Cursus

OPLEIDING

Tegelzetter

Wil jij...

 1. een carrière in de bouwsector beginnen of je verder specialiseren
 2. alle kneepjes van het vak leren van een echte professional
 3. thuis op eigen tempo je cursus doornemen en dit combineren met je werk, je gezin of andere activiteiten
 4. een waardevol diploma behalen bij de Centrale Examencommissie
 5. onmiddellijk solliciteren of je eigen zaak starten als zelfstandige

Tegelzetter, een beroep met toekomst!

Veel mensen hebben een baksteen in de maag. We bouwen, verbouwen en renoveren erop los. Al die huizen hebben een mooie wand- en fraai afgewerkte vloerbekleding nodig. Als bekwaam Tegelzetter ben jij dé vakman waar klanten naar op zoek zijn! Volg deze thuisopleiding en maak al je klanten blij met schitterende mozaïeksteentjes, handgemaakte wandtegels of stevige vloertegels. Je merkt het al snel: de orders blijven maar binnenstromen!

Beschik je al over de nodige praktische vaardigheden, maar dien je je in orde te stellen met de vestigingswet? Ben je een handige Harry en heb je oog voor stijl en esthetiek? Ben je al jaren actief in de sector en wil je op een snelle manier een officieel diploma behalen? Voor jou is deze opleiding de perfecte keuze!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Attest

  Thuisstudie

  6-9 maanden

  419.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

tegelzetter, vloerder, mozaïeksteentjes, handgemaakte tegels, stevige vloertegels, beschermd beroep, examencommissie, ondernemersvaardigheden, beroepsbekwaamheid, handelsonderneming , kruispuntbank, ondernemingsloket, hoofdberoep, bijberoep

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Werknemer bij een bouw- of tegelbedrijf
 • Zelfstandig Tegelzetter

Vaardigheden en skills

 • Alle verschillende materialen en hoe ze te gebruiken? Jij kent er alles van!
 • Je technische achtergrond grondig bijschaven en de nieuwste technieken leren
 • Kwaliteitsvol werk afleveren dat klanten een wauw-gevoel geeft
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Materialen en producten: van mozaïek tot mortel
 • Technieken en vaardigheden
 • Alles over wanden en gevels
 • Alles over trappen
 • Alles over vloeren
 • Tegels snijden, knippen, hakken of zagen
 • Tegels plaatsen, bevestigen en reinigen

tegelzetter, vloerder, mozaïeksteentjes, handgemaakte tegels, stevige vloertegels, beschermd beroep, examencommissie, ondernemersvaardigheden, beroepsbekwaamheid, handelsonderneming , kruispuntbank, ondernemingsloket, hoofdberoep, bijberoep

Onze docenten

Ton Borrenbergs

Ton Borrenbergs is al jaren gefascineerd dooor tegels. Het tegelzetten zit bij hem dan ook in hart en nieren. Hij heeft een eigen tegelzetbedrijf en is al jaren aan de slag als docent. Zo heeft hij onder meer lesgegeven aan de Nederlandse en Belgische innovatieve tegelacademie (NITA & BITA). Als ervaren ambachtsman kent hij allle kneepjes van het vak en is hij op de hoogte van de nieuwste product- en procesontwikkelingen binnen het tegelzetten. Tom is dan ook de perfecte man om jou tot een volleerd tegelzetter te maken. 

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Tegelzetter

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Tegelzetter. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige opbergmap. Jouw persoonlijke docent, een ervaren tegelspecialist, stelde de cursus op jouw maat samen. De docent gaf de cursus vorm met het oog op het examen van de Centrale Examencommissie. Naast theorie bevat de cursus ook oefeningen. Overloop die oefeningen zeker eens met je docent via het online leerplatform. Zo weet je nog beter wat je van het examen kan verwachten. De cursus is volledig. Je hoeft zelf dus geen extra boeken aan te schaffen om van je thuisstudie {$course.CourseName} een succes te maken.

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Tegelzetter af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Tegelzetter. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).

PRAKTISCHE INFORMATIE

Lesdagen

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die vind je dus snel bij jou thuis in de brievenbus. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je staat er bovendien nooit alleen voor! Je krijgt namelijk een jaar lang begeleiding van een gemotiveerd ambachtsman via ons interactief studentenplatform. Dankzij die begeleiding ben jij zeker dat je perfect voorbereid aan het officiële examen begint.

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige opbergmap. Jouw persoonlijke docent, een ervaren tegelspecialist, stelde de cursus op jouw maat samen. De docent gaf de cursus vorm met het oog op het examen van de Centrale Examencommissie. Naast theorie bevat de cursus ook oefeningen. Overloop die oefeningen zeker eens met je docent via het online leerplatform. Zo weet je nog beter wat je van het examen kan verwachten. De cursus is volledig. Je hoeft zelf dus geen extra boeken aan te schaffen om van je thuisstudie Tegelzetter een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Tegelzetter in de praktijk omzetten? Volg dan tijdens het studeren al een stage bij een bouwfirma of een zelfstandig tegelplaatser. Je doet zo concrete werkervaring op, gebruikt de leerstof echt in de praktijk, én bouwt je netwerk verder uit. Handig voor later, want zo vergroot je je kansen om aan de slag te gaan als Tegelzetter.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een ideale stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Samen met je stagegever leg je in deze overeenkomst enkele praktische afspraken vast. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je stage is afgerond voor je het vestigingsattest behaalt.

Een stage is een handig opstapje naar een mooie carrière als Tegelzetter. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het studeren van de cursus leg je het examen Tegelzetter af op één van onze examenlocaties. Scoor je minstens 60%, dan ben je geslaagd en ontvang je per post je attest Tegelzetter. Met dat attest start je als werkkracht bij een bestaand Tegelzetter. Wil je als zelfstandig Tegelzetter starten? Dan heb je ook een vestigingsattest van de Centrale Examencommissie nodig. Dat attest haal je na een examen in Brussel. Natuurlijk bereidt deze opleiding jou perfect op dat examen voor! Verder heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt opnieuw examen af bij de Centrale Examencommissie. GOED NIEUWS: Vanaf 1 september 2018 leg je voor het diploma bedrijfsbeheer eenvoudigweg examen af op onze school!

tegelzetter, vloerder, mozaïeksteentjes, handgemaakte tegels, stevige vloertegels, beschermd beroep, examencommissie, ondernemersvaardigheden, beroepsbekwaamheid, handelsonderneming , kruispuntbank, ondernemingsloket, hoofdberoep, bijberoep

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Tegelzetter maar 419.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een geïllustreerd cursusboek met duidelijke voorbeeldfoto´s en handige instructies. Daarnaast geniet je een jaar lang van professionele online begeleiding door een ervaren vakman met expertise in het plaatsen van tegels. Ten slotte krijg je vrij toegang tot ons online studentenplatform voor extra informatie of lesmateriaal! Zo bieden we jou het snelst mogelijke traject om je vestigingsattest te behalen!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is onderdeel van De Ondernemersschool en is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux.  Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie VZW en het Centrum Voor Avondonderwijs VZW. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Tegelzetter

InschrijvenContact

Kies voor een basic, professional of expertenopleiding

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS