Cursus

OPLEIDING

Voetreflexologie: Therapeutische Toepassingen

Wil jij...

 1. jouw reflexbehandelingen therapeutisch onderbouwen
 2. weten hoe je professionele voetdiagnoses uitvoert
 3. de concurrentie overtreffen door uit te groeien tot dé absolute expert in de voetreflexologie

Voetreflexoloog, een beroep met toekomst!

Ben je helemaal in de ban van de voetreflexologie? En wil je mensen een nog grondigere en betere therapeutische service kunnen aanbieden? Dan is deze vervolgopleiding ideaal om een breder publiek aan te spreken.

Met deze opleiding leer je de voetreflexologie op specifieke lichaamsdelen toe te passen. Je gaat dieper in op de zonetheorie en de visuele voetdiagnose. Daarnaast krijg je ook kennis van de verschillende gebruikte termen. Je krijgt les in beperkte groep waardoor je de nodige aandacht krijgt van je ervaren topdocent.

Schrijf je vandaag nog in en ontdek alle mogelijkheden van de voetreflexologie
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  5 lessen

  3 lesuren

  299.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven
Ontdek ook onze
thuiscursussen

PROGRAMMA

voetreflexologie, therapie, opleiding, massage, zonetheorie, voeten, avondles

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Voetreflexoloog

Vaardigheden en skills

 • Jij bent een expert in voetreflexologie
 • Jij weet hoe je voetreflexologie therapeutisch toepast
 • Jij hebt kennis van de belangrijkste termen en definities van voetreflexologie
 • Jij behandelt specifieke lichaamsdelen
 • Jij brengt het lichaam en geest van je klanten in balans
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De therapeutische werking van voetreflexologie
 • Belangrijke termen
 • Het helen van specifieke lichaamsdelen
 • Belangrijke aandachtspunten
 • Een comfortabele omgeving creëren voor je klant

voetreflexologie, therapie, opleiding, massage, zonetheorie, voeten, avondles

Onze docenten

Veronique Vyncke

Docente Veronique Vyncke besloot enkele jaren geleden om haar stresserende job als leidinggevende op te geven en een opleiding lifecoach te volgen. Ze merkte al snel dat de drempel voor haar doelpubliek te hoog was en vond de oplossing in een bijkomende opleiding voetreflexologie. Met verschillende technieken brengt Veronique inmiddels rust in het hoofd en het lichaam van haar eigen klanten. In haar praktijk Happyloup in Brugge kan je terecht voor een geschikte voetbehandeling op maat.

Dankzij haar verleden als leidinggevende begrijpt Veronique volledig hoe belastend het bedrijfsleven soms kan zijn. Ze wil zich daarom nog meer toespitsen op managers en werknemers en trok zo al naar verschillende bedrijven met haar pop-up voetreflexologie-caravan.

Veronique is ervaren, ondernemend, creatief, begripvol en meevoelend. Alle kwaliteiten waaraan een docent voetreflexologie moet voldoen!

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Voetreflexologie: Therapeutische Toepassingen

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Deze opleiding is ideaal voor mensen die al ervaring met Voetreflexologie hebben. In de lessen ontdek je hoe je jouw aanpak therapeutisch onderbouwt. Je focust daarbij vooral op de zonetheorie en de visuele voetdiagnose. Resultaat? Jij kan inwerken op specifieke lichaamsdelen. Zo help jij je klanten nog beter verder!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
We raden aan om eerst de opleiding Voetreflexologie (Basis) te volgen. Zonder basiskennis is het moeilijk om actief aan deze opleiding deel te nemen.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Ja, de lessen zijn speciaal ontwikkeld om jou in sneltempo praktijkgerichte vaardigheden bij te brengen. Jij leert door te doen. Steek je handen dus maar uit je mouwen!
Is reflexologie een vorm van geneeskunde?
Reflexologie is een onderbouwde, alternatieve therapie. Het is een vorm van complementaire zorgverlening die reguliere medische behandelingen aanvult. Een reflexoloog beantwoordt een hulpvraag van de klant, maar is geen arts, psycholoog of diëtist. Meer weten? Ontdek hier de feiten en fabeltjes over alternatieve therapieën.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker, kies bijvoorbeeld voor de cursus Voetreflexologie (Gevorderden) om je expertise te verdiepen of de cursus Handreflexologie om een extra service aan je aanbod toe te voegen.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Voetreflexologie: Therapeutische Toepassingen bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. In het overzicht met de startdata van de opleiding Voetreflexologie: Therapeutische Toepassingen vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Breng slippers, een schort, massageolie en 3 badhanddoeken mee naar de les. Draag bij voorkeur comfortabele kleding.

Wil je thuis graag actief oefenen? Wil je na je opleiding meteen starten met professionele voetmassages? Dan loont het zich om vrijblijvend eigen massagemateriaal aan te kopen. Jouw docent stelde precies daarom enkele uitgebreide pakketten met kwaliteitsvolle massageproducten samen. Via Beautyblue koop je zo´n pakket aan aantrekkelijke groothandelsprijzen. Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen je eerste klanten te verwennen. Het is een uitstekende investering in jouw toekomstig massagesalon!

Omdat we focussen op praktijk, innovatie en kwaliteit vind je het ondersteunend lesmateriaal voor de opleiding via jouw eCampus. Zo ben jij er als student zeker van dat je steeds het meest actuele en up-to-date materiaal in handen hebt. Om tijdens de lessen makkelijk toegang te hebben tot je eCampus en het lesmateriaal neem je best je tablet of laptop mee.

Praktijkervaring en stage

Oefening baart kunst. Ook voor een Voetreflexoloog. Net daarom loont het zich om tijdens je opleiding al actief te oefenen op echte klanten. Dat kan via een stage! Ga bijvoorbeeld eens langs in een wellnesscentrum in jouw buurt en vraag naar een toffe stageplek. Op stage leer je de werkvloer van dichtbij kennen. Op stage pas je therapeutische behandelingen toe op heel verschillende klanten. Zo leer je elke dag nog iets bij. Die werkervaring is waardevol als je snel wil starten als professioneel Voetreflexoloog.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Neem dan even contact met ons op en wij bezorgen je de nodige documenten. Daarna kan je direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Voetreflexologie: Therapeutische Toepassingen. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Voetreflexoloog. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

voetreflexologie, therapie, opleiding, massage, zonetheorie, voeten, avondles

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding Voetreflexologie: Therapeutische Toepassingen bedraagt 299.00 euro. Dit bedrag omvat een speciaal ontwikkeld lesboek, de professionele begeleiding van een ervaren docent, het gebruik van de speciaal ingerichte lokalen en het examen op het einde van je opleiding.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
voetreflexologie, therapie, opleiding, massage, zonetheorie, voeten, avondles
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Voetreflexologie: Therapeutische Toepassingen

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS