Van je passie je beroep maken: reisorganisator Liam deed het

13/07/2022 Thomas Verlinden

Carrièreswitch

Het is een gekend fenomeen: reikhalzend uitkijken naar je twee weken vakantie in het buitenland, om daarna weer een jaar te wachten. Liam wilde verder gaan met die passie voor reizen en besloot zijn carrière om te gooien: als hij gelukkig werd van reizen, moest anderen gelukkig maken met hun droomreis wel een job zijn die op zijn lijf geschreven is!

Studeren in eigen tempo

Via onze website komt hij bij de opleiding Toerisme en Recreatie terecht. Dat leek hem de perfecte aanzet naar zijn carrière in de toeristische sector. Om de combinatie met zijn bestaande job mogelijk te maken, koos hij voor een thuiscursus. Zo maakte hij in zijn eigen tempo de overstap naar zijn droomjob.

"Omdat ik op dat moment nog full-time aan het werk was, leek een thuiscursus mij de beste optie. Zo studeerde ik in mijn vrije tijd. Gelukkig krijg je gedurende een jaar begeleiding van een ervaringsdeskundige in de sector. Dat heeft mij erg geholpen om alle modules goed onder de knie te krijgen."

Een relevante, praktijkgerichte cursus

Omdat Liam naast reisorganisator worden ook een grondige basiskennis over de toeristische sector wilde vergaren, koos hij voor Toerisme en Recreatie. Tijdens de opleiding krijg je een overzicht van de reisindustrie, leer je verschillende soorten toerisme en recreatie kennen en komt zelfs aan bod hoe je in het buitenland aan de slag gaat!

"Ik had altijd al een grote interesse in de sector, dus ik ben heel blij dat ik zoveel nieuws heb bijgeleerd. Dat bijvoorbeeld het reisgedrag van de Belgen aan bod komt, vond ik super belangrijk. Zo kreeg ik een beter beeld over hun keuzes en begeleid ik hen nu optimaal tijdens mijn job."

Van passie voor reizen naar reisorganisator

Dat Liam nu elke dag met zijn passie bezig is, vindt hij nog steeds het mooiste geschenk. Een geschenk dat hij zichzelf heeft gegeven door voor de cursus Toerisme en Recreatie te kiezen! Als reisorganisator bij een touroperator die cruises verzorgt, voelt hij zich als een vis in het water. Maar Liam durft nog verder te dromen: "Dat het diploma zo veelzijdig is, biedt veel mogelijkheden. Wie weet baat ik over enkele jaren wel mijn eigen reisbureau uit!"


cpSkillsAndSkills

 • Jij weet precies hoe het eraan toegaat in de toeristische branche
 • Een dagtrip of een uitgebreide rondreis plannen? Jij laat je leiden door je passie!
 • Bestemmingen, trekpleisters en wensen... Jij kent het reisgedrag van de Belg en stelt voor iedereen een reis op maat samen!
 • Klanten winnen, met een gerust gevoel op reis laten vertrekken, én voldaan laten terugkeren


Toerisme en Recreatie, aProfession

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

cpLiPracticalInfo

 • Diploma
 • courseTypeH
 • 3-6 months
 • 274.00

cContent

 • Jouw mogelijkheden in de toeristische sector
 • De dynamische reisindustrie
 • Het reisgedrag van Belgen
 • Verschillende soorten toerisme en recreatie
 • Hotel, cruises, ... Ontdek alle soorten van verblijven
 • Individuele reizen en groepsreizen organiseren
 • Leuke events en dagtrips plannen
 • Thema´s om een reis of uitstap rond te plannen
 • Hoe verkoop je de ideale reis aan je klanten?
 • Hoe ga je aan de slag in het buitenland?

blogAvailable


relatedBlogs

4 dagen werken - 3 dagen weekend

Internationale Dag van het Onderwijs

All you need is love... and a wedding planner!previousLabel

Een dag in het leven van Yonas, student Kapperstechnieken: Basis

nextLabel

Maak je eigen zeep en wasmiddel!

relatedCourses


Toerisme en Recreatie

Volg de cursus Toerisme en Recreatie en studeer waar en wanneer je wil.

studyCategories


Management & Bedrijfsvoering

Toerisme & Recreatie

blogTags


ReisleiderReisorganisatorReisagentReisbureauReiskantoorToerismeRondreisReisbegeleidingTrekpleisterBestemmingBoekingHotelVliegtuigDagtripAvondonderwijsReisReizen

mostRead


Krijg geld om te leren!

11/06/2019

Laat je baas je opleiding betalen!

21/02/2019

Altijd tijd tekort? Zo los je dat op!

03/09/2018

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0