Cursus

OPLEIDING

Zwangerschapsmassage

Wil jij...

 1. ontspannende en pijnverlichtende zwangerschapsmassages leren geven
 2. vrouwen in verwachting volop laten genieten van hun zwangerschap
 3. jouw aanbod als masseur uitbreiden om ook toekomstige moeders aan te spreken
 4. jezelf als zwangerschapscoach nog verder specialiseren

Zwangerschapsmasseur, een beroep met toekomst!

Een zwangerschap is voor de meeste vrouwen een hele mooie, maar ook erg intense periode. Om hen optimaal van het kleine mirakeltje dat in hen groeit te kunnen laten genieten, is een heerlijke zwangerschapsmassage ideaal. De specifieke technieken die je tijdens de lessen aanleert, zal bij je cliënten zorgen voor soepelere spieren, een betere bloedcirculatie, minder rugpijn en bekkenklachten en een betere nachtrust. Op die manier laat je hen hun zwangerschap volledig in balans en zonder pijn beleven.

Klaar om de methodes zelf aan te leren in een aangepast lokaal met professionele massagetafels? Schrijf je dan snel in, want de plaatsen zijn beperkt!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Attest

  Groepsles

  2 lessen

  7 lesuren

  295.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Zwangerschapsmassage

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Antwerpen15/11/202022/11/202010u00 - 17u00Zon
Hasselt15/02/202122/02/202110u00 - 17u00Maa
Bruxelles / Brussel14/03/202121/03/202110u00 - 17u00Zon

PROGRAMMA

zwangerschap, zwangerschapsmassage, cursus, opleiding, workshop, training, diploma, lessen, lessenreeks, groepslessen, leren, schoonheidsschool, avondonderwijs, weekendcursus, weekendlessen, avondlessen

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig masseur gespecialiseerd in zwangerschapsmassages
 • Medewerker in een massagesalon
 • Massagetherapeut in een spa, wellnesscenter of gezondheidsinstituut
 • Doula met expertise in ontspannende massages

Vaardigheden en skills

 • Jij verwent toekomstige moeders met professionele zwangerschapsmassages.
 • Je laat zwanger vrouwen ontspannen en verlost ze van kwaaltjes.
 • Je bezorgt kersverse mama´s een heerlijk rustmoment.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De psychologische impact van een zwangerschap
 • Zwangerschapsmassage: theorie
 • Zwangerschapsmassage: praktijk
 • Praktische tips voor de bevalling
 • Behandeling van moeders na de bevalling

zwangerschap, zwangerschapsmassage, cursus, opleiding, workshop, training, diploma, lessen, lessenreeks, groepslessen, leren, schoonheidsschool, avondonderwijs, weekendcursus, weekendlessen, avondlessen

Onze docenten

Thalia Green

Thalia is de bezielster van “Zen-Kids”. Ze werkt als massage- en relaxatietherapeut voor volwassenen en kinderen en studeerde relaxatietherapie aan de KULeuven.
Daarnaast is ze kinderyogadocente. Ze geeft kinderyoga op verschillende scholen en werkt o.a voor de Huizen Van Het Kind waar ze kleuter- en kinderyoga geeft. Daarnaast organiseert ze crea-yogakampjes voor kinderen van de kleuterschool en het lager onderwijs.
Kinderen op een speelse manier van hun lichaam leren genieten en hen een ontspannen gevoel geven is haar passie en deze wil ze graag met haar studenten delen.
 

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Zwangerschapsmassage

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Een zwangerschap brengt vaak ongemakken met zich mee: van stress en spanning tot lichamelijke pijn. Dat is jammer, want toekomstige mama´s verdienen rust en ontspanning. Niet getreurd: een professionele zwangerschapsmassage biedt redding! Volg deze opleiding en je krijgt meteen de nodige massagetechnieken onder de knie. Ideaal voor partners die hun wederhelft voor 100% willen ondersteunen, of voor zwangerschapscoaches, masseurs en verloskundigen die zich verder willen specialiseren.
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Je hebt geen voorkennis nodig. Jouw docent, een ervaren masseur, legt de technieken stap voor stap uit.
Kan ik me na deze cursus nog verder specialiseren?
Jazeker! Neem simpelweg een kijkje in ons aanbod aan opleidingen rond het thema Massagetechnieken en vind meteen de specialisatiecursus die bij je past.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Zwangerschapsmassage bestaat uit 2 lessen. Elke les duurt 7 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Je krijgt eerst een stuk theorie, onder andere over de anatomie van het zwangere lichaam. Daarna bekijk je de veelvoorkomende zwangerschapskwaaltjes en leer je hoe massages ze verlichten. In het overzicht met de startdata van de opleiding Zwangerschapsmassage vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Je brengt drie grote badhanddoeken, een badjas, een hoeslaken voor één persoon en een kussen mee naar de les. Wij zorgen voor massageolie.

Omdat we focussen op praktijk, innovatie en kwaliteit vind je het ondersteunend lesmateriaal voor de opleiding via jouw eCampus. Zo ben jij er als student zeker van dat je steeds het meest actuele en up-to-date materiaal in handen hebt. Om tijdens de lessen makkelijk toegang te hebben tot je eCampus en het lesmateriaal neem je best je tablet of laptop mee.

Wil je thuis graag actief oefenen? Wil je na je opleiding meteen starten met professionele zwangerschapsmassages? Dan loont het zich om vrijblijvend eigen materiaal aan te kopen. Jouw docent stelde precies daarom enkele uitgebreide pakketten met kwaliteitsvolle massageproducten samen. Via Beautyblue koop je zo´n pakket aan aantrekkelijke groothandelsprijzen. Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen vrouwen in blijde verwachting te verwennen. Het is een uitstekende investering in jouw toekomst!

Praktijkervaring en stage

Na twee intensieve lessen heb jij meteen alle technieken in de vingers om zwangere vrouwen een deugddoende en verlichtende massage te geven. Stage lopen is dan ook niet nodig.

Examen en diploma

Voor deze opleiding hoef je geen examen af te leggen. Jouw docent beoordeelt je tijdens de lessen. Doe dus actief mee! Na de lessen ontvang je een deelnameattest om je nieuwe kennis en vaardigheden aan te tonen.

zwangerschap, zwangerschapsmassage, cursus, opleiding, workshop, training, diploma, lessen, lessenreeks, groepslessen, leren, schoonheidsschool, avondonderwijs, weekendcursus, weekendlessen, avondlessen

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor jouw opleiding Zwangerschapsmassage bedraagt slechts 295.00 euro. Dit bedrag omvat het geïllustreerde lesboek, de professionele begeleiding van een ervaren masseur, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
zwangerschap, zwangerschapsmassage, cursus, opleiding, workshop, training, diploma, lessen, lessenreeks, groepslessen, leren, schoonheidsschool, avondonderwijs, weekendcursus, weekendlessen, avondlessen
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Zwangerschapsmassage

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS