Cursus

OPLEIDING

Visagie (Vervolmaking)

Wil jij...

 1. je vaardigheden als make-upartiest perfectioneren
 2. de concurrentie aftroeven door een visagist van het allerhoogste niveau te worden
 3. nieuwe klanten aantrekken door je te specialiseren in donkere en Aziatische huidtypes
 4. de laatste nieuwe trends en technieken uit de beautywereld ontdekken
 5. zelf een beautysalon openen

Visagist, een beroep met toekomst!

Heb je de basis- en specialiseringscursus Visagie achter de rug en wil je jouw skills volledig op punt zetten? Tijdens deze vervolmakingsopleiding groei je uit tot een absolute topvisagiste!

Onder de professionele begeleiding van een ervaren make-upartieste zal je je toespitsen op technieken voor zwart-witfotografie, leer je retro looks creëren en kom je te weten hoe je donkere en Aziatische huidtypes opmaakt. Je leert spelen met kleur en schaduw en ontdekt hoe je betoverende Oriëntaalse make-up aanbrengt. Een professionele fotograaf komt jouw creaties uit de lessen op beeld vastleggen zodat je je portfolio aanzienlijk uitbreidt.

Als kers op de taart deelt jouw docente al haar ervaring met jou om te kunnen starten als zelfstandig visagiste en je eerste klanten binnen te halen. Alle ingrediënten voor een knallende carrière!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  8 lessen

  4 lesuren

  649.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven
Ontdek ook onze
thuiscursussen

PROGRAMMA

MUA, visagist, visagie, make-up, schminken, visagie vervolmaking, bruidsmake-up, cursus, opleiding, training, workshop, leren, lessen, school, avondlessen, groepslessen, avondonderwijs, onderwijs, schoonheidsschool

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig visagist
 • Make-up artist bij media, film, events...
 • Professioneel visagist in een beautysalon
 • Geef workshops of bied je diensten aan via populaire deeleconomiesites

Vaardigheden en skills

 • Prachtige red lips van de jaren ‘50, kleurrijke oogschaduw uit het Oosten of make-up voor zwart-witfoto’s? Met jouw skills overtref je alle verwachtingen!
 • Je weet perfect welke make-up mooi staat bij Aziatische modellen of donkere huidtypes
 • Je weet hoe je als zelfstandig MUA aan de slag kan gaan en hoe je je eerste klanten vindt
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Make-up voor zwart-witfotografie
 • Hippe retrotechnieken uit de jaren 50, 60,...
 • Aziatische en donkere huidtypes
 • Oriëntaalse make-up
 • Je eigen portfolio samenstellen
 • Starten als zelfstandig visagiste
 • Tips om je eerste klanten te vinden
 • Welke prijzen kan je vragen voor je werk?

MUA, visagist, visagie, make-up, schminken, visagie vervolmaking, bruidsmake-up, cursus, opleiding, training, workshop, leren, lessen, school, avondlessen, groepslessen, avondonderwijs, onderwijs, schoonheidsschool

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Visagie (Vervolmaking)

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Deze opleiding is perfect voor visagisten, grimeurs en make-upartiesten die de top willen bereiken. Door voortdurend nieuwe behandelingen aan jouw aanbod toe te voegen blijf jij de concurrentie een stapje voor. Die voorsprong is goud waard!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
We raden aan om eerst de opleidingen Visagie (Basis) en Visagie (Gevorderden) te volgen. Zonder cosmetische voorkennis is het moeilijk om actief aan de lessen deel te nemen.
Oefen ik tijdens de les op echte mensen?
Ja, je oefent actief op je medestudenten en op een oefenmodel dat je zelf mee naar de les brengt. Denk daarbij aan een vriendin, familielid of collega. Jouw docent geeft je hier in de eerste les meer info over. Door op echte gezichten te oefenen krijg je de technieken en behandelingen vlot onder de knie. Je leert door te doen.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker! Neem simpelweg een kijkje in ons ruime aanbod aan cursussen rond het thema Make-up. Daar vind je ongetwijfeld een cursus om jezelf nog verder te specialiseren.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Visagie (Vervolmaking) bestaat uit 8 lessen die elk 4 uur duren. Tijdens deze lesmomenten bekijk je wekelijks een specifieke make-uptechniek waar je je dan verder in gaat verdiepen. Zo specialiseer je je tot een échte make-upartiest die van alle markten thuis is. Je les gaat steeds door op dezelfde weekdag als de startdag van de lessenreeks. In het overzicht met de startdata van de opleiding Visagie (Vervolmaking) vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Om actief deel te nemen aan de lessen heb je eigen make-upproducten nodig. Via Beautyblue bieden verschillende leveranciers kwaliteitsvolle pakketten aan scherpe groothandelsprijzen aan. Al deze voordelige pakketten zijn op maat samengesteld door jouw docent. Elk pakket bevat alles wat je tijdens de les nodig hebt: van mascara tot concealer. Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen je eerste klanten te behandelen. Het is een topinvestering in jouw toekomstig beautysalon!

Verder breng je ook een badhanddoek, keukenrol, watjes, wattenstaafjes, make-upremover, hydraterende dagcrème, ontsmettingsalcohol en penselen mee. Daar ga je vanaf dag één mee aan de slag! Voor enkele lessen heb je ook een oefenmodel nodig.Tijdens les 6 breng je 2 modellen mee: een model met donkere huid en een Aziatisch type. In les 6 heb je een model nodig voor orïentaalse make-up en in les 8 een oefenmodel voor je examens. Denk bijvoorbeeld aan een zus, dochter, vriendin of collega. Jouw docent geeft je hier tijdens de eerste les meer info over.

Tijdens de lessen focussen we op praktijk, innovatie en kwaliteit. Het ondersteunend lesmateriaal voor de opleiding vind je via jouw eCampus. Zo ben jij er als student zeker van dat je steeds het meest actuele en up-to-date materiaal in handen hebt. Om tijdens de lessen makkelijk toegang te hebben tot je eCampus en het lesmateriaal neem je best je tablet of laptop mee.

Praktijkervaring en stage

Praktijkervaring is voor een Visagist enorm belangrijk. Wanneer je deze opleiding volgt, ben je dan ook verplicht om stage te lopen. Voordat je examen aflegt, voer je als make-upartiest drie verschillende stageopdrachten uit. Zoek zelf een stageplaats door rond te horen bij vrienden, familie of hippe beautysalons in jouw buurt. Of maak een keuze uit onze stagekalender. Jouw docent informeert je tijdens de lessen over de inhoud van de opdrachten. Jij maakt op het einde van de lessenreeks een eindwerk op basis van je stages.

Met stages doe je snel waardevolle werkervaring op. Dat staat mooi op je cv en in je portfolio. Je werkt ook aan je professioneel netwerk en introduceert jezelf in de levendige beautysector. Een toffe uitdaging én een goed begin voor een opwindende carrière als Visagist!

Examen en diploma

Na je stages leg je een theoretisch en een praktisch examen af. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Visagie (Vervolmaking). Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Visagist. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

MUA, visagist, visagie, make-up, schminken, visagie vervolmaking, bruidsmake-up, cursus, opleiding, training, workshop, leren, lessen, school, avondlessen, groepslessen, avondonderwijs, onderwijs, schoonheidsschool

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt 649.00 euro. Een mooie investering voor een bruisende carrière in deze sector. Dit bedrag omvat het geïllustreerde lesboek, de professionele begeleiding van docenten met jarenlange ervaring in de beautysector, het gebruik van onze speciaal ingerichte lokalen en het examen op het einde van je opleiding.

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen en Brussel. Het Centrum organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. Het Centrum Voor Avondonderwijs is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille (VLAIO). Bovendien kan je je cursus als werknemer in loopbaanbegeleiding financieren met opleidingscheques (VDAB). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
MUA, visagist, visagie, make-up, schminken, visagie vervolmaking, bruidsmake-up, cursus, opleiding, training, workshop, leren, lessen, school, avondlessen, groepslessen, avondonderwijs, onderwijs, schoonheidsschool
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Visagie (Vervolmaking)

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS