Cursus

OPLEIDING

Vergadertechnieken

Wil jij...

 1. altijd het maximum halen uit elke vergadering
 2. verschillende vergaderingsvormen en -modellen onder de knie krijgen
 3. de communicatie binnen je bedrijf of organisatie stroomlijnen
 4. jouw expertise als bedrijfsleider of afdelingshoofd verder verfijnen
 5. comfortabel thuis studeren op je eigen tempo en op je eigen manier

Expert in Vergadertechnieken, een beroep met toekomst!

Overal waar mensen in team werken, zijn vergaderingen noodzakelijk voor een goede samenwerking. Toch vinden mensen vergaderen een hele opgave. Dat komt omdat er vaak verkeerd vergaderd wordt. Wil jij op de juiste manier leren vergaderen? Wil jij vergaderingen vlot en efficiënt laten verlopen om zo het maximum aan resultaat te boeken? Dan is de thuisopleiding Vergadertechnieken waar je naar zoekt!

Na deze cursus optimaliseer jij elke vergadering: van de opstelling, over de deelnemers, tot de eindverslagen. Jij weet hoe je de interactie verbetert, hoe je deelnemers motiveert, én hoe je de informatiestroom maximaliseert. Als vergaderexpert ben jij de redder in nood van elk bedrijf! Deze cursus is een universele troef op jouw cv!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  219.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

efficiënt vergaderen, vergadertechnieken, vergaderprocedures, notuleren, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Kennis van vergadertechnieken komt van pas in alle jobs waarbij je in team werkt
 • Notulist in elk soort organisatie of onderneming
 • Freelance expert in vergadertechnieken

Vaardigheden en skills

 • Soorten vergaderingen, vergadermodellen en vergaderrollen? Jij kent je weg!
 • Alternatieve overlegvormen en nieuwe vergadermethoden succesvol toepassen
 • Vergaderingen binnen elk soort organisatie optimaliseren voor een maximum aan resultaat
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Vergaderen: wie, waarom en hoe?
 • Benodigdheden tijdens een vergadering
 • Soorten vergaderingen/vergadermodellen
 • Vergaderprocedures en -gewoontes
 • Onderdelen van een vergadering
 • Vergadertips en templates
 • Beter samenwerken en vergaderen
 • Alternatieve vormen van overleg

efficiënt vergaderen, vergadertechnieken, vergaderprocedures, notuleren, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Vergadertechnieken

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Vergadertechnieken. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige opbergmap. Jouw persoonlijke docent, een vergadergoeroe, stelde de cursus op jouw maat samen. De docent combineerde theorie, voorbeelden en oefeningen tot een evenwichtige mix. Overloop de oefeningen in de cursus zeker eens samen met je docent via het online studentenplatform. Zo weet jij perfect hoe het examen eruit zal zien. De cursus is volledig. Je hoeft dus geen extra boeken aan te schaffen. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie {$course.CourseName} een waar succes te maken!

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Vergadertechnieken af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Vergadertechnieken. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Wil je meteen na je inschrijving starten met studeren? Dat kan! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie doen we gelijktijdig op de post. Die ligt dus binnen de kortste keren bij jou thuis in de brievenbus. Vanaf dag één krijg je een jaar lang online begeleiding van een echte topdocent die al ontelbare vergaderingen achter de rug heeft. Je staat er dus nooit alleen voor! Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je maar wil. Als je er helemaal klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Geslaagd? Dan ontvang je het diploma Vergadertechnieken!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige opbergmap. Jouw persoonlijke docent, een vergadergoeroe, stelde de cursus op jouw maat samen. De docent combineerde theorie, voorbeelden en oefeningen tot een evenwichtige mix. Overloop de oefeningen in de cursus zeker eens samen met je docent via het online studentenplatform. Zo weet jij perfect hoe het examen eruit zal zien. De cursus is volledig. Je hoeft dus geen extra boeken aan te schaffen. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Vergadertechnieken een waar succes te maken!

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Vergadertechnieken in de praktijk omzetten? Volg dan een stage bij een bedrijfscoach met ervaring in vergadertechnieken. Tijdens een stage sprokkel je relevante werkervaring en bouw je een professioneel netwerk uit. Dat is handig voor later, want zo vergroot je je kansen om aan de slag te gaan als Expert in Vergadertechnieken.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een toffe stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Samen met je stagegever leg je in deze overeenkomst enkele praktische afspraken vast. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je de stage hebt afgerond voor je examen aflegt.

Een stage is een handig opstapje naar een mooie carrière. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Heb je de leerstof onder de knie? Dan leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Proficiat, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Vergadertechnieken. Met dit diploma toon je jouw vergadervaardigheden aan.

efficiënt vergaderen, vergadertechnieken, vergaderprocedures, notuleren, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Vergadertechnieken maar 219.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een uitgebreid cursusboek met theorie, voorbeelden en oefeningen. Daarnaast geniet je een jaar lang van professionele online begeleiding door een vergaderspecialiste met heel wat ervaring in leidinggevende managementfuncties. Daarbovenop krijg je vrij toegang tot ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een ruime termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Zo heb je alles bij de hand voor een geslaagde thuisstudie!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
efficiënt vergaderen, vergadertechnieken, vergaderprocedures, notuleren, thuisstudie, volwassenenonderwijs
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Vergadertechnieken

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS