Cursus

OPLEIDING

Tekenen en Schetsen

Wil jij...

 1. jouw creativiteit de vrije loop laten
 2. experimenteren met perspectieven, vluchtpunten, kleuren en materialen
 3. klanten, vrienden of familieleden verbluffen met jouw prachtige creaties
 4. een centje bijverdienen door jouw tekeningen en schetsen ook echt te verkopen
 5. studeren op eigen tempo, met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby's

Tekenaar, een beroep met toekomst!

Iedereen kan tekenen en schetsen. Ook jij! Heb je een artistiek talent dat je verder wil ontplooien? Of vind je het gewoonweg leuk om te tekenen en te schetsen? Slijp op een ontspannende en professionele manier je tekenskills bij met de thuiscursus Tekenen en Schetsen!

Tijdens deze studie bestudeer je alle technische aspecten van het tekenen. Stap voor stap leer je werken met perspectieven, kleuren en verschillende materialen. Je maakt al gauw prachtige tekeningen met potlood, wasco en verf. Je leert personen, taferelen, dieren en stadsgezichten tekenen. In een persoonlijk schetsdagboek hou je je stappen nauwlettend in de gaten. Zo zie je perfect hoe snel je vorderingen maakt. Sta versteld van je verborgen talent en verbaas anderen met je creaties en ontwerpen!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  199.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

<p>cursus schilderen, cursus tekenen, leren schilderen, leren tekenen, kunst, schilderetechnieken, tekenopleiding, tekentechnieken, portrettekenen, aquarellen, leren schetsen, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs</p>

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Docent op een academie of tekenschool
 • Tekenaar voor een magazine of krant
 • Medewerker van een designbureau of grafisch ontwerper
 • Zelfstandig tekenaar

Vaardigheden en skills

 • Verschillende teken- en schetstechnieken beheersen als een echte artiest
 • Werken met kleuren, diverse materialen, composities, perspectieven, contrast,...
 • Personen, dieren of stadsgezichten mooi in beeld brengen
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Je persoonlijk schetsdagboek
 • De eerste stappen
 • Beheersing van je materiaal
 • Perspectief en vluchtpunten
 • Creatief met kleur
 • Spelen met licht en donker
 • Personen, dieren, taferelen en stadsgezichten
 • Op stap met je schetsboek om te experimenteren
 • Starten als zelfstandig Tekenaar

<p>cursus schilderen, cursus tekenen, leren schilderen, leren tekenen, kunst, schilderetechnieken, tekenopleiding, tekentechnieken, portrettekenen, aquarellen, leren schetsen, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs</p>

Onze docenten

Tine Brouw

Docente Tine Brouw is als sinds kleins af aan gepassioneerd door beelden en tekenen. Wat ooit als kind begon als een hobby, groeide uit tot een passie en resulteerde in een diploma Hoger Kunstonderwijs. Reeds vele jaren tracht ik mijn passie over te brengen op anderen. Met deze cursus hoop ik dat je het plezier van het tekenen zal ontdekken.
 
Tekenen start vanuit je ogen en je buik. Tekenen is op papier zetten wat je ziet en wat je voelt. Potlood en penseel zijn je instrumenten. Ze zijn het verlengde van je handen, je polsen, je schouders, je lichaam.
 
Ik wens je heel veel tekengenot en grenzeloze inspiratie.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Tekenen en Schetsen

Welke materialen krijg ik bij mijn cursus?
Samen met je lesmap, ontvang je ook een luxe-schetsboek houtskool en een professionele tekenpotlodenset, zodat je onmiddellijk aan de slag kan gaan!
Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Tekenen en Schetsen. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige map én een tekenpakket. In dat pakket vind je een schetsboek, een set tekenpotloden, een doosje houtskool, een doosje contékrijt en een kneedgom. Jouw persoonlijke docent, een echt tekentalent, stelde het cursuspakket op maat samen. De docent combineerde theorie, voorbeeldtekeningen en leuke opdrachten tot een evenwichtige mix. Overloop de opdrachten zeker eens met je docent via het online studentenplatform. Zo krijg je nuttige feedback en handige tips om je werk verder te verbeteren.

De cursus is volledig. Je hebt meteen alles in huis voor een vlotte thuisstudie {$course.CourseName}.

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Tekenen en Schetsen af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Tekenen en Schetsen. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die ligt dus snel bij jou thuis in de brievenbus. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt bovendien een jaar lang online begeleiding van een gepassioneerd topdocent. Zo sta je er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af. Geslaagd? Proficiat, jij ontvangt het diploma Tekenen en Schetsen!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige map én een tekenpakket. In dat pakket vind je een schetsboek, een set tekenpotloden, een doosje houtskool, een doosje contékrijt en een kneedgom. Jouw persoonlijke docent, een echt tekentalent, stelde het cursuspakket op maat samen. De docent combineerde theorie, voorbeeldtekeningen en leuke opdrachten tot een evenwichtige mix. Overloop de opdrachten zeker eens met je docent via het online studentenplatform. Zo krijg je nuttige feedback en handige tips om je werk verder te verbeteren.

De cursus is volledig. Je hebt meteen alles in huis voor een vlotte thuisstudie Tekenen en Schetsen.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Tekenen en Schetsen al tijdens het studeren omzetten in de praktijk? Volg dan een stage bij een magazine of een ontwerpbureau. Misschien heeft een kennis wel een logo nodig voor zijn of haar nieuwe zaak? Zoekt een vriend(in) een mooie tekening voor op een visitekaartje? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Tijdens een stage doe je concrete werkervaring op, gebruik je de leerstof echt in de praktijk, en bouw je een netwerk uit. Handig voor later, want zo vergroot je je kansen om professioneel aan de slag te gaan als Tekenaar. Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een toffe stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Samen met je stagegever leg je in deze overeenkomst enkele praktische afspraken vast. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Je rondt de stage af voor je examen aflegt.

Een stage is een handig opstapje naar een droomcarrière als Tekenaar. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Op het einde van je studie maak je thuis een eindopdracht. Jouw docent beoordeelt die opdracht. Scoor je minstens 60%? Proficiat, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Tekenen en Schetsen. Dit diploma is een mooie erkenning van jouw tekentalent.

<p>cursus schilderen, cursus tekenen, leren schilderen, leren tekenen, kunst, schilderetechnieken, tekenopleiding, tekentechnieken, portrettekenen, aquarellen, leren schetsen, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs</p>

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Tekenen en Schetsen maar 199.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een geïllustreerd cursusboek. Verder geniet je een jaar lang van professionele online begeleiding van een gediplomeerd kunstenares. Ten slotte krijg je vrij toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een ruime termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Alles voor een geslaagde thuisstudie Tekenen en Schetsen!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Tekenen en Schetsen

InschrijvenContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS