Coming soon cursuspagina

OPLEIDING - Binnenkort beschikbaar

Motiverende Gespreksvoering

Wil jij...

 1. de basis van motiverende gespreksvoering onder de knie krijgen
 2. klanten coachen doorheen moeilijke periodes
 3. een beter begrip hebben van hoe verslavingen werken
 4. patiënten motiveren en begeleiden naar een gezonde levensstijl
 5. Sterker in je schoenen staan als hulpverlener of coach

Verslavingscoach, een beroep met toekomst!

Heb jij een gezonde interesse in de verslavingsproblematiek? Schrijf je dan nu in voor de opleiding Motiverende Gespreksvoering. Deze cursus helpt je gedragsverandering veroorzaken en zo een écht verschil maken in het leven van jouw klanten.

Motiverende gespreksvoering is een gespreksstijl die vaak én met resultaat wordt toegepast in de verslavingszorg. Met deze techniek slaag je erin de drijfveren van jouw patiënten te ontgronden en begrijpen. Zo gids je hen in no time naar nieuwe motivatie, gedragsverandering en een gezondere levensstijl.

Die gidsende manier van gesprekken voeren is ontstaan vanuit de praktijk én ook deze cursus is dus enorm praktijkgericht. Krijg de inhoud van deze cursus onder de knie en help anderen op weg naar een beter leven.

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  199.00 euro

Hou me op de hoogte

Lijst met cursusinhoud

 • Wat is een verslaving en hoe ga je met verslaving om?
 • De psychologie achter een verslaving
 • Een introductie tot verschillende gesprekstechnieken
 • Wat is Motiverende Gespreksvoering?
 • De toepassingen van Motiverende Gespreksvoering?
 • Zelf aan de slag gaan met Motiverende Gespreksvoering?
coaching, psycholoog, psychologie, verslaving, coach, cursus, thuisstudie, avondonderwijs, afstandsonderwijs, motiverende gespreksvoering, motivatiegesprek, verslavingsproblematiek,

Vaardigheden

 • Je hebt een beter inzicht in de psychologie van verslaving
 • Je kan gedragsverandering veroorzaken bij patiënten
 • Je slaagt erin je klanten te motiveren naar een betere levensstijl

Carrieremogelijkheden

 • Verslavingscoach
 • Psychotherapeut
 • Medwerker in een afkickkliniek
Hou me op de hoogte

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS