Cursus

OPLEIDING

Tekenen en Schetsen

Wil jij...

 1. jouw creativiteit de vrije loop laten
 2. experimenteren met perspectieven, vluchtpunten, kleuren en materialen
 3. klanten, vrienden of familieleden verbluffen met jouw prachtige creaties
 4. een centje bijverdienen door jouw tekeningen en schetsen ook echt te verkopen
 5. studeren op eigen tempo, met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby's

Tekenaar, een beroep met toekomst!

Iedereen kan tekenen en schetsen. Ook jij! Heb je een artistiek talent dat je verder wil ontplooien? Of vind je het gewoonweg leuk om te tekenen en te schetsen? Slijp op een ontspannende en professionele manier je tekenskills bij met de thuiscursus Tekenen en Schetsen!

Tijdens deze studie bestudeer je alle technische aspecten van het tekenen. Stap voor stap leer je werken met perspectieven, kleuren en verschillende materialen. Je maakt al gauw prachtige tekeningen met potlood, wasco en verf. Je leert personen, taferelen, dieren en stadsgezichten tekenen. In een persoonlijk schetsdagboek hou je je stappen nauwlettend in de gaten. Zo zie je perfect hoe snel je vorderingen maakt. Sta versteld van je verborgen talent en verbaas anderen met je creaties en ontwerpen!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  199.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

<p>cursus schilderen, cursus tekenen, leren schilderen, leren tekenen, kunst, schilderetechnieken, tekenopleiding, tekentechnieken, portrettekenen, aquarellen, leren schetsen, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs</p>

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Docent op een academie of tekenschool
 • Tekenaar voor een magazine of krant
 • Medewerker van een designbureau of grafisch ontwerper
 • Zelfstandig tekenaar

Vaardigheden en skills

 • Verschillende teken- en schetstechnieken beheersen als een echte artiest
 • Werken met kleuren, diverse materialen, composities, perspectieven, contrast,...
 • Personen, dieren of stadsgezichten mooi in beeld brengen
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Je persoonlijk schetsdagboek
 • De eerste stappen
 • Beheersing van je materiaal
 • Perspectief en vluchtpunten
 • Creatief met kleur
 • Spelen met licht en donker
 • Personen, dieren, taferelen en stadsgezichten
 • Op stap met je schetsboek om te experimenteren
 • Starten als zelfstandig Tekenaar

cursus schilderen, cursus tekenen, leren schilderen, leren tekenen, kunst, schilderetechnieken, tekenopleiding, tekentechnieken, portrettekenen, aquarellen, leren schetsen, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Tine Brouw

Docente Tine Brouw is sinds kleins af aan gepassioneerd door beelden en tekenen. Wat ooit als kind begon als een hobby, groeide uit tot een passie en resulteerde in een diploma Hoger Kunstonderwijs.
 
"Reeds vele jaren tracht ik mijn passie over te brengen op anderen. Met deze cursus hoop ik dat je het plezier van het tekenen zal ontdekken.Tekenen start vanuit je ogen en je buik. Tekenen is op papier zetten wat je ziet en wat je voelt. Potlood en penseel zijn je instrumenten. Ze zijn het verlengde van je handen, je polsen, je schouders, je lichaam. Ik wens je heel veel tekengenot en grenzeloze inspiratie!"

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Tekenen en Schetsen

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Deze thuisstudie is perfect voor iedereen die professioneel wil leren tekenen en schetsen. Het is een echte uitlaatklep voor jouw creativiteit. Je ontwikkelt jouw tekentalent, comfortabel van thuis uit. Ideaal als je grafische vaardigheden nodig hebt voor je werk, of als je een centje wil bijverdienen door je eigen tekeningen en schetsen te verkopen. Helemaal jouw ding!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Krijg ik tekenmateriaal van de school?
Ja! Naast het cursuboek krijg je ook een luxueus schetsboek, houtskool en een professionele potlodenset toegestuurd. Dat tekenmateriaal is inbegrepen in het inschrijvingsgeld.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Tekenen & Schilderen. Check dus zeker het aanbod!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die ligt dus snel bij jou thuis in de brievenbus. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt bovendien een jaar lang online begeleiding van een gepassioneerd topdocent. Zo sta je er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af. Geslaagd? Proficiat, jij ontvangt het diploma Tekenen en Schetsen!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige map én een tekenpakket. In dat pakket vind je een schetsboek, een set tekenpotloden, een doosje houtskool, een doosje contékrijt en een kneedgom. Jouw persoonlijke docent, een echt tekentalent, stelde het cursuspakket op maat samen. De docent combineerde theorie, voorbeeldtekeningen en leuke opdrachten tot een evenwichtige mix. Overloop de opdrachten zeker eens met je docent via het online studentenplatform. Zo krijg je nuttige feedback en handige tips om je werk verder te verbeteren.

De cursus is volledig. Je hebt meteen alles in huis voor een vlotte thuisstudie Tekenen en Schetsen.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Tekenen en Schetsen al tijdens het studeren omzetten in de praktijk? Volg dan een stage bij een magazine of een ontwerpbureau. Misschien heeft een kennis wel een logo nodig voor zijn of haar nieuwe zaak? Zoekt een vriend(in) een mooie tekening voor op een visitekaartje? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Tijdens een stage doe je concrete werkervaring op, gebruik je de leerstof echt in de praktijk, en bouw je een netwerk uit. Handig voor later, want zo vergroot je je kansen om professioneel aan de slag te gaan als Tekenaar. Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een toffe stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Samen met je stagegever leg je in deze overeenkomst enkele praktische afspraken vast. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Je rondt de stage af voor je examen aflegt.

Een stage is een handig opstapje naar een droomcarrière als Tekenaar. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Op het einde van je studie maak je thuis een eindopdracht. Jouw docent beoordeelt die opdracht. Scoor je minstens 60%? Proficiat, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Tekenen en Schetsen. Dit diploma is een mooie erkenning van jouw tekentalent.

<p>cursus schilderen, cursus tekenen, leren schilderen, leren tekenen, kunst, schilderetechnieken, tekenopleiding, tekentechnieken, portrettekenen, aquarellen, leren schetsen, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs</p>

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Tekenen en Schetsen maar 199.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een geïllustreerd cursusboek. Verder geniet je een jaar lang van professionele online begeleiding van een gediplomeerd kunstenares. Ten slotte krijg je vrij toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een ruime termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Alles voor een geslaagde thuisstudie Tekenen en Schetsen!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Tekenen en Schetsen

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS