Cursus

OPLEIDING

Visagie (Vervolmaking)

Wil jij...

 1. je vaardigheden als make-upartiest perfectioneren
 2. de concurrentie aftroeven door een visagist van het allerhoogste niveau te worden
 3. nieuwe klanten aantrekken door je te specialiseren in donkere en Aziatische huidtypes
 4. de laatste nieuwe trends en technieken uit de beautywereld ontdekken
 5. zelf een beautysalon openen

Visagist, een beroep met toekomst!

Heb je de basis- en specialiseringscursus Visagie achter de rug en wil je jouw skills volledig op punt zetten? Tijdens deze vervolmakingsopleiding groei je uit tot een absolute topvisagiste!

Onder de professionele begeleiding van een ervaren make-upartieste zal je je toespitsen op technieken voor zwart-witfotografie, leer je retro looks creëren en kom je te weten hoe je donkere en Aziatische huidtypes opmaakt. Je leert spelen met kleur en schaduw en ontdekt hoe je betoverende Oriëntaalse make-up aanbrengt. Een professionele fotograaf komt jouw creaties uit de lessen op beeld vastleggen zodat je je portfolio aanzienlijk uitbreidt.

Als kers op de taart deelt jouw docente al haar ervaring met jou om te kunnen starten als zelfstandig visagiste en je eerste klanten binnen te halen. Alle ingrediënten voor een knallende carrière!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  8 lessen

  4 lesuren

  649.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven
Ontdek ook onze
thuiscursussen

PROGRAMMA

MUA, visagist, visagie, make-up, schminken, visagie vervolmaking, bruidsmake-up, cursus, opleiding, training, workshop, leren, lessen, school, avondlessen, groepslessen, avondonderwijs, onderwijs, schoonheidsschool

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig visagist
 • Make-up artist bij media, film, events...
 • Professioneel visagist in een beautysalon
 • Geef workshops of bied je diensten aan via populaire deeleconomiesites

Vaardigheden en skills

 • Prachtige red lips van de jaren ‘50, kleurrijke oogschaduw uit het Oosten of make-up voor zwart-witfoto’s? Met jouw skills overtref je alle verwachtingen!
 • Je weet perfect welke make-up mooi staat bij Aziatische modellen of donkere huidtypes
 • Je weet hoe je als zelfstandig MUA aan de slag kan gaan en hoe je je eerste klanten vindt
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Make-up voor zwart-witfotografie
 • Hippe retrotechnieken uit de jaren 50, 60,...
 • Aziatische en donkere huidtypes
 • Oriëntaalse make-up
 • Je eigen portfolio samenstellen
 • Starten als zelfstandig visagiste
 • Tips om je eerste klanten te vinden
 • Welke prijzen kan je vragen voor je werk?

MUA, visagist, visagie, make-up, schminken, visagie vervolmaking, bruidsmake-up, cursus, opleiding, training, workshop, leren, lessen, school, avondlessen, groepslessen, avondonderwijs, onderwijs, schoonheidsschool

Onze docenten

Melissa Pöpsel

Melissa Pöpsel is oud-studente van De Schoonheidsschool en intussen al meer dan tien jaar on the road als zelfstandig make-up artieste. “Mijn creativiteit elke dag weer zien groeien, maakt me gelukkig”, aldus Melissa. “Verder geniet ik er ook erg van om mensen te doen stralen. De gezichten van klanten wanneer ze na een make-over in de spiegel kijken; goud waard!”
 
“Sinds ik les geef, haal ik nóg meer voldoening uit mijn beroep dan vroeger”, vertelt ze enthousiast. “Ik kan de kennis, die ik destijds zelf aan De Schoonheidsschool verworven heb, doorgeven aan studenten die graag in mijn voetsporen willen treden. Zo draag ik mijn steentje bij op hun weg naar succes.”

Càtia Valentim Pinto

Catia Valentim Pinto is al jaar en dag gepassioneerd door beauty, visagie en hairstyling. Met een oma die self-made kapster was en nooit buitenging zonder haar favoriete lipstick, heeft ze dit met de pap-lepel meegekregen. Het kon dus haast niet anders!
 
Haar vak heeft ze geleerd van een van de beste visagistes in het vak, waarna de bal meteen aan rollen ging en Catia vetrokken was in de beauty wereld. Sinds 2012 heeft ze haar eigen zaak, Beauty-Licious, die inmiddels is uitgegroeid tot een vaste waarde in de bruidsbranche. “Dat ik van mijn passie mijn werk heb kunnen maken, is een droom die uitkwam. Iedere dag blije gezichten zien, dames mooi maken voor hun grote dag, met complimenten als ‘Ik heb me in jaren niet meer zo mooi gevoeld’, dáár doe ik het voor! Het is dan ook deze passie die ik doodgraag met mijn studenten deel, wat iedere dag mogen doen wat je graag doet, dat is onbetaalbaar!”

Lisa Deraedemaeker

Lisa Deraedemaeker, is een reeds 10 jaar gepassioneerd aan de slag als make-up artist, kleur-en stijlconsulente, schoonheidsspecialiste, kapper en fotografe.
Ze deed heel wat ervaring op bij grote merken en klinkende productiehuizen zoals: Mac cosmetics, Armani, Helena Rubenstein, Kryolan, Sanké, Vitaya, VTM, Caviaar, De mensen, Studio 100, VRT…
 
Met haar persoonlijke en creatieve aanpak ondersteunt ze haar leerlingen continu. Ze vindt het belangrijk dat de studenten steeds blijven groeien en tegelijkertijd de mogelijkheid krijgen om hun eigen stijl te ontwikkelen.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Visagie (Vervolmaking)

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Deze opleiding is perfect voor visagisten, grimeurs en make-upartiesten die de top willen bereiken. Door voortdurend nieuwe behandelingen aan jouw aanbod toe te voegen blijf jij de concurrentie een stapje voor. Die voorsprong is goud waard!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
We raden aan om eerst de opleidingen Visagie (Basis) en Visagie (Gevorderden) te volgen. Zonder cosmetische voorkennis is het moeilijk om actief aan de lessen deel te nemen.
Oefen ik tijdens de les op echte mensen?
Ja, je oefent actief op je medestudenten en op een oefenmodel dat je zelf mee naar de les brengt. Denk daarbij aan een vriendin, familielid of collega. Jouw docent geeft je hier in de eerste les meer info over. Door op echte gezichten te oefenen krijg je de technieken en behandelingen vlot onder de knie. Je leert door te doen.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker! Neem simpelweg een kijkje in ons ruime aanbod aan cursussen rond het thema Make-up. Daar vind je ongetwijfeld een cursus om jezelf nog verder te specialiseren.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Visagie (Vervolmaking) bestaat uit 8 lessen die elk 4 uur duren. Tijdens deze lesmomenten bekijk je wekelijks een specifieke make-uptechniek waar je je dan verder in gaat verdiepen. Zo specialiseer je je tot een échte make-upartiest die van alle markten thuis is. Je les gaat steeds door op dezelfde weekdag als de startdag van de lessenreeks. In het overzicht met de startdata van de opleiding Visagie (Vervolmaking) vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Om actief deel te nemen aan de lessen heb je eigen make-upproducten nodig. Via Schoonheidshandel bieden verschillende leveranciers kwaliteitsvolle pakketten aan scherpe groothandelsprijzen aan. Al deze voordelige pakketten zijn op maat samengesteld door jouw docent. Elk pakket bevat alles wat je tijdens de les nodig hebt: van mascara tot concealer. Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen je eerste klanten te behandelen. Het is een topinvestering in jouw toekomstig beautysalon!

Verder breng je ook een badhanddoek, keukenrol, watjes, wattenstaafjes, make-upremover, hydraterende dagcrème, ontsmettingsalcohol en penselen mee. Daar ga je vanaf dag één mee aan de slag! Voor enkele lessen heb je ook een oefenmodel nodig.Tijdens les 6 breng je 2 modellen mee: een model met donkere huid en een Aziatisch type. In les 6 heb je een model nodig voor orïentaalse make-up en in les 8 een oefenmodel voor je examens. Denk bijvoorbeeld aan een zus, dochter, vriendin of collega. Jouw docent geeft je hier tijdens de eerste les meer info over.

Tijdens de lessen focussen we op praktijk, innovatie en kwaliteit. Het ondersteunend lesmateriaal voor de opleiding vind je via jouw eCampus. Zo ben jij er als student zeker van dat je steeds het meest actuele en up-to-date materiaal in handen hebt. Om tijdens de lessen makkelijk toegang te hebben tot je eCampus en het lesmateriaal neem je best je tablet of laptop mee.

Praktijkervaring en stage

Praktijkervaring is voor een Visagist enorm belangrijk. Wanneer je deze opleiding volgt, ben je dan ook verplicht om stage te lopen. Voordat je examen aflegt, voer je als make-upartiest drie verschillende stageopdrachten uit. Zoek zelf een stageplaats door rond te horen bij vrienden, familie of hippe beautysalons in jouw buurt. Of maak een keuze uit onze stagekalender. Jouw docent informeert je tijdens de lessen over de inhoud van de opdrachten. Jij maakt op het einde van de lessenreeks een eindwerk op basis van je stages.

Met stages doe je snel waardevolle werkervaring op. Dat staat mooi op je cv en in je portfolio. Je werkt ook aan je professioneel netwerk en introduceert jezelf in de levendige beautysector. Een toffe uitdaging én een goed begin voor een opwindende carrière als Visagist!

Examen en diploma

Na je stages leg je een theoretisch en een praktisch examen af. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Visagie (Vervolmaking). Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Visagist. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

MUA, visagist, visagie, make-up, schminken, visagie vervolmaking, bruidsmake-up, cursus, opleiding, training, workshop, leren, lessen, school, avondlessen, groepslessen, avondonderwijs, onderwijs, schoonheidsschool

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs VZW (Schoonheidsschool)

De Schoonheidsschool VZW is dé belangrijkste opleidingsverstrekker op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Je krijgt les van professionele en ervaren docenten die je alle kneepjes van het vak zullen leren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Door voor De Schoonheidsschool te kiezen, maak je meteen deel uit van een groot netwerk professionals in de sector. Die extra springplank krijg je er gratis bij.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt 649.00 euro. Een mooie investering voor een bruisende carrière in deze sector. Dit bedrag omvat het geïllustreerde lesboek, de professionele begeleiding van docenten met jarenlange ervaring in de beautysector, het gebruik van onze speciaal ingerichte lokalen en het examen op het einde van je opleiding.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille (VLAIO). Je kan groepsopleidingen bovendien financieren met opleidingscheques van VDAB. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
MUA, visagist, visagie, make-up, schminken, visagie vervolmaking, bruidsmake-up, cursus, opleiding, training, workshop, leren, lessen, school, avondlessen, groepslessen, avondonderwijs, onderwijs, schoonheidsschool
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Visagie (Vervolmaking)

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS