Cursus

OPLEIDING

Theatermaker

Wil jij...

 1. Meer kennis opdoen in het theater maken in al zijn verschijningsvormen
 2. Inzicht krijgen in het creatieve proces van theater maken
 3. Een eigen creatieve, praktische en didactische vaardigheden
 4. Uitgebreide kennis over theater opdoen, de mogelijkheden en achtergronden hiervan
 5. Les krijgen van professionele docenten die je ambitie en je eigen creativiteit op Theatervlak aanwakkeren

Theatermaker, een beroep met toekomst!

Ben je een theaterliefhebber die meer wil leren over deze kunstvorm? Een docent die met zijn leerlingen een groter project wil aangaan dan een klein toneelstukje? Een regisseur of schrijver die out-of-the-box wil leren denken? Dan ben je met deze thuiscursus Theatermaker aan het juiste adres!

Door gebruik te maken van meerdere disciplines verpak jij jouw verhaal of boodschap in een jasje dat afwijkt van een regulier toneelstuk. Doorheen de cursus krijg je inzicht in de theaterwereld binnen en buiten Europa en creëer je je eigen voorstelling waarbij je creatievelingen uit de zang, dans, toneel, circus, poppenspel etc verbindt.

Een multidisciplinaire samenwerking met een gedegen mondiale achtergrondkennis!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

199.00 179.10 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

theatermaker, volwassenonderwijs, theater, cursus theater, theater opleiding, theater specialist, theaterproducent, avondonderwijs, dagopleidingen, afstandsonderwijs, groepslessen, thuisstudie

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Werken als theaterregisseur of theatermaker
 • Werken als docent theatermaker
 • Zelfstandig Theatermaker

Vaardigheden en skills

 • Toekomstige regisseurs/theatermakers coachen naar verrassende en eigenzinnige theatervoorstellingen
 • Een eigen fascinatie en stijl ontwikkelen als Theatermaker
 • Technieken bestuderen die je repetities effectief en inspirerend vorm geven
 • Diverse vormen van theater toepassen op de spelvloer
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is een theatermaker …?
 • Meer recente internationale theatermakers
 • De wereld en geschiedenis van de opera
 • De operette in het Interbellum, tijdens WOII en erna
 • De revue – vaudeville – het variété - burlesque
 • De musical & Broadway
 • Dans: hofdans, ballet, jazz, hiphop
 • Het toneel door de eeuwen heen
 • De revolutie in het theater
 • Het circus: de artiesten en de geschiedenis
 • Het poppen- en schimmenspel
 • Wereldtoneel: Turkije, Afrika, Indonesië, India, China & Japan
 • De Public Relations (PR): jouw plan, de kosten en de invloed van social media
 • Subsidies: wie zijn de verstrekkers en je projectplan
 • Jij als theatermaker: hoe pak je dat aan?

theatermaker, volwassenonderwijs, theater, cursus theater, theater opleiding, theater specialist, theaterproducent, avondonderwijs, dagopleidingen, afstandsonderwijs, groepslessen, thuisstudie

Onze docenten

Jose Beumers

Mijn naam is Jose Beumers, van oorsprong Nederlandse en al enkele jaren woonachtig in België samen met mijn honden, pony’s en schapen.
 
Zelf ben ik in eerste instantie afgestudeerd in het vak marketing; als hobby speelde ik destijds toneel bij een plaatselijke amateurvereniging. Al snel kreeg ik in de gaten dat ik iets miste. Toneelspelen is meer dat alleen maar je tekst van buiten leren en op de goede plaats staan. Ik miste inleving, maar vooral ook oefeningen om beter in je rol te kunnen kruipen. Alles kwam in een stroomversnelling en in 2001 startte ik mijn eigen bedrijf. Gedurende de volgende tien jaar had ik mijn eigen theaterwerkplaats in Heerlen: Theaterwerkplaats Het Spinazieblik. Hier kwamen volwassenen en kinderen, in de leeftijd van 4 tot 75 jaar, samen om te werken met drama.
 
Ik wil je, voordat je begint met deze opleiding, waarschuwen dat je verslaafd kunt raken. Als het theatervirus je eenmaal te pakken heeft, kom je er nooit meer van af. Dus wees gewaarschuwd!

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Theatermaker

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Als jij een hart hebt voor theater en toneel, dan ben je hier helemaal aan het juiste adres. Met deze opleiding zet jij namelijk de stap naar een carrière als theaterproducent of zelfs een zelfstandig theatermaker. In hoofd- of in bijberoep? Jij maakt binnenkort de meest geweldige theaterstukken in een omgeving waarin jij jezelf geweldig zal voelen!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te kunnen volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Mag ik me na deze opleiding 'theatermaker' noemen?
In België werkt men met titelbescherming. Je mag officiële titels enkel gebruiken als je een gelijknamige studie in het hoger onderwijs hebt gevolgd. Concreet: deze cursus leidt je op tot een semi-professionele theatermaker. Je voert bijna net dezelfde taken uit als een professioneel theatermaker. De functie krijgt alleen een ander labeltje.
Wat is het verschil met de groepsles Theatermaker?
Deze thuisstudie biedt jou het maximum aan flexibiliteit en comfort. Jij studeert met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby’s. Jij studeert waar en wanneer je maar wil, helemaal op je eigen tempo en op je eigen manier. 's Avonds in de zetel? 's Ochtends in de trein? Op vakantie? In de tuin? Jij kiest! Ook de diploma's van de thuisstudie en de groepsles hebben dezelfde waarde.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik ook in de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Die stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen. Op stage pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod. Voor iedereen is er wel wat wils!
Wat als ik bij het studeren van mijn thuiscursus toch nog vragen heb bij de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuis gestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige map. Jouw persoonlijke docent, een echte theatermaker, stelde de cursus op maat samen. De docent combineerde theorie en opdrachten tot een evenwichtige mix. Overloop de opdrachten zeker eens met je docent via het online studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus bevat alle informatie die je nodig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie {$course.CourseName} een succes te maken.

Waar en wanneer leg ik een examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Theatermaker af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Theatermaker. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).
Wanneer kan ik starten met mijn thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Theatermaker. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Voor je het weet ligt die versie bij jou in de brievenbus! Vanaf dag één krijg je een jaar lang begeleiding van een gepassioneerd topdocent via ons online leerplatform. Je staat er dus niet alleen voor! Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je maar wil. Pas als je er echt klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Geslaagd? Proficiat, je ontvangt het diploma Theatermaker!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige map. Jouw persoonlijke docent, een echte theatermaker, stelde de cursus op maat samen. De docent combineerde theorie en opdrachten tot een evenwichtige mix. Overloop de opdrachten zeker eens met je docent via het online studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus bevat alle informatie die je nodig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Theatermaker een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Zet je kennis uit de opleiding Theatermaker al tijdens het studeren om in de praktijk! Volg bijvoorbeeld een stage. Zo doe je concrete werkervaring op die mooi op je cv staat. Bovendien bouw je je netwerk uit met contacten die jou misschien wel aan een job als Theatermaker helpen!

Bepaal zelf de periode, plek en duur van de stage. Ga eens langs bij een theatergroep en vraag naar stagemogelijkheden. Zo simpel is het! Om de stage goed te keuren, vraag je bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze overeenkomst vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg zeker dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch en een praktisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Theatermaker. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Theatermaker. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

theatermaker, volwassenonderwijs, theater, cursus theater, theater opleiding, theater specialist, theaterproducent, avondonderwijs, dagopleidingen, afstandsonderwijs, groepslessen, thuisstudie

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Theatermaker maar 179.10 euro. Hiervoor krijg je in de eerste plaats een geïllustreerd cursusboek met voorbeelden en oefeningen. Verder geniet je een jaar lang van professionele online begeleiding door een ervaren interieurexpert. Je krijgt ook toegang tot extra lesmateriaal op het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Alles voor een ideale start als Theatermaker!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
theatermaker, volwassenonderwijs, theater, cursus theater, theater opleiding, theater specialist, theaterproducent, avondonderwijs, dagopleidingen, afstandsonderwijs, groepslessen, thuisstudie
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Theatermaker

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS