Cursus

OPLEIDING

Visagie (Gevorderden)

Wil jij...

 1. klanten laten schitteren met smokey eyes, HD make-up en nog zoveel meer
 2. professionele moodboards en facecharts leren maken
 3. meer klanten aantrekken door de nieuwste trends en technieken aan je aanbod toe te voegen
 4. opdrachten scoren achter de schermen van modeshows, fotoshotos, fashionmagazines of tv-series
 5. zelf een beautysalon openen

Visagist, een beroep met toekomst!

Heb je de basisopleiding Visagie afgerond en wil je je skills verder verfijnen? In deze opleiding leer je heel wat onmisbare make-uptechnieken als je een hoger niveau wil bereiken of als je een toekomst als professioneel visagist voor ogen hebt.

Onder deskundige begeleiding van je docent ga je actief aan de slag in allerlei stijlen en leer je verschillende soorten modellen opmaken. Je bouwt een professioneel portfolio op waarmee je je creaties kan aantonen aan potentiële klanten of werkgevers. Zo kan je meteen een grote troef op tafel gooien!

Modellen doen shinen voor een fotoshoot? Aangepaste make-up kiezen voor brildragers? Of zelfs mannen opmaken? Penseel, foundation en oogschaduw in de aanslag en … actie!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  5 lessen

  4 lesuren

  379.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven
Ontdek ook onze
thuiscursussen

PROGRAMMA

make-up, schmink, visagie, MUA, visagie gevorderden, Avondmake-up, Smokey-Eyes, Catwalk-Make-Up, Photo-Make-Up, High-Definition-Make-Up, cursus, opleiding, leren, lessen, groepslessen, workshop, diploma, training, school, avondschool, avondlessen, avondon

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig/freelance make-upartiest
 • Schoonheidsspecialist in een wellnesscentrum (Specialisatie Visagie)
 • Visagist in een beautyshop
 • Make-up achter de schermen bij televisie, media, magazines, events ...
 • Geef workshops of bied je diensten aan via deeleconomiesties

Vaardigheden en skills

 • Je imponeert je klanten met professioneel aangebrachte smokey eyes en catwalk-, foto- en high-definition make-up
 • Je beheerst de juiste technieken om modellen in verschillende stijlen op te maken
 • Je creëert een bruisend portfolio waarmee je elke opdracht binnenhaalt
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Smokey eyes, red lips en valse wimpers
 • Verbluffende catwalk en photo make-up ontwerpen
 • Hoe houd je rekening met belichting tijdens shoots?
 • Professionele high definition make-uptechnieken
 • Make-up voor mannen
 • Make-up voor brildragers
 • Make-upstijlen voor de rijpere huid
 • Creatieve facecharts ontwerpen
 • Moodboards voor fotoshoots ontwerpen
 • Catwalkmodellen opmaken
 • Make-up voor zwart-witfotografie
 • Een professioneel portfolio uitbouwen

make-up, schmink, visagie, MUA, visagie gevorderden, Avondmake-up, Smokey-Eyes, Catwalk-Make-Up, Photo-Make-Up, High-Definition-Make-Up, cursus, opleiding, leren, lessen, groepslessen, workshop, diploma, training, school, avondschool, avondlessen, avondon

Onze docenten

Melissa Pöpsel

Melissa Pöpsel is oud-studente van De Schoonheidsschool en intussen al meer dan tien jaar on the road als zelfstandig make-up artieste. “Mijn creativiteit elke dag weer zien groeien, maakt me gelukkig”, aldus Melissa. “Verder geniet ik er ook erg van om mensen te doen stralen. De gezichten van klanten wanneer ze na een make-over in de spiegel kijken; goud waard!”
 
“Sinds ik les geef, haal ik nóg meer voldoening uit mijn beroep dan vroeger”, vertelt ze enthousiast. “Ik kan de kennis, die ik destijds zelf aan De Schoonheidsschool verworven heb, doorgeven aan studenten die graag in mijn voetsporen willen treden. Zo draag ik mijn steentje bij op hun weg naar succes.”

Càtia Valentim Pinto

Catia Valentim Pinto is al jaar en dag gepassioneerd door beauty, visagie en hairstyling. Met een oma die self-made kapster was en nooit buitenging zonder haar favoriete lipstick, heeft ze dit met de pap-lepel meegekregen. Het kon dus haast niet anders!
 
Haar vak heeft ze geleerd van een van de beste visagistes in het vak, waarna de bal meteen aan rollen ging en Catia vetrokken was in de beauty wereld. Sinds 2012 heeft ze haar eigen zaak, Beauty-Licious, die inmiddels is uitgegroeid tot een vaste waarde in de bruidsbranche. “Dat ik van mijn passie mijn werk heb kunnen maken, is een droom die uitkwam. Iedere dag blije gezichten zien, dames mooi maken voor hun grote dag, met complimenten als ‘Ik heb me in jaren niet meer zo mooi gevoeld’, dáár doe ik het voor! Het is dan ook deze passie die ik doodgraag met mijn studenten deel, wat iedere dag mogen doen wat je graag doet, dat is onbetaalbaar!”

Lisa Deraedemaeker

Lisa Deraedemaeker, is een reeds 10 jaar gepassioneerd aan de slag als make-up artist, kleur-en stijlconsulente, schoonheidsspecialiste, kapper en fotografe.
Ze deed heel wat ervaring op bij grote merken en klinkende productiehuizen zoals: Mac cosmetics, Armani, Helena Rubenstein, Kryolan, Sanké, Vitaya, VTM, Caviaar, De mensen, Studio 100, VRT…
 
Met haar persoonlijke en creatieve aanpak ondersteunt ze haar leerlingen continu. Ze vindt het belangrijk dat de studenten steeds blijven groeien en tegelijkertijd de mogelijkheid krijgen om hun eigen stijl te ontwikkelen.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Visagie (Gevorderden)

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Deze opleiding is perfect voor visagisten, grimeurs en make-upartiesten die willen doorgroeien in hun job. Door nieuwe behandelingen aan te leren geef je bestaande klanten een nog betere en completere service. Zo trek je bovendien ook nieuwe klanten aan. Deze opleiding is een prima investering in jouw zaak!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
We raden aan om eerst de opleiding Visagie (Basis) te volgen. Zonder cosmetische basiskennis is het moeilijk om actief aan de lessen deel te nemen.
Oefen ik tijdens de les op echte mensen?
Ja, je oefent actief op je medestudenten en op een oefenmodel dat je zelf mee naar de les brengt. Denk daarbij aan een vriendin, familielid of collega. Jouw docent geeft je hier in de eerste les meer info over. Door op echte gezichten te oefenen krijg je de technieken en behandelingen vlot onder de knie. Je leert door te doen.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker! Neem simpelweg een kijkje in ons ruime aanbod aan cursussen rond het thema Make-up. Daar vind je ongetwijfeld een cursus om jezelf nog verder te specialiseren.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Visagie (Gevorderden) bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 4 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Tijdens de lessen leer je alles wat je moet weten om jezelf te specialiseren en om te scholen tot een echte expert in make-up en visagie. In het overzicht met de startdata van de opleiding Visagie (Gevorderden) vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Om actief deel te nemen aan de lessen heb je eigen make-upproducten nodig. Via Beautyblue bieden verschillende leveranciers kwaliteitsvolle pakketten aan scherpe groothandelsprijzen aan. Al deze voordelige pakketten zijn op maat samengesteld door jouw docent. Elk pakket bevat alles wat je tijdens de les nodig hebt: van mascara tot concealer. Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen je eerste klanten te behandelen. Het is een topinvestering in jouw toekomstig beautysalon!

Verder breng je ook een badhanddoek, keukenrol, watjes, wattenstaafjes, make-upremover, hydraterende dagcrème, ontsmettingsalcohol en penselen mee. Daar ga je vanaf dag één mee aan de slag! Voor de tweede les heb je ook twee oefenmodellen nodig: een man, en een vrouw met een rijpere huid. Denk bijvoorbeeld aan een familielid, vriend(in) of collega. Jouw docent geeft je hier tijdens de eerste les meer info over.

Tijdens de lessen focussen we op praktijk, innovatie en kwaliteit. Het ondersteunend lesmateriaal voor de opleiding vind je via jouw eCampus. Zo ben jij er als student zeker van dat je steeds het meest actuele en up-to-date materiaal in handen hebt. Om tijdens de lessen makkelijk toegang te hebben tot je eCampus en het lesmateriaal neem je best je tablet of laptop mee.

Praktijkervaring en stage

Oefening baart kunst. Ook voor een Visagist. Net daarom loont het zich om al tijdens je opleiding te oefenen op echte klanten. Dat kan via een stage! Spring bijvoorbeeld eens binnen in jouw favoriete schoonheidssalon en vraag naar een leuke stageplek. Op stage leer je de werkvloer van dichtbij kennen. Op stage bezorg jij heel verschillende klanten een verbluffende look. Zo krik jij jouw niveau in sneltempo op. Die werkervaring is waardevol als je snel wil starten als professioneel Visagist.

Bepaal zelf de plek, periode en duur van je stage. Heb je een toffe stageplaats gevonden? Laat het ons even weten en wij zorgen voor de nodige documenten. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg ervoor dat je de stage beëindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Visagie (Gevorderden). Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Visagist. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

make-up, schmink, visagie, MUA, visagie gevorderden, Avondmake-up, Smokey-Eyes, Catwalk-Make-Up, Photo-Make-Up, High-Definition-Make-Up, cursus, opleiding, leren, lessen, groepslessen, workshop, diploma, training, school, avondschool, avondlessen, avondon

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum voor Avondonderwijs VZW is dé opleidingsspecialist in beauty, wellness, fashion en meer. Onze professionele docenten staan met twee voeten in het vak en brengen jou essentiële kennis en vaardigheden bij tijdens praktijkgerichte lessen. Dankzij onze ruime keuze aan startdata op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel, start je meteen met je nieuwe carrière en bouw je snel een relevant netwerk op. Of je nu beginner of gevorderde bent, onze opleidingsconsulenten staan voor je klaar met het beste studieadvies op maat en ondersteunen je bij je leertraject. Zo behaal je het diploma dat jij nodig hebt!

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor deze specialisatieopleiding bedraagt 379.00 euro. Dit bedrag omvat het prachtig geïllustreerde lesboek, de professionele begeleiding van ervaren docenten met jarenlange ervaring in de beauty sector, het gebruik van de speciaal ingerichte lokalen en het examen op het einde van je opleiding.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille (VLAIO). Je kan groepsopleidingen bovendien financieren met opleidingscheques van VDAB. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
make-up, schmink, visagie, MUA, visagie gevorderden, Avondmake-up, Smokey-Eyes, Catwalk-Make-Up, Photo-Make-Up, High-Definition-Make-Up, cursus, opleiding, leren, lessen, groepslessen, workshop, diploma, training, school, avondschool, avondlessen, avondon
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Visagie (Gevorderden)

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS