Cursus

OPLEIDING

Verhalen Schrijven

Wil jij...

 1. eindelijk het verhaal waar je al zo lang mee in je hoofd zit op papier zetten
 2. alles leren over verhaalopbouw, personages, dialogen en nog zoveel meer
 3. thuis experimenteren met tekst en taal
 4. een centje bijverdienen door jouw verhalen ook echt op de markt te brengen
 5. studeren op eigen tempo, met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby's

Schrijver, een beroep met toekomst!

Loop jij over van ideeën, maar weet je niet goed hoe je ze op papier zet? Hou jij van verhalen, maar vind je nergens inspiratie om jouw eigen verhaal neer te pennen? Dan is deze thuiscursus jouw ding!

Iedereen kan verhalen schrijven. Een flinke dosis fantasie is alles wat je nodig hebt om een spannend, romantisch of dramatisch verhaal op te tekenen. Deze cursus leert je hoe je hersenspinsels omzet in een meeslepend verhaal. Ontdek hoe je personages karakter geeft, dialogen interactief maakt,... Je komt ook alles te weten over de zoektocht naar een uitgever. Zo ben jij als schrijver in staat om te leven van je pen!

De cursus is toegankelijk voor hobbyisten en toekomstige professionele auteurs. In no time leer jij alle kneepjes van het vak!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

195.00 175.50 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

verhalen schrijven, kinderverhalen, schrijven, boeken, stript, roman, thriller, horror, detective, afstandsonderwijs, centrum voor afstandsonderwijs, thuisstudie, erkend diploma, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Medewerker in een uitgeverij of op een redactie
 • Werknemer van een magazine
 • Zelfstandig auteur

Vaardigheden en skills

 • Schwung in je verhaal brengen door levensechte personages te maken
 • Pittige dialogen schrijven die je lezers blijven boeien
 • Een verhaal professioneel uitwerken, neerpennen én uitgeven
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Leven van je pen: starten als zelfstandig schrijver
 • Inspiratie opdoen en fantasie aanscherpen
 • Personages en dialogen tot leven wekken
 • De synopsis
 • Opbouw van een verhaal en verdeling van de tekst
 • De kracht van leestekens en stijlfiguren
 • De boekomslag
 • Op zoek naar een uitgever

verhalen schrijven, kinderverhalen, schrijven, boeken, stript, roman, thriller, horror, detective, afstandsonderwijs, centrum voor afstandsonderwijs, thuisstudie, erkend diploma, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Ria Maes

Docente Ria Maes zit al dertig jaar in het schrijversvak. Door de jaren heen heeft ze heel wat credibility als schrijfster verworven door onder andere de boeken van de VTM-telenovelle Sara, en schrijft ze ook de boeken over Eén-serie Thuis.
 
“Schrijven is mijn passie en mijn vak”, vertelt Ria. “Ik ben al zelfstandig auteur sinds mijn negentiende. Als je weet dat ik negenenveertig ben, leert een snelle rekensom je dat ik ondertussen al dertig jaar van mijn pen leef.”
 
Ria is ervan overtuigd dat iedereen een boeiend verhaal te vertellen heeft en dat iedereen over een dosis fantasie beschikt. “Het is gewoon belangrijk om die fantasie in jezelf los te laten. Schrijven is fun!” En onder begeleiding van een profesionele auteur al zeker!

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Verhalen Schrijven

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Verhalen Schrijven. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent voegde theorie, voorbeelden en opdrachten samen tot een gebalanceerde cursus. Overloop de opdrachten zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie {$course.CourseName} een succes te maken.

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Verhalen Schrijven af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Verhalen Schrijven. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die vind je dus binnen de kortste keren bij jou thuis in de brievenbus. Vanaf dag één staat een professioneel auteur jou bij via het online studentenplatform. Via dat platform stel jij vragen, krijg je tips, én ontvang je extra lesmateriaal. En dat een jaar lang! Je staat er dus niet alleen voor. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je maar wil. Pas als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Geslaagd? Je ontvangt het diploma Verhalen Schrijven per post!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent voegde theorie, voorbeelden en opdrachten samen tot een gebalanceerde cursus. Overloop de opdrachten zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Verhalen Schrijven een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Verhalen Schrijven in de praktijk omzetten? Volg dan een stage bij een magazine of een een scenarist. Op de werkvloer doe je concrete ervaring op. Je leert er ook nieuwe mensen kennen. Handig voor later, want zo vergroot je je kansen om aan de slag te gaan als Schrijver.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een toffe stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Samen met je stagegever leg je in deze overeenkomst enkele praktische afspraken vast. Je loopt in totaal maximaal 300 uur stage. Je beëindigt je stage voor je examen aflegt.

Een stage is een handig opstapje naar een droomcarrière als Schrijver. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Heb je de leerstof onder de knie? Dan leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Proficiat, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Verhalen Schrijven. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Schrijver. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus stoomt jou klaar voor je nieuwe avontuur.

verhalen schrijven, kinderverhalen, schrijven, boeken, stript, roman, thriller, horror, detective, afstandsonderwijs, centrum voor afstandsonderwijs, thuisstudie, erkend diploma, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor de thuisopleiding Verhalen Schrijven maar 175.50 euro. Voor dit bedrag ontvang je allereerst een gedetailleerd cursusboek met handige voorbeelden en uitdagende oefeningen. Verder krijg je een jaar lang professionele online begeleiding van een succesvol schrijfster. Ten slotte geniet je van vrije toegang tot ons online studentenplatform én van de mogelijkheid om binnen een royale termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Alles voor een geslaagde thuisstudie!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
verhalen schrijven, kinderverhalen, schrijven, boeken, stript, roman, thriller, horror, detective, afstandsonderwijs, centrum voor afstandsonderwijs, thuisstudie, erkend diploma, volwassenenonderwijs
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Verhalen Schrijven

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS