Coming soon cursuspagina

OPLEIDING - Binnenkort beschikbaar

Kinderbegeleiding

  Kinderbegeleider, een beroep met toekomst!

  Ben jij gek op kinderen en wil je van het werken met kinderen jouw beroep maken? Dan is deze cursusideaal voor jou! In deze zeer uitgebreide thuiscursus worden alle aspecten van de kinder- en jeugdbegeleiding helder uiteengezet.

  Maak kennis met de verschillende fasen in de ontwikkeling van een kind en leer een reeks liedjes, knutselactiviteiten en spelactiviteiten die de ontwikkeling van kinderen stimuleren. Voor elke leeftijd vind je een geschikte bezigheid! Daarnaast ontdek je verschillende opvoedingsstijlen en leer je hoe je specifieke opvoedingsmoeilijkheden oplost.

  Met deze cursus vergroot je je jobkansen en ga je aan de slag in een bruisende sector. Zo start je als animator, speelpleinmedewerker, begeleider van jeugdkampen, enzovoort!

    Diploma

    Thuisstudie

    3-6 maanden

    279.00 euro

  Hou me op de hoogte

  Lijst met cursusinhoud

  • Kinderbegeleiding en kinderopvang in het algemeen
  • De opvoeding en de ontwikkeling
  • Observatielijst voor faalangst
  • Praktische informatie om te gebruiken in de kinderopvang
  • Communicatie
  • Preventie door hygiëne
  kinderopvang, crèche, onthaalouder, kribbe, minikribbe, onthaalmoeder, kinderdagverblijf, minicrèche, buitenschoolse opvang, opvoeden, opvoedingstips, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

  Vaardigheden

  • De meest leuke liedjes, versjes en spelactiviteiten gebruiken tijdens de kinderbegeleiding
  • Op een deskundige, gerichte manier met kinderen omgaan en mee de basis leggen voor hun verdere ontwikkeling
  • Het wetgevend kader en de regelgeving

  Carrieremogelijkheden

  • Animator
  • Speelpleinmedewerker
  • Begeleider van jeugdkampen
  Hou me op de hoogte

  ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

  Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.

  SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS