Gratis fles wijn op restaurant in ruil voor offline tijd

29/11/2018

‘t Hoeveke in Westende lanceert een wel héél opmerkelijke actie. Iedereen die het restaurant bezoekt, en zijn of haar gsm achterlaat in een kluisje, krijgt een gratis fles wijn aangeboden. Offline tijd in ruil voor gratis drank, een mooie deal lijkt ons.


Terug echt communiceren

Restaurantuitbater Mike Willems was het beu dat zijn gasten alleen nog maar op hun scherm keken tijdens het eten. Wat een intiem of gezellig moment moet voorstellen wordt verstoord door de online modus waar het gros van de mensen zich, behalve als ze slapen, dagelijks in bevinden. Daar bedacht Mike dus een idee op. Hij installeerde 25 kluisjes zodat hij zijn gasten kan verzekeren dat hun gsm veilig opgeborgen ligt. Al wie de gsm achter slot en grendel legt kan rekenen op een beloning. De nieuwe actie is geen verplichting, maar als de hele tafel ervoor kiest om de smartphone achterwege te laten krijgen ze een gratis fles wijn. Het doel is om mensen elkaar terug echt te laten aankijken in plaats van naar hun scherm en kwaliteitsvol te communiceren.

Horeca België en etiquette-expert Brigitte Balfoort laten weten dat ze alvast fan zijn van het concept. Toch heeft Brigitte er ook haar bedenkingen bij. Voor kinderen gaat die vlieger namelijk niet op. ‘Ik vind het belangrijk dat kinderen rustig zijn op restaurant en niet beginnen rond te lopen of lawaai te maken. Dan kan een gsm helpen, maar een lees- of kleurboek natuurlijk ook’, zegt ze daarover. Tom Wuyts van Horeca België voegt er aan toe dat niet elk restaurant dit idee zal volgen. ‘In het Japanse restaurant Okoz in Antwerpen zal je bijvoorbeeld niet snel een gsm-vrije avond zien. Zij hebben zelfs een tafel met een instelbare lamp voor klanten die hun gerechten op Instagram willen delen.’


Sommige mensen prefereren nu eenmaal een smartphone in de hand tegenover een gratis fles wijn, maar wij verwelkomen dit idee alleszins met open armen tijdens de lessen van onze docenten wink.
 

Bron: Geusens, S. (2018, 24 november). Restaurant daagt klanten uit om gsm in kluis te leggen in ruil voor gratis fles wijn. De Standaard. Geraadpleegd van https://www.standaard.be/cnt/dmf20181124_03983272


cpSkillsAndSkills

  • Alle voedingskennis bezitten en kunnen toepassen
  • De keuken, recepten en apparatuur kunnen gebruiken
  • Voldoen aan de veiligheids- en hygiënevoorschriften


Kok - Restauranthouder, aProfession

cpLiPracticalInfo

  • Diploma
  • courseTypeG2
  • 10 cpCourseTypeDurationLesson cpLessonsPer 3 cpHoursPerClass
  • €549€411.75

cContent

  • Hoe start ik als kok-restauranthouder?
  • Keukenuitrusting en apparatuur
  • Basissausen, soepen en bereidingswijzen
  • Vlees, vis en versnijdingen
  • Groenten en fruit
  • Kruiden en specerijen
  • Gerechten en recepten
  • Serveerkunde en drankenkennis
  • Starten met je eigen restaurant

blogAvailable


relatedBlogs

Waarom een diploma belangrijker is dan ooit tevoren

Een opleiding volgen aan onze school? Zij zijn enthousiast!

Hoe een extra opleiding je zaak boost



previousLabel

Gereglementeerde beroepen vereisen geen bekwaamheidsattest meer.

nextLabel

Iedereen kan een eigen zaak starten en basiskennis bedrijfsbeheer verhoogt slagingskans

relatedCourses


Kok - Restauranthouder

studyCategories


Toerisme & Recreatie

Evenementen & Organisatie

Koken & Bakken

Horeca & Hospitality

Gezonde Voeding

blogTags


KokRestauranthouderTraiteurRestaurantBrasserieEethuisTaverneBistroKookworkshopVolwassenenonderwijs

mostRead


Laat je baas je opleiding betalen!

21/02/2019

Altijd tijd tekort? Zo los je dat op!

03/09/2018

5 gouden tips om jouw studiemethode te verfijnen

03/09/2018

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0