - Restauranthouder.
Wanneer je een leuke stageplaats gevonden hebt, vraag je bij je opleidingsconsulent de nodige documenten aan. Je stage duurt maximaal 300 uur. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.
Je legt een theoretisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Kok - Restauranthouder. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Kok - Restauranthouder. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.
Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt 549.00 euro. Dit bedrag omvat het praktische en duidelijk geïllustreerde lesboek, de professionele begeleiding van een echte kok, het gebruik van de lokalen en het examen.
Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website! Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting". Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode!
Would you like to spread the cost over the duration of your study period? That's possible through the payment schedule below!
€360 | When subscribing |
€232.92 | Before the first lesson |
If you choose to pay in 2 installments, an 8% surcharge will be applied. For this course, you will then pay €592.92 instead of €549. So, you save €43.92 when you pay the full amount at once.
Ik kom nooit aan koken toe (weinig tijd is de reden), dus voor mij begint nagenoeg alles vanaf "0" (ik denk de enige in de les). Maar daar kwam gisteren verandering in, opgestaan om 04:50 en dan nog die cursus, maar mij geen seconde verveelt. Samen met mijn zoon, die toch een beetje kookervaring heeft, waren we danig onder de indruk van de eerste les. De mama kreeg s' avonds de volle, weliswaar positieve, laag van tekst en uitleg. Chapeau.
Was always welcomed in a very friendly manner. Always received a clear explanation when I needed more info.
Already proved to be very useful to grow professionally.
alle kennis voor je eigen zaak
beroepsgerichte opleiding
professionele vakdocenten
mogelijkheid tot stage
waardevol diploma
geen voorkennis vereist
van beginner tot expert
cursus boordevol tips & tricks
voor een succesvolle carrière
volg les in jouw buurt
Start now with Kok - Restauranthouder
Study method:
At home
Location:
Wherever you want
First lesson:
Whenever you want
Last lesson:
Your own choice
Hours:
Your own schedule
Study method:
Group lesson
Location:
First lesson:
01/04/2025
Last lesson:
24/06/2025
Hours:
18:30 - 21:30
Study method:
Group lesson
Location:
First lesson:
08/09/2025
Last lesson:
17/11/2025
Hours:
18:30 - 21:30
Study method:
Group lesson
Location:
First lesson:
08/09/2025
Last lesson:
17/11/2025
Hours:
18:30 - 21:30
Study method:
Group lesson
Location:
First lesson:
08/09/2025
Last lesson:
17/11/2025
Hours:
18:30 - 21:30
Nice to know
This course is part of subcategories
onbekend
Jump on the latest trend
Koken en restauranthouderschap zijn momenteel erg trendy, zowel in België als daarbuiten. Enkele opkomende trends om in de gaten te houden, zijn duurzaamheid, lokale bevoorrading en vernieuwende menuconcepten. Ontdek hoe onze professionele cursus je helpt om te anticiperen op deze boeiende ontwikkelingen en succesvol te worden als Kok - Restauranthouder.
Als gepassioneerde liefhebber van de culinaire wereld, kan ik zeggen dat deze sector veel mogelijkheden biedt. Het is een omgeving waar creativiteit en precisie samenkomen om heerlijke gerechten te creëren. Ondanks de lange werkdagen is er niets dat meer voldoening geeft dan het zien van een tevreden klant. De cursus Kok - Restauranthouder heeft mij geholpen mijn vaardigheden verder te ontwikkelen en mij voor te bereiden op het leiden van mijn eigen restaurant. Ik raad deze cursus ten zeerste aan voor iedereen die gepassioneerd is over de culinaire wereld.
Blogs