Cursus

OPLEIDING

Thuishulp

Wil jij...

 1. alles leren over hygiëne, maaltijdzorg, textielzorg en nog zoveel meer
 2. mensen, van jong tot oud, bijstaan in het huishouden
 3. een job waarbij je meteen het resultaat van je werk ziet
 4. een centje bijverdienen door in bijberoep aan de slag te gaan als thuishulp
 5. studeren op eigen tempo, met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby's

Thuishulp, een beroep met toekomst!

Werk je graag met mensen? Ben je zorgzaam, verantwoordelijk en hulpverlenend? Dan sta jij vast en zeker klaar om zorgbehoevenden of ouderen bij te staan. Voor hen zijn kleine huishoudelijke taken namelijk niet evident. Als Thuishulp bied jij hen de extra zorg en aandacht die ze verdienen.

Als Thuishulp help je mensen met boodschappen doen, koken, schoonmaken, strijken, en nog zo veel meer. Je houdt mensen gezelschap en biedt ook een luisterend oor.

Ga aan de slag in een prachtige sector waar je mensen echt verder helpt. Een glimlach en een oprecht woord van dank zorgen ervoor dat je elke dag met plezier naar je werk gaat. Bovendien heb je elke dag heel wat variatie en bouw je met vele klanten een echte vriendschapsband op.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  295.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

thuishulp, thuiszorg, hulpbehoevend, bejaard, huishoudelijke hulp, bejaardenzorg, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Werknemer in een dienstenchequebedrijf
 • Medewerker in een zorgcentrum
 • Zelfstandig thuishulp

Vaardigheden en skills

 • Perfect weten hoe je mensen bijstaat in het huishouden
 • Schoonmaak, textielzorg, maaltijdzorg? Als duizendpoot doe jij het allemaal!
 • De mogelijke beroepsrisico's kennen geen geheimen meer voor je: jij gaat altijd veilig te werk
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Het werkveld
 • Informatie verzamelen en delen
 • Schoonmaken en hygiëne
 • Textielzorg
 • Maaltijdzorg
 • Mogelijke beroepsrisico's

thuishulp, thuiszorg, hulpbehoevend, bejaard, huishoudelijke hulp, bejaardenzorg, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Karijn Van Campen

“Ik hecht veel belang aan een werkomgeving waarin mensen gewaardeerd worden voor wat ze doen en zich verder kunnen ontplooien.” Dat is het motto van onze docente Karijn Van Campen, Licentiate in de Pedagogische Wetenschappen. “Tevens is afwisseling in mijn werk voor mij van groot belang”.
En die afwisseling vertaalt Karijn in de vele cursussen die ze aan onze school doceert: EHBO, Ontwikkeling van het Kind, Zorg voor de Omgeving, Werken als Nanny, Psychische Zorg, Zelfontplooiing en Omgaan met ADHD.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Thuishulp

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
De vraag naar professionele thuishulpen stijgt al jaren. De vacatures raken maar niet ingevuld. Met deze thuisstudie beantwoordt jij die toenemende vraag. Jij leert hoe je mensen, jong en oud, helpt om het huishouden te runnen: van poetsen en wassen tot het bereiden van eenvoudige maaltijden. Altijd werk!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Gezondheidszorg & Welzijn. Check dus zeker het aanbod!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Na je inschrijving kan je direct aan je studie beginnen. De digitale cursus staat meteen op jouw profielpagina én op het online studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die heb je dus snel bij je thuis in de brievenbus. Vanaf dan bepaal je zelf jouw leerproces: je studeert waar en wanneer je maar wil. Jij hebt de absolute vrijheid! Een ervaren topdocent begeleidt je een jaar lang via het online platform. Zo heb je altijd alle ondersteuning die je nodig hebt. Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Geslaagd? Proficiat! Je bent de trotse eigenaar van het diploma Thuishulp.

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent creëerde een gebalanceerde mix van theorie en oefeningen. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Om de poetstechnieken en de recepten uit de cursus in te oefenen heb je natuurlijk eigen materiaal nodig. Vraag je docent om een lijst met benodigdheden. Ga daarna langs bij een supermarkt of groothandel in jouw buurt. Of bestel de benodigdheden online.

Praktijkervaring en stage

Doe je tijdens je opleiding Thuishulp graag wat praktische ervaring op? Volg dan een stage in een zorgcentrum, poetsbedrijf of dienstenchequefirma. Zo leer je de kneepjes van het vak, gebruik je de leerstof uit de cursus én leer je nieuwe mensen kennen. Dat komt later zeker van pas! Zo geraak je meteen aan een job als Thuishulp.

De periode, plek en duur van de stage kies je zelf. Heb je een toffe stageplek gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Daarna kan je tot 300 uur aan ervaring sprokkelen. Zorg ervoor dat je stage gedaan is voor je het examen aflegt. Zo begin je goed voorbereid aan je nieuwe job als Thuishulp.

Een stage is een handig opstapje naar een mooie carrière. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Heb je de leerstof onder de knie? Dan leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Proficiat, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Thuishulp. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Thuishulp. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus stoomt jou klaar voor je nieuwe avontuur.

thuishulp, thuiszorg, hulpbehoevend, bejaard, huishoudelijke hulp, bejaardenzorg, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Thuishulp maar 295.00 euro. Hiervoor krijg je een gedetailleerd en uitgebreid cursusboek, een jaar lang professionele begeleiding van een gepassioneerde topdocent die haar hart verloor aan de thuiszorg, levenslange toegang tot ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een periode van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Zo ben je er helemaal klaar voor!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Thuishulp

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS