Cursus

OPLEIDING

Zorgmasseur

Wil jij...

 1. pijn verlichten bij patiënten dankzij vakkundige massages
 2. klanten begeleiden naar een aangenamer en draaglijker leven
 3. mensen met kanker ten volle ondersteunen in hun strijd tegen de ziekte
 4. je carrière een draai geven door te starten in de zorgsector

Zorgmasseur, een beroep met toekomst!

Ben jij actief in de zorg of aan het werk als masseur? Wil je de pijn en ongemakken van mensen met kanker helpen verlichten? Dan is deze opleiding perfect om de kneepjes van het vak te leren. Je krijgt namelijk les in een aangepast lokaal met professionele massagetafels.

Een zorgmassage is een aangepaste massage die op een veilige manier het welzijn van patiënten verhoogt. Zo worden klachten als pijn, slaapproblemen, angst en depressie verlicht. Met deze opleiding heb je alles in handen om kankerpatiënten te helpen hun levenscomfort te verbeteren.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  10 lessen

  3 lesuren

  549.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Zorgmasseur

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Hasselt09/12/202017/03/202118u30 - 21u30Woe
Hasselt05/02/202109/04/202118u30 - 21u30Vrij
Gent11/02/202115/04/202118u30 - 21u30Don
Antwerpen22/02/202126/04/202118u30 - 21u30Maa

PROGRAMMA

zorgmassage, kanker, kankerpatiënt, massage, zorg, opleiding, verlichting, massagetechnieken

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig zorgmasseur
 • Medewerker in een massagesalon
 • Massagetherapeut in een spa, wellnesscenter of gezondheidsinstituut
 • Zorgverlener gespecialiseerd in pijnverlichtende massages

Vaardigheden en skills

 • Jij weet wat de meest voorkomende klachten zijn bij kankerpatiënten.
 • Jij geeft relaxerende zorgmassages, altijd op maat van de klant.
 • Je verlicht de druk en bezorgt mensen een ontspannen gevoel.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De wereld van een kankerpatiënt
 • Voorzorgen en veiligheid
 • Zorgmassage: technieken
 • Een comfortabele omgeving scheppen

zorgmassage, kanker, kankerpatiënt, massage, zorg, opleiding, verlichting, massagetechnieken

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Zorgmasseur

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Mensen met kanker zijn steeds vaker op zoek naar natuurlijke manieren om pijn en andere lichamelijke klachten te verlichten. Bovendien hebben ze, zeker in de moeilijkere periodes, ook nood aan mentale rust en ontspanning. Dat is exact waar jij als Zorgmasseur voor zorgt. Deze opleiding is dan ook perfect als je in je persoonlijke of professionele leven in contact komt met mensen die strijden tegen kanker. Hoe klein jouw bijdrage in die strijd ook mag zijn, je haalt er ontzettend veel voldoening uit.
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Jouw docent, een ervaren massagetherapeut, legt de verschillende technieken stap voor stap uit.
Oefen ik tijdens de les op echte mensen?
Ja, je oefent op je medestudenten. Door op echte mensen te oefenen krijg je de technieken vlot onder de knie. Zo leer je op een heel praktische manier.
Hoe start ik als zelfstandig Zorgmasseur?
Dat kom je te weten in onze praktijkgerichte opleiding Start je eigen zaak, waar je jezelf voorbereid op een carrière als zelfstandig ondernemer. Het is jouw sleutel tot succes. Wil je ontdekken of het ondernemerschap iets voor jou is? Kom dan naar ons gratis Starterslab. Daar krijg je een voorproefje van wat het betekent om als zelfstandige te werken.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Absoluut! We hebben nog heel wat andere opleidingen in de categorie Massagetechnieken. Check dus zeker ons aanbod en vind meteen de specialisatiecursus die bij je past.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

Jouw opleiding Zorgmasseur bestaat uit 10 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. In het overzicht met de startdata van de opleiding Zorgmasseur vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Je brengt massageolie, 4 grote donkere badhanddoeken, een badjas en een hoeslaken voor één persoon mee naar de les. Draag bij voorkeur comfortabele kleding en schoenen. Voor enkele lessen heb je ook een oefenmodel nodig. Denk bijvoorbeeld aan een familielid, een vriend(in) of een collega. Jouw docent geeft je hier tijdens de eerste les meer info over.

Wil je thuis graag actief oefenen? Wil je na je opleiding meteen starten met professionele zorgmassages? Dan loont het zich om (vrijblijvend) eigen massagemateriaal aan te kopen. Jouw docent stelde precies daarom enkele uitgebreide pakketten met kwaliteitsvolle massageproducten samen. Via Beautyblue koop je zo´n pakket aan aantrekkelijke groothandelsprijzen. Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen je eerste klanten te verwennen. Het is een prima investering in jouw massagesalon!

Praktijkervaring en stage

Masseren moet je in de vingers krijgen. Dat doe je door actief te oefenen, bijvoorbeeld tijdens een stage in jouw favoriete massagestudio of wellnesscentrum. Op stage leer je de werkvloer van dichtbij kennen. Op stage bezorg je heel verschillende klanten ontspanning en verlichting. Zo leer je elke dag nog iets bij. Die werkervaring is waardevol als je snel wil starten als professioneel Zorgmasseur.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Neem dan even contact met ons op en wij bezorgen je de nodige documenten. Daarna kan je direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt een theoretisch en een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Zorgmasseur. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Zorgmasseur. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

zorgmassage, kanker, kankerpatiënt, massage, zorg, opleiding, verlichting, massagetechnieken

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 549.00 euro. Dit bedrag omvat een handig lesboek, professionele begeleiding van een vakbekwaam docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
zorgmassage, kanker, kankerpatiënt, massage, zorg, opleiding, verlichting, massagetechnieken
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS