Cursus

OPLEIDING

Voedingstherapeut

Wil jij...

 1. je verdiepen in de invloed van voeding op het welzijn
 2. klachten verhelpen met gerichte voedingsplannen
 3. voedingsexpert worden met een wetenschappelijke achtergrond
 4. je aanbod als coach uitbreiden met een nieuwe specialisatie
 5. thuis studeren op je eigen tempo, met oog voor je werk, gezin en hobby's

Voedingstherapeut, een beroep met toekomst!

Ben jij graag en intensief bezig met voeding? Wil jij ontdekken hoe een correct voedingspatroon leidt naar een fit en gezond lichaam? Dan is deze thuiscursus Voedingstherapeut de kers op jouw worteltaart!

Er is niets dat we zo regelmatig doen als eten. Alles wat we binnenwerken heeft een groot effect op ons lichaam. Een juist voedingspatroon is dan ook essentieel. Vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen hebben niet enkel invloed op ons lichaam, maar ook op ons mentale welzijn. Dankzij deze overzichtelijke cursus kom je te weten hoe je klachten als spijsverteringsproblemen, hartproblemen, stress, vermoeidheid ... voorkomt en bestrijdt.

Jij zorgt voor een gezonde geest in een gezond lichaam, zowel bij jezelf als bij je klanten!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

195.00 156.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ga naar de groepslesVergelijk met groepsles

PROGRAMMA

voedingstherapie, voedingstherapeut, gezonde voeding, gezond leven, superfoods, voedingstips, voedingscoach, voedingspatroon, voedingsstoffen

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Professioneel Voedingstherapeut
 • Sportcoach, Life Coach, Holistisch Therapeut (Specialisatie Voedingstherapie)
 • Eigen praktijk/Workshops geven over voeding

Vaardigheden en skills

 • Professioneel met je klant de klachten kunnen bespreken
 • Een aangepast en persoonlijk voedingstraject kunnen uitwerken
 • Praktische voedingstips kunnen meegeven en cliënten begeleiden naar een gezondere levensstijl
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is gezonde voeding?
 • Welke invloed heeft goede en slechte voeding op ons lichaam
 • Benodigdheden van het lichaam: vitaminen, mineralen, koolhydraten, vet, etc.
 • De nieuwe voedingsdriehoek
 • Spijsverteringsklachten en voedselallergieën
 • De beste voedselcombinaties
 • Reinigende voedingspatronen en sapkuren
 • Gepast advies aan de hand van de klachten en symptomen
 • Verschillende voedingstherapieën

voedingstherapie, voedingstherapeut, gezonde voeding, gezond leven, superfoods, voedingstips, voedingscoach, voedingspatroon, voedingsstoffen

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Voedingstherapeut

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Mensen zijn steeds intensiever met hun eten bezig. En terecht. Die toegenomen aandacht voor gezonde voeding doet de vraag naar professioneel voedingsadvies stijgen. Met deze opleiding speel jij in op die stijgende vraag. Perfect dus als je professioneel aan de slag wil met gezonde voeding, of als je jouw aanbod als coach wil uitbreiden met deskundig voedingsadvies. Helemaal jouw ding!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Een ervaren voedingsexpert maakt jou wegwijs!
Wat is het verschil tussen de opleiding Voedingsleer en Voedingstherapeut?
Bij de opleiding Voedingsleer ligt de focus specifiek op de verschillende voedingsstoffen, zoals vetten, mineralen, koolhydraten.... Zo word je expert op het gebied van onze stofwisseling, spijsvertering en nutritionele waarden. De opleiding Voedingstherapie heeft een heel brede insteek. Van de voedingsdriehoek, over spijsverteringsproblemen en voedselallergieën, tot de invloed van voeding op onze emoties: alles komt aan bod.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Absoluut! We hebben nog heel wat andere opleidingen rond het thema Gezonde Voeding. Check dus zeker ons aanbod en leer alles over evenwichtige eetpatronen en natuurlijke ingrediënten.
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Voedingstherapeut af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Voedingstherapeut. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen de minuut op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een gepassioneerd topdocent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Praktijkervaring en stage

Om snel een goedeVoedingstherapeut te worden kan je best actief met mensen en voeding omgaan. Ook tijdens je thuisstudie is het belangrijk om voldoende te oefenen in de praktijk. Hoe? Door stage te lopen! Spring bijvoorbeeld eens binnen bij een gezondheidscentrum, een jeugdvereniging of een speelpleinwerking in jouw buurt, bespreek je opleiding en vraag naar een toffe stageplek. Zo sprokkel je waardevolle werkervaring en leer je nieuwe mensen kennen binnen de sector. Handig voor later, want een stage is zo de ideale springplank naar een mooie carrière als Voedingstherapeut.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch en een praktisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Voedingstherapeut. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Voedingstherapeut. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

voedingstherapie, voedingstherapeut, gezonde voeding, gezond leven, superfoods, voedingstips, voedingscoach, voedingspatroon, voedingsstoffen

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor deze opleiding Voedingstherapeut maar 156.00 euro. Hiervoor krijg je een geïllustreerd cursusboek, één jaar lang praktijkgerichte begeleiding van een doorwinterd gezondheidsconsulente, toegang tot extra interactief lesmateriaal via ons online leerplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Het complete arsenaal om jou als voedingstherapeut aan de slag te krijgen!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
voedingstherapie, voedingstherapeut, gezonde voeding, gezond leven, superfoods, voedingstips, voedingscoach, voedingspatroon, voedingsstoffen
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Voedingstherapeut

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS