Cursus

OPLEIDING

Tandartsassistent

Wil jij...

 1. jouw carrière een draai geven door aan de slag te gaan in de medische sector
 2. een stevige anatomische basis uitbouwen, van voortanden tot de achterste kies
 3. weten hoe je patiënten deskundig verderhelpt en tandartsen ondersteunt
 4. leren hoe je een tandartsenpraktijk op wieltjes laat lopen
 5. studeren op eigen tempo, met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby's

Tandartsassistent, een beroep met toekomst!

Zorg je er graag voor dat mensen zich comfortabel voelen? Ben je geïnteresseerd in gezondheid en welzijn? Dan is een carrière als Tandartsassistent echt iets voor jou. Je regelt afspraken, volgt dossiers op, bereidt werk voor, staat klant en arts bij tijdens de behandeling,... Dat is maar een kleine greep uit het uitgebreide takenpakket van een Tandartsassistent!

Deze opleiding is samengesteld door ervaren tandartsen en tandartsassistenten. De cursus behandelt alle aspecten van dit veelzijdige beroep. Je leert alles over het gebit, het onthaal van patiënten en de assistentie aan de stoel. De cursus bereidt je zo perfect voor op een job in een tandartsenpraktijk of gezondheidscentrum. Door jouw deskundige aanpak verloopt alles op wieltjes!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  259.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

tandartsassistent, tandartspraktijk, tandarts, tandheelkunde, tanddeskundige, mondhygiëne, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Medewerker in een tandheelkundig laboratorium
 • Medewerker in een gezondheidscentrum
 • Zelfstandig tandartsassistent

Vaardigheden en skills

 • Afspraken correct beheren en voor een stipte agenda zorgen
 • De wachtzaal managen en de klanten op een warme manier ontvangen? Jij weet perfect van aanpakken!
 • Met verstand van zaken assisteren bij ingrepen en onderzoeken mee opvolgen
 • Medische dossiers vlot en correct verwerken
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Onthaal van patiënten
 • Assistentie aan de stoel
 • Anatomie van het gebit en algemene kennis over tandheelkunde
 • Betalingen
 • Starten als zelfstandig Tandartsassistent

tandartsassistent, tandartspraktijk, tandarts, tandheelkunde, tanddeskundige, mondhygiëne, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Tandartsassistent

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Tandartsassistent. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt losbladig cursusmateriaal in een praktische map. De cursus is speciaal samengesteld door ervaren tandartsen en tandartsassistenten. Duidelijke afbeeldingen, heldere foto´s en boeiende oefeningen vervolledigen de theorie. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo begin je goed voorbereid aan het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis voor een vlotte thuisstudie {$course.CourseName}.

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Tandartsassistent af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Tandartsassistent. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus vind je binnen 1 minuut terug op jouw profielpagina én op het online studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die vind je dus snel bij je thuis in de brievenbus. Thuisstudies garanderen absolute flexibiliteit: jij studeert waar en wanneer je wil. Professionele online begeleiding door een gedreven topdocent zorgt ervoor dat je er nooit alleen voor staat! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Ben je geslaagd? Dan ontvang je het diploma Tandartsassistent.

Benodigde materialen

Je ontvangt losbladig cursusmateriaal in een praktische map. De cursus is speciaal samengesteld door ervaren tandartsen en tandartsassistenten. Duidelijke afbeeldingen, heldere foto´s en boeiende oefeningen vervolledigen de theorie. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo begin je goed voorbereid aan het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis voor een vlotte thuisstudie Tandartsassistent.

Praktijkervaring en stage

Pas je theoretische kennis uit de opleiding Tandartsassistent zeker eens in de praktijk toe. Dan leer je nog sneller bij! Volg een stage bij een tandarts of orthodontist. Op die manier doe je nuttige ervaring op en bouw je een netwerk uit. Dat komt later vast en zeker van pas. Een stage maakt namelijk een goede indruk op mogelijke werkgevers. Zo heb je snel een job als professioneel Tandartsassistent beet!

Je mag de periode, plek en duur zelf kiezen. Een toffe stageplek gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stagecontract aan. Dat vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Daarna ga je van start. Je loopt maximaal 300 uur stage. Je rondt de stage af voor je het examen aflegt. Een prachtcarrière als Tandartsassistent lacht je tegemoet!

Een stage is een handig opstapje naar een nieuwe job. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Heb je de leerstof onder de knie? Dan leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Proficiat, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Tandartsassistent. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Tandartsassistent. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus stoomt jou klaar voor je nieuwe avontuur.

tandartsassistent, tandartspraktijk, tandarts, tandheelkunde, tanddeskundige, mondhygiëne, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Voor je opleiding Tandartsassistent betaal je maar 259.00 euro. Hiervoor krijg je een geïllustreerd cursusboek, een jaar lang professionele begeleiding van een topdocent actief in de tandheelkunde, levenslange toegang tot ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een periode van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Zo heb je alles op zak om je thuisstudie met volle ondersteuning én op eigen tempo af te ronden.

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Tandartsassistent

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS