Droom jij ervan een festival als Tomorrowland mee te organiseren? Of ben je liever de drijvende kracht achter een modeshow of sportwedstrijd? Dan ben jij de man/vrouw waarop de evenementenwereld zit te wachten. Als eventmanager spreek je je organisatieskills aan om een feest, congres of bijeenkomst in perfecte banen te leiden. Jouw creativiteit en oog voor detail zijn daarbij van essentieel belang.

Je leert doelstellingen vastleggen en je netwerk uitbreiden. Je kan een communicatieplan opstellen en een draaiboek opmaken. Uiteraard kom je ook te weten hoe je je evenement winstgevend maakt. Na deze opleiding ben je klaar om zelfstandig aan de slag te gaan. Goed nieuws: evenementen zijn nog steeds een booming business en er is veel vraag naar organisatorisch talent!

courseInfo cmpBrochure
Eventmanager
cpEducationTypeProfessional
Centrum voor Avondonderwijs
cpCourseTypeVirtual
10 cpCourseTypeDurationLessonVirtual cpCourseTypeDurationLesson cpLessonsPer 3 cpHoursPerClass
cpCourseTypeDiplomaPrefix cpcertificationdiploma

€459

Kies voor de opleiding Evenementenorganisatie en start meteen als Eventorganisator. Start met de cursus Evenementenorganisatie en lanceer je carrière als Eventorganisator.

Word een zelfstandig eventmanager, organisator bij een evenementenbureau of organisatieverantwoordelijke met onze virtuele cursus Eventmanager! Leer hoe je evenementen plant, coördineert en organiseert in het werkveld. Met jouw diploma ben jij klaar voor een succesvolle carrière in de evenementenindustrie.

De virtuele cursus Eventmanager heeft mijn kijk op evenementen volledig veranderd. Dankzij de interactieve lessen, praktische oefeningen en ondersteuning van ervaren docenten, voelde ik me alsof ik echt in de eventwereld zat. Het diploma dat ik nu behaald heb, opent deuren naar een succesvolle carrière als Eventmanager. - Jens.

cpWouldYou
 • leren hoe je grote en kleine events in goede banen leidt, van begin tot einde
 • klanten elke keer weer laten genieten van een perfect georganiseerd evenement
 • weten hoe je met een minimaal budget een maximaal resultaat bereikt
 • je carrière een positieve wending geven door aan de slag te gaan in de boomende eventsector
 • snel starten als professioneel eventmanager in hoofd- of bijberoep

De virtuele cursus Eventmanager biedt studenten de mogelijkheid om flexibel en op eigen tempo een professionele Eventmanager te worden. Met 10 lessen van 3 uur verkrijgen studenten alle nodige kennis en vaardigheden voor succes in dit vakgebied. De virtuele omgeving biedt directe interactie met experts, praktijkgerichte opdrachten en toegang tot een uitgebreide bibliotheek met relevante bronnen. Leren als Eventmanager is nu modern, efficiënt en zonder tijd- en locatiebeperkingen.

expLearnWithOther

 • Professionele organisatietechnieken toepassen
 • Bruiloften, verjaardagsfeestjes en meetings organiseren
 • Afspraken met je klant maken
 • Je doelstellingen bepalen
 • Een organisatieteam samenstellen
 • Datum en locatie bepalen
 • Een realistisch budget opstellen
 • Een communicatieplan en draaiboek maken
 • Communiceren rond het evenement
 • Vergunningen en verzekeringen in orde brengen
 • Inspelen op onvoorziene omstandigheden
 • Starten al zelfstandig organisator

expTeacher Eventmanager

Ik ben zo blij met de mogelijkheid om deze virtuele cursus Eventmanager te geven aan mijn studenten. Het verrast me enorm hoe vlot ze zich aanpassen aan het online lesgeven en hoeveel ze in korte tijd leren. Ze hebben toegang tot geavanceerde tools en technologieën die hen ondersteunen bij het plannen en organiseren van evenementen, en ze krijgen zelfs de kans om virtuele stages en projecten uit te voeren. De flexibiliteit van het online leren stelt hen eveneens in staat om hun studie te combineren met werk of andere verplichtingen. Ik ben er trots op dat ik deze studenten kan bijstaan om echte professionals te worden in deze voortdurend veranderende evenementenindustrie.

cpPracticalInfo

cpFinancialInfo

Tamara V
Tamara V

Nathalie is een superleerkracht. Ze legt niet alleen de theorie verstaanbaar (voor ons) uit, maar ze legt het uit aan de hand van voorbeelden van haar of iemands evenement. Daardoor is het gemakkelijker om de theorie te begrijpen en te leren.

cpT2Name
cpT2Name

cpT2Testimonial

cpT3Name
cpT3Name

cpT3Testimonial

Live les vanop elke locatie

Zonder verplaatsing

Alle voordelen van groepsles

In het comfort van je huis

Studeren middels technologie

In een beveiligde omgeving

Vooruitstrevende lesmethode

Studenten uit heel Vlaanderen

Inclusief digitaal cursusboek

Met gelijkwaardig diploma

Knelpuntberoep

expStartWith Eventmanager

Coursenamelabel Lessonday Firstlesson Lastlesson Citystartdata Alllessons
Eventmanager Monday 01-07-2024 23-07-2024 Virtual 10:00 - 13:00
Eventmanager Monday 07-10-2024 06-01-2025 Virtual 18:30 - 21:30
Eventmanager Wednesday 16-10-2024 08-01-2025 Virtual 18:30 - 21:30
1 – 3 of 3

expNiceToKnowTitle

 • Flexibiliteit: Jij volgt de cursus Eventmanager op elk moment en vanaf elke locatie, zolang je maar toegang hebt tot internet.
 • Interactief leren: Via online platforms communiceer jij met docenten en medestudenten, wat zorgt voor een actieve leerervaring.
 • Eigen tempo: Jij volgt de cursus in jouw eigen tempo, waardoor je je kunt aanpassen aan jouw eigen leerstijl en werkschema.
 • Praktijkgericht: De virtuele cursus Eventmanager biedt hands-on oefeningen en realistische case studies om jou voor te bereiden op het werken als Eventmanager.

expPartOfSubthemes

Het succes van een evenement ligt in de details.

onbekend

expBlogsTitle

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0