Cursus

OPLEIDING

Weddingplanner

Wil jij...

 1. klanten de mooiste dag van hun leven bezorgen
 2. sprookjesachtige bruiloften organiseren alsof ze recht uit een meisjesdroom komen
 3. geld verdienen met je talent voor planning en je oog voor stijl
 4. snel starten als zelfstandig Huwelijksplanner
 5. studeren op eigen tempo, met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby's

Weddingplanner, een beroep met toekomst!

Droom jij ervan om bruiloften te organiseren? Elk koppel een unieke huwelijksdag te bezorgen met een persoonlijk karakter? Dan ben jij de geknipte persoon om die intieme plechtigheid of dat onvergetelijk feest waar te maken.

Als Trouwplanner neem je de stress van het gelukkige paar uit hun handen en geef je richting aan hun ideeën. Je hebt dus een belangrijke job.

Tijdens deze thuiscursus leer je daarom hoe je van A tot Z een volledig huwelijk in elkaar steekt, rekening houdend met de wensen van je klanten, het budget, de genodigden, álles. Zo leid jij het huwelijk in goede banen en geniet het echtpaar van een zorgeloze, prachtige dag!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  259.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ga naar de groepslesVergelijk met groepsles

PROGRAMMA

weddingplanner, huwelijksplanner, trouwen, trouwfeest, bruiloft, organisere, event manager, event management, echtgenoot, verlovingsfeest, vrijgezellenavond, draaiboek, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Assistent van een weddingplanner
 • Verkoper in een bruidswinkel
 • Zelfstandig trouwplanner

Vaardigheden en skills

 • Een schitterend huwelijk organiseren van A tot Z. Het bruidspaar kan op twee oren slapen: jij hebt alles onder controle!
 • De aspecten van de bruiloft perfect op elkaar afstemmen tot een mooi, harmonieus geheel. Jij doet het plaatje kloppen.
 • Met een arendsoog het budget bewaken. Dankzij jou komt het koppel niet voor verrassingen te staan.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Hoe ziet een huwelijk er van A tot Z uit?
 • Jouw rol en taken als Weddingplanner
 • De voorbereiding: het gesprek met je klanten
 • Concrete richting geven aan de wensen van je klanten: ideeën omzetten in een moodboard
 • De planning van het volledige huwelijk uitstippelen
 • Het kiezen en vastleggen van de locatie en de ceremonie
 • Het regelen van de muziek, de bloemen, de foto's/film, het vervoer
 • Het bepalen en (laten) drukken van de uitnodiging, het menu
 • Advies geven bij de kledij en de huwelijksreis
 • Budgettering
 • De final touches
 • Extra: het Huwelijk in verschillende culturen

weddingplanner, huwelijksplanner, trouwen, trouwfeest, bruiloft, organisere, event manager, event management, echtgenoot, verlovingsfeest, vrijgezellenavond, draaiboek, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Evlin Smeets

Meer dan 10 jaar geleden zette onze docente Evlin Smeets haar zelfstandige zaak als psychologe op poten. Haar universitaire studies aan de KU Leuven waren een goede springplank voor talloze psychologische begeleidingstrajecten bij diverse centra over heel Vlaanderen.
 
“Al jaren geef ik de opleidingen Praktische en Klinische Psychologie, alsook de cursus Stresscoach neem ik voor mijn rekening”, zegt Evlin. “Maar die kennis heb ik tevens verwerkt in de cursus Wedding Planner, waar meer psychologie aan te pas komt dan men op het eerste zicht zou denken …”.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Weddingplanner

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Bij de voorbereiding van een huwelijksfeest komt heel wat kijken. Als professioneel weddingplanner neem jij de praktische planning op jou. Jij zet de wensen en eisen van elk verloofd paar om in een fabelachtige bruiloft: van intiem tot groots en uitbundig. Met jouw organisatietalent en oog voor detail laat jij alles op wieltjes lopen. Zo zorg je ervoor dat de tortelduifjes volop van elkaar kunnen genieten op hun grote dag. Echt iets voor jou!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Wat is het verschil met de groepsles Weddingplanner?
Deze thuisstudie biedt jou het maximum aan flexibiliteit en comfort. Jij studeert met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby’s. Jij studeert waar en wanneer je maar wil, helemaal op je eigen tempo en op je eigen manier. 's Avonds in de zetel? 's Ochtends in de trein? Op vakantie? In de tuin? Jij kiest! Qua inhoud is de groepsles Weddingplanner vergelijkbaar. Ook de diploma's van de thuisstudie en de groepsles hebben dezelfde waarde.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Die stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen. Op stage pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Evenementen & Organisatie. Check zeker het aanbod!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen de minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die ligt dus snel bij jou in de brievenbus. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een gepassioneerd huwelijksplanner via ons online studentenplatform. Je krijgt dus op elk moment ondersteuning! Verder geniet jij van absolute vrijheid: jij studeert waar en wanneer je wil. Je legt ook pas examen af als je er helemaal klaar voor bent. Zo heb je een maximale slaagkans en ligt je diploma Weddingplanner simpelweg voor het grijpen!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent voegde theorie, voorbeelden en opdrachten samen tot een gebalanceerde cursus. Overloop de opdrachten zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Weddingplanner een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Zet je je kennis uit de opleiding Weddingplanner graag snel in de praktijk om? Volg dan zeker en vast een stage in een bruidswinkel, bij een eventbureau of een freelance trouwplanner. Zo doe je interessante werkervaring op. Je ontmoet ook professionals die je later snel aan een job als Weddingplanner helpen. Een stage staat bovendien ook mooi op je cv.

De periode, plek en duur van de stage bepaal je zelf. Wij helpen je met het stagecontract. Daarna kan je meteen aan de slag. Je rondt de stage af voor het afleggen van je examen. In totaal loop je maximaal 300 uur stage. Die concrete ervaring bereid je perfect voor op een boeiende carrière als Weddingplanner.

Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Heb je de leerstof onder de knie? Dan leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Proficiat, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Weddingplanner. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Weddingplanner. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Daarna ben je helemaal klaar om verloofde koppeltjes op zelfstandige basis bij te staan!

weddingplanner, huwelijksplanner, trouwen, trouwfeest, bruiloft, organisere, event manager, event management, echtgenoot, verlovingsfeest, vrijgezellenavond, draaiboek, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Voor de opleiding Weddingplanner betaal je maar 259.00 euro. Je ontvangt dan allereerst een praktijkgericht en gedetailleerd cursusboek. Verder geniet je een jaar lang van professionele online begeleiding door een enthousiaste topdocent met ruime ervaring in de huwelijksplanning. Je krijgt ook toegang tot extra interactief lesmateriaal via ons online leerplatform én de mogelijkheid om binnen een periode van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Zo heb je meteen alles bij de hand voor een geslaagde thuisstudie!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
weddingplanner, huwelijksplanner, trouwen, trouwfeest, bruiloft, organisere, event manager, event management, echtgenoot, verlovingsfeest, vrijgezellenavond, draaiboek, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Weddingplanner

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS